Cookie Warning Nettstedet bruker cookies for å huske dine innstillinger og autentisering. Denne informasjonen blir ikke delt med en tredjepart. Les mer 
SINTEF Technology and Society is a multidisciplinary research institute that is active in the fields of industry, technology and the social sciences. We create solutions in the fields of health, care and welfare services, dignified working conditions, a sustainable working life, efficient and safe transport systems, and climate and the environment.
SINTEF Teknologi og samfunn er et tverrfaglig forskningsinstitutt innenfor både teknisk-industriell og samfunnsvitenskapelig arena. I tillegg til å være en sterk teknologileverandør til industri og næringsliv, bidrar vi til bedre løsninger og økt innovasjon i offentlig sektor. Vi forsker for å møte de store samfunnsutfordringene innenfor arbeid og næringsliv, energi og klima, helse, demografi og velferd, smarte transportløsninger og innovative samfunn.
SINTEF Teknologi og samfunn søker
Forsker - Effektiv produksjon

Avdeling Arbeids- og næringsliv, består av ca 70 ansatte. Gruppe for organisasjon og produksjonsledelse er en tverrfaglig gruppe med 15 ansatte. Vi arbeider med kundetilpasset produksjon, organisering og arbeidsliv. 
 
Gjennom våre forsknings- og innovasjonsprosjekter skaper vi morgendagens løsninger for effektiv produksjon, i tett samarbeid med norsk næringsliv og internasjonale partnere. Våre kunder er ledende norske industribedrifter i en rekke bransjer, bl.a. møbel, maskiner og utstyr, offshore leverandørindustri, medisinsk teknologi, næringsmiddel og dagligvare. 
 
Vi søker deg som kan styrke og utvikle våre faglige satsingsområder innenfor blant annet: 
 
 • Produksjonsstrategi, -ledelse og -logistikk 
 • Lean manufacturing 
 • Bedriftsspesifikke produksjonssystemer (xPS) 
 • Mass Customization 
 • Supply Chain Management  
 • Dataanalyse og IKT systemer (f.eks. ERP, MES, produktkonfiguratorer) 

Du har gjerne erfaring fra forskning, konsulentvirksomhet eller næringsliv, og ønsker å utvikle deg selv gjennom utfordrende arbeidsoppgaver. Du kan bidra i prosjekter og utvikle nye og innovative løsninger i tett kontakt med industrien, basert på ny teknologi. Du sprer kunnskap gjennom media, internasjonal publisering og deltakelse på konferanser. 

Ønskede kvalifikasjoner og egenskaper:  

 • Ph.D eller M.Sc./sivilingeniør innen industriell økonomi og teknologiledelse, produksjonsledelse, logistikk eller tilsvarende 
 • 0-5 års erfaring, gjerne med FoU-prosjekter og strategisk forbedringsarbeid. Nyutdannede oppfordres til å søke 
 • Analytisk, faglig sterk og interessert i mulighetene i ny teknologi 
 • God evne til samarbeid og formidling 

Hos oss får du: 

 • Jobbe i en av Europas ledende forskningsinstitusjoner, med spennende og tverrfaglige prosjekter i inn- og utland 
 • Inngå i et nettverk av forskere i SINTEF og hos våre samarbeidspartnere 
 • Lokaler sentralt i Trondheim, god bussforbindelse, muligheter for parkering og egne barnehageplasser. Vi har et bedriftsidrettslag sammen med NTNU og tilgang til hytter ved sjøen og på fjellet.    
 • Fleksibel arbeidstid, gode pensjons- og forsikringsordninger, gode velferdsordninger og konkurransedyktig lønn. 
 • Gode muligheter for faglig og personlig utvikling  

Kontorsted er i Trondheim. Du må regne med noe reisevirksomhet, til kunder i Norge og internasjonalt. Arbeidsspråk er norsk (skandinavisk). Kandidaten må i tillegg beherske engelsk muntlig og skriftlig.  


Søk på stillingen

Søknadsfrist:
29.09.2017

Arbeidssted:
Trondheim

Spørsmål om stillingen

Thale Kvernberg Andersen 
Forskningsleder
92829131
 
 
 


SINTEF er Skandinavias største uavhengige forskningskonsern. Vi skaper verdier gjennom kunnskap, forskning og innovasjon, og utvikler løsninger og teknologi som tas i bruk.

SINTEF er et bredt, flerfaglig forskningsinstitutt med internasjonal spisskompetanse innen teknologi, naturvitenskap, medisin og samfunnsvitenskap. Vi er blant de fire største oppdragsforskningsinstituttene i Europa, og vårt mål er å bli Europas mest anerkjente konsern for oppdragsforskning.

SINTEF er en uavhengig og ikke-kommersiell virksomhet. Overskudd fra oppdragsforskning investeres i ny forskning, vitenskapelig utstyr og kompetanse.