Cookie Warning Webbplatsen använder sig av cookies för att komma ihåg dina inställningar och autentiseringar. Denna information delas inte med någon tredje part. Läs mer… 
Handläggare till bygglovsenheten
Välkommen till oss på bygglovenheten  
Upplands Väsby växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Kommunen är en arbetsplats som attraherar nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden.  
 
Bygglovsenheten  
Bygglovenheten ingår i kontoret för samhällsbyggnad. Upplands Väsby kommun arbetar processinriktat. Som handläggare på bygglovenheten kommer du att ha täta kontakter med kommuninvånare, kunder, företag och andra enheter på kommunen. En stor vana vid att arbeta med kunder är därför en förutsättning. Arbetsbelastningen är tidvis mycket hög och våra medarbetare har därför en stor vana att hantera många ärenden.  
 
Hur ser din arbetsdag ut?  
Din uppgift kommer att vara att utveckla enhetens digitala arbetssätt. Tillsammans med dina kollegor kommer du att bidra till det förändringsarbete som har påbörjats för att leda arbetet mot en digital handläggning. I din roll ingår även att, i nära samarbete med kommunikationsenheten, ta fram kommunikationsmaterial, mallar samt e-tjänster för att vägleda våra medborgare i deras bygglovssökande. I dina arbetsuppgifter ingår också att vara enhetens objektspecialist för de kommungemensamma verksamhetssystemen Lex samt Artvise. Du kommer även vara arkivredogörare och "superanvändare" i kommunens gemensamma e-arkiv. Kunskap om arkivarbete, förvaltningslagen och offentlighetsprincipen är därför av största vikt.  
 
Tillsammans med dina kollegor kommer du även att handlägga enklare bygglovsärenden. I handläggningen ingår administrativt arbete som att upprätta nya ärenden, registrera kompletteringar och lämna ut offentliga allmänna handlingar.  
 
Vi arbetar utifrån ett LEAN-baserat arbetssätt. Samtliga medarbetare på enheten förväntas delta i att förbättra och utveckla vår process.  
 
Enheten tar löpande emot praktikanter, både vuxna och ungdomar. Som handläggare förväntas du därför kunna fungera som handledare.  
 
Dina tidigare erfarenheter; 
  • Akademisk utbildning inom relevant område såsom statsvetenskap, arkivvetenskap, systemvetenskap eller juridik  
  • 5 års yrkeserfarenhet inom kommunalverksamhet eller motsvarande  
  • Stor kunskap om förvaltningslagen, personuppgiftslagen och offentlighetsprincipen (offentlighets- och sekretesslagen)  
  • Erfarenhet av arkivarbete  
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av våra verksamhetssystem och ritningslära      
Vem är du?
För att trivas och passa som handläggare hos oss är du en person med stort engagemang och driv.  
Du är duktig på att ordna och strukturera samt på att samarbeta med andra.  
Som person är du öppen, prestigelös och noggrann.  
Då rollen innebär perioder av hög arbetsbelastning ser vi att du är stresstålig och bra på att planera ditt arbete.  
För att lyckas i rollen krävs det slutligen att du tycker om att ha varierade arbetsdagar och att lära dig nya saker.  

Mångfald
Upplands Väsby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Finskt förvaltningsområde
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde.
Informera därför gärna om du är finskspråkig.

Annonssäljare m.fl.
Vi har gjort vårt val av annonseringskanaler för denna tjänst och undanber oss därför kontakt med annonssäljare, samt säljare av andra rekryteringsstjänster.Kommunen är en av de större arbetsgivarna i Upplands Väsby. Vi har cirka 1 300 tillsvidareanställda medarbetare inom olika verksamheter. Största arbetsplatserna finns inom social- och omvårdnad samt förskola och skola.

Upplands Väsby växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs.

Kommunen är en arbetsplats som attraherar nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.upplandsvasby.se

Kontakt

Projektledare
Magdalena Sjödahl 
08-59097000
Bygglovschef
Erik Olsson 
 
 

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Nås via kommunens växel, tfn 08-590 970 00
SYSSELSÄTTNINGSGRAD
100

ANSTÄLLNINGSFORM
Tillsvidareanställning

TILLTRÄDESDATUM
Snarast möjligt

Alla lediga jobb

Se alla lediga jobb

Dela


Följ oss

Twitter
Instagram
Facebook