Vil du arbejde med beredskabsplanlægning, og kan du forene mange interesser på tværs af et bredt spænd af fagområder og prioriteter?
DMI søger en beredskabskoordinator som kan bidrage til DMI’s interne beredskab som en del af DMI’s beredskabsteam. DMI ansætter både en beredskabschef samt en beredskabskoordinator for at robustliggøre DMI’s beredskabsteam og imødegå fremtidens trusler.
Stillingsopslaget til beredskabschef kan findes her: Beredskabschef til Danmarks Meteorologiske Institut
DMI’s interne beredskab sikrer at DMI til enhver tid kan levere data, vejrudsigter og varsler til hele samfundet. Med et tiltagende trusselbillede har DMI behov for at sikre en effektivt håndtering kriser, som kan stoppe DMI’s drift, gennem krisestyring, kontinuitetsplanlægning og planer for genoprettelse. I samarbejde med DMI’s beredskabschef er beredskabskoordinatorens hovedopgave at beskytte DMI’s aktiviteter og klæde DMI på til at håndtere hændelser, som kan forhindre DMI’s forretnings- og samfundskritiske drift.
Dine arbejdsopgaver
Dine opgaver er både udvikling, implementering og drift af beredskab, sikkerhed og krisestyring på DMI, og vil bl.a. indebære at du:
-
Forestår organisering og beredskabsplanlægning som en del af DMI´s interne beredskab.
-
Understøtter DMI’s krisestyringschefer og støttestab med træning, uddannelse, processer og procedure.
-
Planlægger og gennemfører beredskabsøvelser, herunder krisestyringsøvelser og evakueringsøvelser.
-
Sikrer evaluering og læring efter hændelser og øvelser
-
Administrerer fysisk sikkerhed og brandsikkerhed for DMI som del af flerbrugerhuset Sankt Kjelds Gård.
-
Bliver administrator af DMI’s krisestyringssystem Crisis.
-
Skal skabe og vedligeholde relationer til DMI’s områder for IT sikkerhed, samt risikostyring og compliance.
Om dig
Du kan have uddannelse som katastrofe- og risikomanager, officer- eller politifaglig baggrund eller har på anden vis erhvervet en akademisk tilgang til beredskab. Du må gerne have arbejdet med internt beredskab i et par år, men behøver ikke mange års erfaring. Konkret forventer vi, at du:
- Har erfaring med udvikling og drift af beredskabsområdet fx fra et myndighedsområde eller en privat virksomhed
- Har erfaring med at planlægge, gennemføre og evaluere øvelser for at forbedre processer på tværs af hele organisationen.
- Tager ansvar og kan sætte dig for bordenden i forbindelse med udvikling af beredskabsområdet.
- Er lyttende over for andres bidrag, og formår at skabe et medejerskab omkring beredskab og sikkerhed.
- Ser dig som projektleder og holdspiller for tværfaglige arbejdsgrupper i kraft af struktur, koordinering, faglig indsigt, opfølgning mv.
- Kan forene teori og vejledninger med praktisk forhold og en organisation med mange prioriteter.
- Er proaktiv, udadvendt, serviceminded, og har masser af gå-på-mod.
- Trives med at tage ansvar, og har en åben og stærk kommunikation, der skaber samarbejde og resultater.
- Med fordel kan have indsigt i cybersikkerhed og kontinuitetsplanlægning,
Din afdeling
DMI’s beredskabsteam vil bestå af tre personer, hvor du vil være den ene, og arbejder på tværs af hele DMI.
Beredskabsteamet er placeret i DMI’s operative afdeling for Vejr og Varsler med 80 kolleger. Vejr og Varsler udfærdiger og formidler 24/7 vejr og varsling til samfundet generelt og specifikt til redningsberedskaber, kommuner, forsvaret, øvrige myndigheder, civil luftfart og virksomheder i Rigsfællesskabet.
Beredskabsteamet refererer direkte til afdelingschefen for Vejr og Varsler.
Om DMI
DMI er en del af Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet. DMI er regeringens klimavidenskabelige rådgiver, som skaber og formidler viden om vejr, klima og hav til rigsfællesskabet. DMI’s varsler, vejrudsigter og services sikrer liv og infrastruktur og skaber grundlag for planlægning i et klima under forandring. Som myndighed inden for vejr, klima og hav varetager DMI den meteorologiske betjening af forsvaret, beredskabet samt den civile luft- og skibsfart i Danmark og Grønland. DMI er en af de ældste statslige institutioner i Danmark og kunne i 2022 fejre 150 års jubilæum.
Vi er ca. 380 medarbejdere, hvoraf de fleste arbejder i DMI’s nye hovedkvarter Sankt Kjelds Plads 11, 2100 København Ø. De nye lokaler i Sankt Kjelds Gård er indrettet til en aktivitetsbaseret arbejdsform.
Løn- og ansættelsesvilkår
Ansættelse og aflønning sker i henhold til gældende overenskomst i staten. Der kan forhandles individuelt løntillæg afhængig af dine kvalifikationer. Såfremt ansættelsen er betinget af, at du skal sikkerhedsgodkendes, skal du kunne opretholde godkendelsen under hele ansættelsen. Ansættelsesområdet er Klima-, Energi- og Forsyningsministeriet med tilhørende institutioner.
Supplerende oplysninger kan fås ved henvendelse til afdelingschef for Vejr og Varsler Gunnar van der Leeden på tlf. +4526839518 eller mail GVL@DMI.dk. (Bemærk: Grundet ferie kan Gunnar van der Leeden ikke kontaktes mellem d. d. 15/7 og d. 28/7).
På DMI er mangfoldighed en vigtig værdi for os, da vi tror på, at et inkluderende og alsidigt arbejdsmiljø styrker opgaveløsningen. Vi arbejder aktivt med mangfoldighed i vores medarbejdersammensætning, hvilket bl.a. kommer til udtryk ved, at vi har en rummelig arbejdsplads med balance mellem arbejdsliv og familieliv. Vi opfordrer derfor alle til at søge stillingen uanset alder, køn, seksualitet, religion eller etnisk tilhørsforhold.
Ansøgning
Send din motiverede ansøgning, CV og eksamensbeviser, så vi har det senest mandag d. 7. september 2025. Vi forventer at afholde første samtale i uge 37. En eventuel samtale kan tage udgangspunkt i en konkret opgave. Invitation til samtale vil ske via mail.
For at søge stillingen skal du klikke på linket "Søg stillingen", og følge instruktionerne. Stillingen er til besættelse snarest muligt.