Region Hovedstaden søger
Forskning på Klinisk Biokemisk afd. - introduktionsstilling

Er du forskningsinteresseret, arbejdsom, og fokuseret?

Så søg lægestilling på Klinisk Biokemisk Afdeling

Herlev og Gentofte Hospital, Københavns Universitetshospital

Per 1. oktober 2024 eller evt. tidligere eller senere på året i 2024/2025

Lægestillingen er i første omgang en 1-årig introduktionsstilling i klinisk biokemi (nummer 1516080-60-i-1/2/3/4). Fortsættelse som ph.d.-studerende eksternt finansieret i 3 år efter den 1-årige stilling, som post doc eksternt finansieret (hvis ph.d. allerede er opnået) eller i hoveduddannelse i klinisk biokemi (samtidigt med forskning evt. i ph.d.-uddannelse) er alle mulige scenarier.

Stillingen indebærer forskning i de store folkesygdomme, patientkontakt i studier, laboratoriearbejde, statistik, gendiagnostik, undervisning og deltagelse i det lægefaglige arbejde på en af Danmarks største klinisk biokemiske afdelinger. Forskningsmæssigt beskæftiger vi os med årsager til, forebyggelse af og arvelighed af store folkesygdomme som blodprop i hjertet, slagtilfælde, kræft, lungesygdomme, psykiatriske lidelser, leversygdomme, autoimmune tilstande mm. Metodemæssigt laver vi humane studier med molekylærgenetik, Mendelsk randomiseringsstudier, interventionsstudier og epidemiologi.

Hertil har vi indsamlet informationer, plasma og DNA på over 170.000 raske og syge danskere, og vi har ved hjælp af dette materiale de sidste 20 år publiceret forskning på højt internationalt niveau (slå evt. selv afdelingens forskere op i PubMed på https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/). Vi laver også nationale studier på hele Danmarks befolkning via Danmarks Statistik samt forskning på store internationale databaser med åben adgang, som f.eks. UK Biobank.

Vores afdeling er blandt de 10 bedst videnskabeligt publicerende hospitalsafdelinger i hele Region Hovedstaden og Region Sjælland samlet, og afdelingen har 4 kliniske professorer.

Du tilbydes udover introduktion til det klinisk biokemiske speciale en forskningsmæssig uddannelse på højeste internationale niveau med udgangspunkt i et projekt du selv er med til at definere. Under tæt vejledning afhængig af dit behov, vil du lære at bearbejde, analysere og dokumentere dine forskningsresultater. Vi forventer omvendt, at du selv gør alt, hvad du kan for at tilegne dig ny viden. Forskningsuddannelse handler bl.a. om at lære selv at tilegne sig og skabe ny viden.

Du vil lære at holde foredrag og undervise på både dansk og engelsk. Vores overordnede mål er, at du det første år får startet et forskningsprojekt samt skrevet en artikel som førsteforfatter i et internationalt højt rangeret tidsskrift. Derudover vil du kunne lære laboratorieteknikker indenfor almindelig klinisk biokemi såvel som DNA-teknologi samt kliniske interventionsforsøg, statistik og databasehåndtering.

Afdelingens største forskningsgruppe samarbejder med de Klinisk Biokemiske afdelinger på Rigshospitalet og Sjællands Universitetshospital samt med mange andre afdelinger i Danmark og internationalt, bl.a. drevet af den enkelte læges interessefelt. Aktuelt består gruppen af 8 professor/overlæger, 1 klinisk forskningslektor/afdelingslæge, 2 andre overlæger, 2 afdelingslæger, 1 seniorforsker, 6 post doc’er, 10+ ph.d.-studerende og 12 bioanalytikere. Du vil deltage i ugentlige forskningsmøder for gruppen på engelsk, inklusive Journal Club hver anden uge.

Hvad kræves af dig? At du er villig til at yde dit absolut bedste, at du på forhånd har gjort dig klart at du vil forske, at du er i stand til at arbejde selvstændigt, vedholdende og velstruktureret og at du er omgængelig. Du skal være god til talbehandling og matematik. Vi foretrækker personer, som har lyst til at bidrage til afdelingens og forskningsgruppens fælles succes.

Til gengæld tilbyder vi en dynamisk arbejdsplads med stor fleksibilitet i det daglige arbejde samt et forskningsmiljø på højt internationalt niveau og meget hyppig vejledning af kompetente forskere.

Et vigtigt formål med en evt. introduktionsuddannelse er at afklare, om du har lyst til og er egnet til at fortsætte en speciallægeuddannelse i klinisk biokemi, et af de mest forskningsaktive lægelige specialer i Danmark. Herlev og Gentofte Hospital er et af Danmarks største akuthospitaler og vores afdeling har ca. 200 ansatte, heriblandt læger, andre akademikere, bioanalytikere, laboranter, lægestuderende og andet personale. Vi udfører årligt ca. 15 mio. analyser på mere end 300 forskellige komponenter. Du kan læse om specialet klinisk biokemi og om uddannelsen til speciallæge i klinisk biokemi på http://www.dskb.dk.

Stillingen er vagtfri og omfattet af overenskomsten for Yngre Læger. Arbejdsstedet vil være både Herlev og Gentofte matriklen. Som udgangspunkt indplaceres du på grundløn. Vi tilstræber ligebehandling uanset køn, alder, etnisk baggrund, handicap, sexuel orientering og religion mm. Enhver form for krænkende adfærd accepteres ikke på vores arbejdsplads.

Hvis du er interesseret i stillingen, skal du indsende:

1. Motiveret ansøgningsbrev på 1-2 sider – skriv hvorfor du er interesseret i netop dette job og hvad du kan tilbyde vores afdeling

2. Curriculum vitae – indeholdende det du har foretaget dig indtil videre i livet – inklusive videnskabelige publikationer og beskrivelse af forskningserfaring

3. Kopi af lægeeksamen med karakterer for både bachelor+master

4. Kopi af eksamensbeviser med karakterer for gymnasium/HF

5. Kopi af lægeautorisation

Tidligere forskningserfaring og højt gennemsnit er klare fordele, men ikke absolutte forudsætninger. Mange andre egenskaber og faktorer er også vigtige. Vi glæder os til at høre fra dig snarest (og helst senest 15. august 2024).

Børge G. Nordestgaard, professor, overlæge, dr. med.

Shoaib Afzal, professor, overlæge, ph.d., dr.med.

Stig E. Bojesen, professor, overlæge, ph.d., dr. med.

Pia R. Kamstrup, cheflæge, professor, ph.d.

Klinisk biokemisk afd., Herlev og Gentofte Hospital, Københavns Universitetshospital, Borgmester Ib Juuls Vej 73, opgang 7, 2730 Herlev

 

 


Fakta

Jobtype
Reservelæge - intro
Arbejdssted
Herlev og Gentofte Hospital
Arbejdstid
37 timer pr. uge
Jobnummer
257217
Ansøgningsfrist
15-08-2024
Contact
[Project.ContactPerson1.ProfileImage-]
Børge Nordestgaard 
Overlæge, professor
Phone
Mobile phone
[Project.ContactPerson2.ProfileImage-]
 
Phone
Mobile phone
[Project.ContactPerson3.ProfileImage-]
 
Phone
Mobile phone
[Project.ContactPerson4.ProfileImage-]
 
Telephone
Mobile phone
Text Det handler om liv

Hver dag bringer vi liv til verden, vi redder liv og vi forbedrer liv.

Vores patienter er det meningsfulde omdrejningspunkt for alt, hvad vi gør, og vi søger dygtige, engagerede og nærværende medarbejdere, som kan og vil bidrage til, at patienter føler sig godt behandlet hos os. Herlev og Gentofte Hospital er en stor dynamisk arbejdsplads med stærke faglige miljøer og med plads til, at du får både dine kompetencer og dine ambitioner i spil. Vi tager godt imod dig, så kom og vær med!

Fakta 

Herlev og Gentofte Hospital er Region Hovedstadens største akuthospital med mange stærke specialer, der driver forskning og behandling i international klasse. På Herlev-matriklen udvidede hospitalet i 2021 med nye flotte fysiske rammer til blandt andet akutmodtagelse, børn/ unge, graviditet/ fødsler og operationsstuer.

  • Herlev og Gentofte Hospital har 6.826 ansatte 
  • Hospitalet har 23 kliniske afdelinger 
  • Hvert år har hospitalet:
  • 1.052.000 ambulante besøg,
  • 153.370 akutte ankomster,
  • 78.000 indlæggelsesforløb og
  • 40.000 operationer  
  • Hospitalet har et driftsbudget på 5,06 mia. kr.