Teknik
Ljudtekniker

Dramaten söker ljudtekniker för tillsvidareanställning
Dramatens tekniska avdelning består av fem sektioner; Stora scen, Lilla scen, Småscenerna som huserar Unga Dramaten, Utvecklingssektionen samt Dekorateljén. Tillsammans skapar vi de bästa förutsättningarna för genomförandet av Dramatens produktioner.

Den aktuella tjänsten är placerad på Unga Dramaten. Här jobbar vi med barn och ungdomsteater från 3 år och upp till högstadiet. På ett spelår producerar vi ca 4 nya föreställningar, arbetar med olika typer av kringarrangemang och mindre produktioner samt tar emot ett eller två gästspel. Vi arbetar även med att nå utanför vårt hus och turnerar både i länet och runt om i Sverige.

Unga Dramaten är en del av Småscenerna som består av Tornrummet, Lejonkulan och Målarsalen. Unga Dramaten använder oftast två av Småscenernas scener. Vi är 5 tekniker, varav 2 biträdande scenchefer med projektansvar, en ljusansvarig/ljustekniker, en ljustekniker/programmerare och så en ljudtekniker. Vi kör alla våra produktioner från Q-Lab där vi slår ihop ljud, ljus och video. Vi arbetar även med de vuxenproduktioner som görs på Småscenerna.

Om rollen
Ditt uppdrag är framtagande av ljudbild i nyproduktion, programmering, inspelning, köra föreställningar, livemixning samt myggning av skådespelare. Du ansvarar för att de föreställningar du gör och kör upprätthåller hög ljudteknisk kvalité. Du har ansvar för underhåll, en del inköp och den utrustning som vi använder. Som tekniker på Unga Dramaten deltar du i arbetet med bygge och i ordnings ställande inför föreställning, du är också delaktig i scenernas övergripande gemensamma arbete. Du har även föreställningsansvar och verkar även som inspicient i föreställningsläge.

Vi söker dig med

 • Relevant utbildning inom ljudteknik eller motsvarande arbetslivserfarenhet 
 • Erfarenhet av arbete som ljudtekniker med inriktning mot scenkonstverksamhet
 • Mycket goda erfarenheter av ljudprogrammering i Qlab
 • Goda kunskaper om och erfarenhet av att arbeta med Dante-nätverk
 • Tycker att barn och ungdomsteater är roligt och viktigt
 • Har gott ordningssinne
 • B-körkort
 • God förmåga att kommunicera på svenska och engelska

Du har en god förmåga att arbeta självständigt och tar ansvar för dina arbetsuppgifter. Då stor del av arbetssättet är projektbaserat, där alla bidrar till att färdigställa en produktion, ställer vi också höga krav på förmåga att kommunicera och samarbeta.

Meriterande är: 

 • Erfarenhet av Digico mixer och gärna A&H
 • Erfarenhet av att arbeta med musikteater
 • Erfarenhet av ljus, video och scentekniskt arbete
 • Erfarenhet av arbete i professionell ljudstudio

Vi erbjuder
Dramaten erbjuder en kreativ och inspirerande arbetsplats där vi från våra olika professioner arbetar gemensamt med att skapa goda förutsättningar för scenkonst. Vår uppgift är att gemensamt med tillgängliga resurser förverkliga de gästande teamens visioner för föreställningarna. Vi eftersträvar hög yrkesmässig kompetens kombinerat med en vilja att undersöka och utveckla metoder och roller. Vi välkomnar och värdesätter olika perspektiv, kompetenser, erfarenheter och berättelser och arbetar aktivt med inkludering, mångfald och tillgänglighet för en god arbetsmiljö.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid, med 6 månaders provanställning. Tillträde efter överenskommelse. 
Arbetstiden följer verksamhetens behov och är schemalagd där både vardagar, kvällar och helger.

Dramaten är medlem i arbetsgivarorganisationen Svensk Scenkonst och har kollektivavtal med Scen & Film, DIK och Musikerförbundet. 

Varmt välkommen med din ansökan! 
Du ansöker med CV, vi tar ej emot personliga brev, däremot ombeds du besvara några korta frågor i samband med att du skickar in din ansökan.

Sista ansökningsdag är 12 Augusti 2024.
Frågor om tjänsten och rekryteringsprocessen besvaras av Scenchef Småscenerna Tina Paulson Tina.Paulsson@dramaten.se.

Application due
2024-08-12

Start date


Work hours


Position type


Position category
Teknik

Workplace
Nybroplan, Stockholm

Contact
 
 
 
 


Follow us