Cookie Warning Webbplatsen använder sig av cookies för att komma ihåg dina inställningar och autentiseringar. Denna information delas inte med någon tredje part. Läs mer… 
Behandlare med FFT kompetens
Behandlare med FFT kompetens  
Väsby behandlingsteam består av tio behandlare och en samordnare. Vi arbetar på uppdrag av socialsekreterare inom barn- och ungdomsenheten i kommunen. Väsby behandlingsteam är i sin tur uppdelat i tre specialistteam. Den utannonserade tjänsten är knuten till ungdomsteamet, som består av tre behandlare och en kvalificerad kontaktperson. Mini-Maria är en del av teamet, vilket innebär att vi också har en sjuksköterska hos oss tre dagar i veckan.   
 
Vi arbetar i stora ljusa lokaler alldeles intill pendeltågsstation och busstorg. Vi tillämpar flextidsavtal, med tjänstgöring en kväll per vecka till kl 19.00. Hos oss pågår en ständig utveckling i metoder och arbetssätt, vilket innebär att kontinuerlig vidareutbildning och extern handledning ses som en självklarhet.  
 
Arbetsuppgifter  
Vår primära målgrupp är ungdomar med riskbruk eller missbruk av alkohol och narkotika, och/eller har ett kriminellt beteende. När det är lämpligt, arbetar vi två och två i uppdragen. Vi jobbar också i nära samarbete med övriga behandlare inom Väsby behandlingsteam.   
 
I teamet arbetar vi företrädesvis med familjebehandling på systemteoretisk grund, och har ett tydligt nätverksperspektiv. Våra primära behandlingsmetoder är MI, Funktionell Familjeterapi (FFT), CRA, KBT, Återfallsprevention, kriminalitetsprogrammet ”Ett nytt vägval”, ART och HAP.  I tjänsten ingår det även att samordna ungdomstjänst. 
 
Kvalifikationer  
Vi vill att du är socionom, eller har en högskoleutbildning som vi bedömer som likvärdig. Det är en fördel om du har erfarenhet av utredningsarbete inom socialtjänsten, utifrån att vi samverkar tätt med våra uppdragsgivare. Ett krav är att du har vidareutbildning och erfarenhet av missbruksbehandling riktad till ungdomar och deras familjer. Särskilt meriterande är vidareutbildning i FFT.   
 
Vår gemensamma systemteoretiska bas innebär att vi främst fokuserar på familjernas inre system, men vårt mål är att ungdomarnas hela livspussel ska gå ihop. Det medför att vi samarbetar och samverkar tätt, både internt och externt. Vi söker därför en kollega som både ser fördelarna med detta och dessutom tycker att det är roligt att jobba flera tillsammans mot samma mål.   
 
Tillträde snarast eller efter överenskommelse, intervjuer sker fortlöpande 
Varaktighet 100% tillsvidare 
Lön enligt överenskommelse 

Mångfald
Upplands Väsby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Finskt förvaltningsområde
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde.
Informera därför gärna om du är finskspråkig.

Annonssäljare m.fl.
Vi har gjort vårt val av annonseringskanaler för denna tjänst och undanber oss därför kontakt med annonssäljare, samt säljare av andra rekryteringsstjänster.Kommunen är en av de större arbetsgivarna i Upplands Väsby. Vi har cirka 1 300 tillsvidareanställda medarbetare inom olika verksamheter. Största arbetsplatserna finns inom social- och omvårdnad samt förskola och skola.

Upplands Väsby växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs.

Kommunen är en arbetsplats som attraherar nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.upplandsvasby.se

Kontakt

Enhetschef
Eva Pihlblad-Andersson 
 
 
 

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Nås via kommunens växel, tfn 08-590 970 00
SYSSELSÄTTNINGSGRAD
100

ANSTÄLLNINGSFORM
Tillsvidareanställning

TILLTRÄDESDATUM
enligt överenskommelse

Alla lediga jobb

Se alla lediga jobb

Dela


Följ oss

Twitter
Instagram
Facebook