Varmepumpespecialist til fremtidens bygningsopvarmning

Vil du være med til at reducere klimapåvirkningen gennem implementering af nye varmepumpeteknologier? På Teknologisk Institut søger vi dig, der vil bidrage til den grønne omstilling i samarbejde med højt specialiserede og dygtige kolleger, universiteter og industrien.

Som varmepumpespecialist vil du være frontløber i at udvikle og implementere grønne og cirkulære varmepumpeteknologier, herunder naturlige kølemidler, samtidig med at rådgive og lede projekter i overensstemmelse med regulering og standarder.

Varmepunpeteknologier er identificeret som nøgleteknologier i den grønne omstilling og disse teknologier gør en forskel 
I Køle- og Varmepumpeteknik arbejder vi dedikeret på at reducere energiforbruget og drivhusgasemissionerne i bygninger ved at udvikle og implementere energieffektive varmepumpeløsninger. EU-Kommissionen anslår, at EU’s bygningsmasse står for 42% af det endelige energiforbrug, mere end halvdelen af det indenlandske forbrug af naturgas og omkring 35% af de energirelaterede drivhusgasemissioner. Omkring 80% af energiforbruget i bygninger stammer fra opvarmnings- og kølebehov. Disse statistikker viser, hvor store udfordringer vi står overfor, og hvor vigtigt vores arbejde er.

Vores arbejde er centreret omkring avanceret teknologiudvikling, hvor vi anvender den nyeste forskning og designprincipper til at forbedre varmepumpers ydeevne. Vi er stolte af at have et af Nordeuropas førende laboratorier, hvor vi tester alt fra små varmepumper til mindre boliger til store varmepumpeanlæg til industrielle anvendelser.

En vigtig del af vores mission er også at bringe varmepumpeteknologien i anvendelse. Vi tilbyder uddannelse og rådgivning til virksomheder, myndigheder og bygningsoperatører om de nyeste teknologier og bedste praksis inden for energieffektiv opvarmning.

Vi søger dig, der vil være med til at drive denne udvikling fremad. Hvis du brænder for bæredygtig teknologi og ønsker at gøre en forskel i arbejdet med energieffektive løsninger, så er Teknologisk Institut Center for Køle- og Varmepumpeteknik stedet for dig.

Bliv en del af vores team og vær med til at forme fremtidens bæredygtige opvarmningsløsninger.

 

I jobbet vil du bl.a. skulle arbejde med: 

  • Muliggøre overgangen til naturlige kølemidler som propan og CO2 i varmepumper for at reducere miljøpåvirkningen og fremtidssikre produkterne
  • Varetage rådgivningsopgaver for Energistyrelsen og Miljøstyrelsen, herunder arbejde med standardisering og lovgivning samt udarbejdelse af retningslinjer, der understøtter energieffektiv implementering af varmepumper
  • Udvikle varmepumper med fokus på cirkulære økonomi-aspekter såsom materialeeffektivitet, vedligeholdelse og end of life håndtering
  • Rådgive virksomheder med at forstå og opnå overensstemmelse med europæisk og dansk regulering

Lede udviklingsprojekter og kundeopgaver relateret til varmepumper til bygningsopvarmning. Vi tilbyder en spændende arbejdsplads med fleksible arbejdstider, hvor du får frihed under ansvar og indflydelse på beslutningsprocessen.

Hvem er du? 
Du er eks. ingeniør med baggrund i energiteknologi, varmepumper eller kølesystemer. Du kan også have en anden teknisk baggrund med relevant erfaring. Du har interesse for rådgivning (f.eks. salg, identifikation af behov, definition af opgaver, prissætning, planlægning, udførelse af opgaver og løsning af udfordringer, osv.). Det er ikke et krav, men et stort plus, hvis du har erfaring med og interesse i regulering knyttet til varmepumper i bygninger, standardisering og lovgivning, LCA'er eller miljøvurderinger.

Du formår ubesværet at kommunikere, både skriftlig og mundtlig på dansk og engelsk.

Hvis din profil ikke matcher alle opstillede krav, opfordrer vi dig alligevel til at søge stillingen. Vi mener, at tværfaglighed og forskellige baggrunde forbedrer kvaliteten af det udførte arbejde, og vi er åbne for at modtage ansøgninger med forskellige baggrunde og erfaringer. Oplæring af nye kompetencer understøttes gennem højt kvalificerede kolleger, et mentorprogram og deltagelse i kurser.

Køle- og Varmepumpeteknologi - Vi arbejder for at reducere klimapåvirkningen 
Du bliver en del af et team på 50 dygtige og erfarne kolleger i centeret Køle- og Varmepumpeteknik. Vi har afdelinger i både Aarhus og Taastrup, hvor vi arbejder tæt sammen. Vores arbejde er centreret omkring avanceret teknologiudvikling, hvor vi anvender den nyeste forskning og designprincipper til at forbedre varmepumpers ydeevne. Vi er stolte af at have et af Nordeuropas førende laboratorier, hvor vi tester alt fra små varmepumper til mindre boliger til store varmepumpeanlæg til industrielle anvendelser.

Kontakt
Hvis du har spørgsmål om stillingen, er du velkommen til at kontakte sektionsleder Esben Vendelbo Foged på 7220 2046 eller centerchef Claus Schøn Poulsen på 7220 2514.

Vi indkalder løbende til samtale. Send derfor din ansøgning så hurtigt som muligt og senest d. 27. juni 2024. På Teknologisk Institut er vores medarbejdere vores største ressource, og vi er altid på udkig efter nye kolleger, der er nytænkende og skaber værdi i et samarbejde.

Vi styrker danske virksomheder ved hjælp af banebrydende teknologier og mere end 1000 kollegers faglige ekspertise inden for områder som produktion, materialer, miljøteknologi, energi, fødevarer og meget mere. Vi arbejder for at udvikle dansk erhvervsliv og gavne samfundet. Derfor er det afgørende for os, at vi har innovative, samarbejdende og resultatorienterede medarbejdere, der har lyst til at gøre en forskel.

Vores udstyr og laboratorier er i verdensklasse og med mange faglige kompetencer samlet ét sted, udvikler vi viden, teknologier, metoder og produkter, der virker i praksis, fordi vi tror på teknologi for en bedre fremtid.

Apply

Application due
27-06-2024

Workplace
Follow us


Share/Print


Contact