Cookie Warning Nettstedet bruker cookies for å huske dine innstillinger og autentisering. Denne informasjonen blir ikke delt med en tredjepart. Les mer 
I 2017 feirer FINN 17.-årsdag. I løpet av våre første 17 år har nesten alle i Norge prøvd tjenesten vår. Hvert år tilbringer hver nordmann i snitt over 26 timer på FINN, og til sammen surfer brukerne gjennom mer enn 10 milliarder sider. Snakk om engasjert gjeng! Mye har endret seg i FINNs levetid. Før turte folk nesten ikke legge ut annonser i frykt for at naboen skulle se hvordan stua deres så ut. I dag har titusenvis av folk profilbilder av seg selv på FINN og over halvparten av alle som besøker oss gjør det fra en mobiltelefon eller et nettbrett. FINN eies av Schibsted, og våre mer enn 400 trivelige kolleger holder til i Grensen i Oslo. Vi er stolte av at FINN har blitt kåret til en av Norges beste arbeidsplasser flere år på rad i kåringen Great Place to Work. De som kjenner oss vet at vi har et sett med verdier som preger oss i alt vi gjør: SULT, PRESISJON, TAKHØYDE og HUMØR.
Utviklere FINN.no (åpen søknad)
Vi ansetter flinke folk når vi finner dem, eller de finner oss!  
 
 
Vi søker utviklere som sjefen absolutt ikke vil miste  
OBS! Denne stillingsannonsen er ikke som andre stillingsannonser.  
Her er det ingen lange lister med ønskede kvalifikasjoner, krav om kompetanse, hva vi kan tilby etc. Vil du lese en slik annonse kan du titte på et utvalg vi har skrevet tidligere: Team Lead FrontendJavautvikler SmåjobberUtvikler ReiseScala-utvikler APIWebutvikler Rekruttering (les gjerne, de er litt utdaterte, men stort sett beskrivende). Men når du har lest dem, kom tilbake hit!  
 
Det er mer her i livet enn jobben!  
Vi våger å påstå at det ikke er mange som blir 100 år og tenker: SØREN KLYPE, jeg brukte ikke nok tid på jobb! I stedet vil kanskje en 100-åring si ting som: 
 
  • Ha alltid plass til familie, nære venner - og kjæresten din!
  • Prøv nye ting ofte! Ikke vær redd, med unntak av trafikk og skytevåpen er få ting så skumle som du tror! De fleste angrer mer på ting de ikke gjorde - enn på ting de gjorde.  
  • Lær hele tiden! Kunnskap gjør livet mer spennende. Og jo mer du lærer, jo flere knagger får du å henge ting på, og jo mer lærer du.  
  • Vær en god venn. Vær hjelpsom, selv om det koster deg litt. Vær hyggelig mot folk du ikke kjenner. Vær hyggelig mot folk du kjenner. Tilgi. Vær takknemlig; ta ingenting for gitt.  
  • Carpe diem, grip dagen, lev livet, ... YOLO ass! *
 
Nå er imidlertid verden skrudd sammen slik at vi tilbringer en del tid på jobb, faktisk mange titalls tusen timer i løpet av et liv. Og da er det kanskje ikke så dumt å lete etter muligheter til å leve litt som 100-åringen foreslår - også på jobb? Nå kunne vi ha sagt at "begynner du hos oss er det slik det blir", men det ville vært som enkelte politikerløfter i lokalvalgkampen: en litt "frisk" uttalelse. Sannheten er mer som dette: Dersom du ønsker å være slik på jobb: en som bryr seg, en som griper muligheter, en som tør å prøve, en som lærer nye ting hele tiden og er en god venn og kollega - ja, da er det kanskje deg vi ser etter?  
 
Vi vet at vi har en god arbeidsplass å tilby deg; fem pallplasser siste syv år i Great Place To Work-undersøkelsen er vi stolte av; i år ble vi nr 2, og har ambisjoner om å være nr 1.
 
Vi driver et av landets mest besøkte nettsteder, et nettsted som kanskje følger deg fra din første barnevogn, gjennom store hendelser som din første bil (og andre, og tredje, og ...), din første (og andre og ...) bolig, din første håndverker, din beste ferie, og nå, kanskje, din neste jobb. Det er veldig mange som har store forventninger til oss. Som sluttbruker vil du at vi skal være brukervennlige og alltid fungere på alle plattformer (web og native-applikasjoner), vi skal kjapt sette sammen informasjonen du ønsker deg, vi skal gi deg det du ber om (ved gode søkemuligheter) og det du ikke visste at du så etter (gjennom gode anbefalinger bygget på "big data") og ikke minst skal vi være der hele tiden (høy oppetid) og det med løsninger som kan konkurrere med alt annet i Norge.  
 
Og ikke nok med det:  Vi skal være den beste markedsplassen i verden. Det gir oss kontinuerlig noe å strekke oss etter. Til sammen så er det såpass mye at det aldri hadde gått om vi ikke hadde hatt mange team med dyktige folk som sammen skaper den opplevelsen som FINN.no er.  
 
Nå trenger vi flere dyktige kollegaer til teamene som lager FINN.no.   
 
Fotnoter:   
*) Ok, vi innrømmer at dette er en litt hypotetisk 100-åring, vi har ikke så mange av dem i omgangskretsen...  
 
Nedenfor kan du lese litt om hvordan det kan være å jobbe innenfor ulike teknologiområder i FINN.no. 
 
Frontend. Vår visjon er å lage verdens beste markedsplass. Da sier det seg selv at vi må ha en frontend i verdensklasse! Du er en dyktig JavaScript-utvikler med god kjennskap til hva som er mulig å få til i nettleseren, og hva som kreves for å utvikle gode nettsider for mobil. God kodekvalitet, testdekning og ytelse tar du som en selvfølge. Du foretrekker modulær kode, og har kanskje til og med skrevet noen ES6-moduler. FINN.no har utviklet sin egen styleguide og sitt eget CSS-rammeverk. Vi benytter også Node.js og React.  
 
Mobil. Vi i FINN.no satser på apps og vi satser på apps som er skikkelig native. I appen vår er det langt mellom webviewene slik at du har frihet til å optimalisere ytelse og utseende på appen vår enten du er flinkest til å programmere Java for Android eller Swift for iOS. Du trives med å jobbe som mobilutvikler hvor du har frihet og ansvar til å utvikle appen vår sammen med andre dyktige app-utviklere.  
 
Infrastruktur. FINN.no produksjonssettes kontinuerlig, over 700 ganger i løpet av en uke. Som en infrastrukturutvikler er du opptatt av prinsippene bak kontinuerlig utrulling. Du er med og utvikler verktøy for å sette opp, ta ned, overvåke, måle og konfigurere utvikling- og produksjonsmiljøene våre. Du er en dreven unix/linux-hacker med kjennskap til verktøy som OpenStack, Kubernetes, Docker, ...  
 
BigData. I dag samler FINN.no inn over 80.000.000 signaler daglig. Vi bruker disse signalene for å gi anbefalinger til brukerne. Du er en erfaren utvikler med interesse for maskinlæring og statistikk. Du er en som ønsker å løse alle utfordringene som oppstår når datamengdene bare øker og øker. I tillegg bruker du verktøy som Spark, Hadoop, Kafka og programmerer i både Java, Scala, Python og R.  
 
Data og søk. Vi har mye data i FINN.no. Både i vanlige relasjonsdatabaser som PostgreSQL og Sybase, men også i NoSQL-databaser som Cassandra. I tillegg til vanlige databaser benytter vi søkemotorer som Solr og ElasticSearch forholdsvis mye. Som utvikler får du erfaring med å håndtere store datamengder og konsistens på tvers av systemer.  
 
Backend. Som en backend-utvikler i FINN lager du funksjonalitet som alle i Norge bruker. FINN.no har over 30.000.000 sidevisninger i løpet av et døgn. All funksjonalitet leveres fra en plattform basert på mikrotjenester. Du får derfor erfaring med utvikling av distribuerte systemer og "eventual consistency". Du jobber med verktøy som Docker, Kubernetes, Prometheus, Grafana, Hystrix, Zipkin og Consul. Mesteparten av kodebasen vår er skrevet i Java, men Node.js og Scala brukes også.  
 
Vi vil gjerne at du søker  
For å hjelpe oss å vurdere deg, send oss gjerne:  
  • Motivasjonen for å jobbe i FINN.no  
  • CV eller LinkedIn  
  • Karakterutskrift, dersom du er nyutdannet (mindre enn 2 års erfaring) 
 
Har du noen prosjekter på GitHub, har du holdt presentasjoner eller er du stolt av noe annet du har gjort, send oss gjerne en lenke til det.  
 
Ønsker du å vite mer om hvordan det er å være utvikler i FINN.no?  
Vi har tro på å være veldig åpne i FINN om hva vi gjør og hvordan vi gjør det. Vi holder presentasjoner på konferanser som JavaZone, vi publiserer erfaringer på teknologibloggen vår, og vi deler åpen kildekode på GitHub.
 
Her kan du lese mer om hva som preger bedriftskulturen vår og hva vi tilbyr.  
 
FINN.no er også tilgjengelig i flere sosiale medier:  
 

Spørsmål om stillingen

Gunn Skinderviken 
People Operation Manager Technology
 
 
 

Søk på stillingen

Søknadsfrist:
 


Schibsted Media Group er et internasjonalt mediekonsern med rundt 6 800 ansatte. Schibsted har virksomheter i 30 land. Schibsteds strategi er todelt: Videreutvikling av våre mediehus og etablering av rubrikktjenester på nettet.