Cookie Warning Nettstedet bruker cookies for å huske dine innstillinger og autentisering. Denne informasjonen blir ikke delt med en tredjepart. Les mer 
SINTEF Technology and Society is a multidisciplinary research institute that is active in the fields of industry, technology and the social sciences. We create solutions in the fields of health, care and welfare services, dignified working conditions, a sustainable working life, efficient and safe transport systems, and climate and the environment.
SINTEF Teknologi og samfunn er et tverrfaglig forskningsinstitutt innenfor både teknisk-industriell og samfunnsvitenskapelig arena. I tillegg til å være en sterk teknologileverandør til industri og næringsliv, bidrar vi til bedre løsninger og økt innovasjon i offentlig sektor. Vi forsker for å møte de store samfunnsutfordringene innenfor arbeid og næringsliv, energi og klima, helse, demografi og velferd, smarte transportløsninger og innovative samfunn.
SINTEF Teknologi og samfunn søker
Seniorforsker/ forsker innen ultralyd og medisinsk teknologi

Forskningsgruppen medisinsk teknologi består av 17 forskere, og er en del av avdeling Helse med ca 60 ansatte. Vi samarbeider tett med klinikere og helsepersonell for å utvikle og evaluere nye løsninger innen diagnostikk og behandling. Vi er blant de fremste fagmiljøene innen ultralyd og bildeveiledet behandling, og vi utvikler løsninger som anvendes i flere kliniske områder.  
 
Vår forskning bidrar til etablering av nye bedrifter innen medisinsk teknologi, ny kunnskap og nye metoder for bedre diagnostikk og behandling. Vi har høy vitenskapelig produksjon, og et stort engasjement for vårt fagområde. Vår gruppe er forskningspartner i CiUS, Centre for Innovative Ultrasound Solutions som ledes av NTNU, og partner i Nasjonal kompetansetjeneste for ultralyd og bildeveiledet behandling (www.usigt.org).  
 
På grunn av flere prosjekter og økt etterspørsel etter vår kompetanse søker vi etter en dyktig, hyggelig og engasjert forsker!  
 
Om stillingen: 
 • Du vil jobbe sammen med andre forskere og klinikere for å utvikle nye metoder for ultralyd avbildning og nye prosesseringsmetoder, eller utforske nye kliniske områder hvor ultralyd kan være et nyttig hjelpemiddel.  
 • Du vil bidra i planlegging og gjennomføring av laboratorieforsøk, prekliniske forsøk og kliniske studier.  
 • I tillegg til teknologisk forskning og utvikling vil du bidra til vitenskapelig publisering, søknadsskriving, og initiering av nye prosjekter.  
 • Du vil jobbe tett sammen med leger og helsepersonell i Nasjonal kompetansetjeneste for ultralyd og bildeveiledet behandling. Man bør beherske norsk (eller et annet skandinavisk språk) muntlig og skriftlig.  
 
Ønsket formell kompetanse: 
 • utdanning på PhD-nivå, eller mastergrad i kombinasjon med relevant arbeidserfaring. 
 
Relevant kompetanse er innenfor en eller flere av følgende felt: 
 • Ultralyd teknologi og avbildning 
 • Bildebehandling, inkludert segmentering og registrering 
 • Numeriske metoder og modellering 
 • Medisinsk teknologi og utstyr 
 • Automasjon, robotikk, og elektronikk 
 • Programmering 
 • Prosjektledelse 
 
Vi legger vekt på høy fagkunnskap, gode samarbeidsevner, initiativ, gjennomføringsevne, praktiske egenskaper samt evne til å skape ny virksomhet i et tverrfaglig miljø. Vi etterstreber kjønnsbalanse i forskningsgruppen, og vil oppfordre kvinner med relevant bakgrunn til å søke.
 
 
Vi tilbyr: 
 
 • Gode muligheter for faglig og personlig utvikling, og vi kan legge til rette for å kombinere forskerstilling i SINTEF med PhD studier eller post doc.  
 • Muligheter for spennende samarbeid på tvers i SINTEF, med kollegaer fra andre fagfelt (Fremme Ett SINTEF). 
 • Lokaler sentralt i Trondheim, god bussforbindelse, muligheter for parkering og egne barnehageplasser. Vi har et bedriftsidrettslag sammen med NTNU og tilgang til hytter ved sjøen og på fjellet. 
 • Fleksibel arbeidstid, gode pensjons- og forsikringsordninger, gode velferdsordninger og konkurransedyktig lønn. 
 
Man må beherske engelsk skriftlig og muntlig. SINTEF er internasjonalt orientert, og har ca 2000 arbeidstakere i fra 75 ulike nasjoner. 

Søk på stillingen

Søknadsfrist:
03.01.2018

Arbeidssted:
Trondheim

Spørsmål om stillingen

Tormod Selbekk 
Forskningsleder/ Research manager
90544733
 
 
 


SINTEF er Skandinavias største uavhengige forskningskonsern. Vi skaper verdier gjennom kunnskap, forskning og innovasjon, og utvikler løsninger og teknologi som tas i bruk.

SINTEF er et bredt, flerfaglig forskningsinstitutt med internasjonal spisskompetanse innen teknologi, naturvitenskap, medisin og samfunnsvitenskap. Vi er blant de fire største oppdragsforskningsinstituttene i Europa, og vårt mål er å bli Europas mest anerkjente konsern for oppdragsforskning.

SINTEF er en uavhengig og ikke-kommersiell virksomhet. Overskudd fra oppdragsforskning investeres i ny forskning, vitenskapelig utstyr og kompetanse.