Cookie Warning Nettstedet bruker cookies for å huske dine innstillinger og autentisering. Denne informasjonen blir ikke delt med en tredjepart. Les mer 
SINTEF Technology and Society is a multidisciplinary research institute that is active in the fields of industry, technology and the social sciences. We create solutions in the fields of health, care and welfare services, dignified working conditions, a sustainable working life, efficient and safe transport systems, and climate and the environment.
SINTEF Teknologi og samfunn er et tverrfaglig forskningsinstitutt innenfor både teknisk-industriell og samfunnsvitenskapelig arena. I tillegg til å være en sterk teknologileverandør til industri og næringsliv, bidrar vi til bedre løsninger og økt innovasjon i offentlig sektor. Vi forsker for å møte de store samfunnsutfordringene innenfor arbeid og næringsliv, energi og klima, helse, demografi og velferd, smarte transportløsninger og innovative samfunn.
SINTEF Teknologi og samfunn søker
Forsker/seniorforsker - Innovasjon og bærekraftig omstilling
 
VI SØKER MORGENDAGENS PROBLEMLØSERE  
- innenfor bærekraftig omstilling (av ulike sektorer) og regional utvikling til forskningsgruppen Innovasjon og Ledelse. Sentrale forskningstema er bærekraftig omstilling av energi- og transportsystemer, industriutvikling rundt fornybar energi/clean-tech, grønn regional vekst og sirkulær økonomi. Gruppen er en del av avdeling Arbeids- og næringsliv som består av ca 70 ansatte.  
 
Innovasjon og ledelse 
- er et ledende europeisk forskningsmiljø som jobber med nyskaping og omstilling i privat og offentlig sektor. Vi utvikler kunnskap og løsninger for våre oppdragsgivere gjennom å forstå samspillet mellom menneske, organisasjon og teknologi. Gjennom stabens brede faglige sammensetning er vi godt trent i å oppnå spennende og unike effekter av tverrfaglig samarbeid.   
 
Vi søker deg som kan styrke og utvikle våre faglige satsingsområder innenfor blant annet:  
 
 • Bærekraftig omstilling 
 • Innovasjon i etablerte virksomheter 
 • Innovative næringsstrategier 
 • Innovasjonsledelse  
 
Våre forskningsprosjekter  
 
på området bærekraftig omstilling gir kunnskap til bedrifter og offentlige virksomheter for å realisere det "grønne skiftet" og verdiskaping knyttet til denne omstillingen. Prosjektporteføljen vår gir god innsikt i hvordan ledende europeiske og norske virksomheter realiserer sine strategier slik at konkurranseevne og bærekraft styrkes. For å videre videreutvikle vår kompetanse og kunne møte nye oppdrag søker vi etter flere dyktige medarbeidere.  
 
Ønskede kvalifikasjoner og egenskaper:
 
Master innenfor samfunnsvitenskapelig utdannelse evt. industriell økonomi og teknologiledelse er en forutsetning. Vi ønsker primært søkere med bakgrunn innen økonomisk geografi og/eller innovasjonsstudier.
 
 • PhD er ønskelig, og søkere må ha interesse for tverrfaglig forskningssamarbeid.
 • Du har god skriftlig og muntlig fremstillingsevne på norsk og engelsk.   
 • Du er analytisk, faglig sterk, og ønsker å forstå sammenhengen mellom innovasjon, organisasjon og teknologi. 
 • Du er kunde- og løsningsorientert, og har god evne til samarbeid og formidling 
 • Du har gjerne noe erfaring fra forskning og arbeidslivet, og ønsker å utvikle deg selv gjennom utfordrende arbeidsoppgaver.
 • Du kan bidra til å utvikle vår forskningsaktivitet og utvikle nye og innovative løsninger i tett kontakt med industri og offentlig sektor. Kunnskap spres gjennom media, internasjonal publisering og deltakelse på konferanser.  

Vi tilbyr:  

 • Interessante og krevende arbeidsoppgaver med stor samfunnsmessig betydning   
 • Lokaler sentralt i Trondheim, god bussforbindelse, muligheter for parkering og egne barnehageplasser. Vi har et bedriftsidrettslag sammen med NTNU og tilgang til hytter ved sjøen og på fjellet.      
 • Et sosialt og kreativt arbeidsmiljø hvor mennesket er i sentrum.    
 • Store muligheter til faglig og personlig utvikling i en organisasjon hvor ansvarlighet og initiativ settes høyt.        
 • Fleksibel arbeidstid, gode pensjons- og forsikringsordninger, gode velferdsordninger og konkurransedyktig lønn.   

Søk på stillingen

Søknadsfrist:
02.11.2017

Arbeidssted:
Trondheim

Spørsmål om stillingen

Gaute Andreas Knutstad 
Forskningssjef
93058011
Sverre Konrad Nilsen 
Forskningsleder
93035764
 
 


SINTEF er Skandinavias største uavhengige forskningskonsern. Vi skaper verdier gjennom kunnskap, forskning og innovasjon, og utvikler løsninger og teknologi som tas i bruk.

SINTEF er et bredt, flerfaglig forskningsinstitutt med internasjonal spisskompetanse innen teknologi, naturvitenskap, medisin og samfunnsvitenskap. Vi er blant de fire største oppdragsforskningsinstituttene i Europa, og vårt mål er å bli Europas mest anerkjente konsern for oppdragsforskning.

SINTEF er en uavhengig og ikke-kommersiell virksomhet. Overskudd fra oppdragsforskning investeres i ny forskning, vitenskapelig utstyr og kompetanse.