Cookie Warning Webbplatsen använder sig av cookies för att komma ihåg dina inställningar och autentiseringar. Denna information delas inte med någon tredje part. Läs mer… 
Biståndshandläggare
Biståndsenheten för äldre och vuxna under 65 år 
Biståndsenheten består av 14 medarbetare som arbetar med myndighetsutövning inom SoL, RFT och lagen om bostads-anpassningsbidrag.  I denna enhet ingår biståndshandläggare, vårdplanerare, bostadssamordnare, bostadsanpassningshandläggare och avgiftshandläggare. Målgruppen som biståndsenheten riktar sig till är äldre personer över 65 år enligt SoL och yngre personer med funktionsnedsättning under 65 år enligt SoL . 
 
Arbetsuppgifter   
Som biståndshandläggare arbetar du med att utreda, besluta och följa upp behov av insatser enligt  Socialtjänstlagen.  Arbetsuppgifterna innebär bland annat att ta emot nyansökningar, genomföra hembesök/vårdplaneringar på sjukhus samt följa upp befintliga insatser, utreda och dokumentera och fatta beslut utifrån funktionshindrades och äldres behov. Arbetet innebär även mycket kontakt med de enskilda kunderna samt samarbete med kollegor, anhöriga/företrädare samt andra aktörer inom verksamhetsområdet.   
 
Vi erbjuder dig;   
Fortbildning inom juridik, socialtjänstlagen samt kommande handledning tillsammans med dina kollegor. På enheten har vi b.la rutingrupper, regelbundna möten och återkommande planeringsdagar etc. för att ständigt utveckla och förbättra oss på olika sätt. Vi erbjuder även flexibel arbetstid, friskvårdsbidrag samt möjlighet till att arbeta hemifrån.  Arbetsplatsen ligger centralt i Upplands Väsby med bra kommunikationer för dig som pendlar. Vi tillämpar individuell lönesättning. 
 
Kvalifikationer   
Vi söker dig som är utbildad socionom,  arbetsterapeut och har examen från sociala omsorgsprogrammet alternativt har en jämförbar akademisk utbildning, exempelvis jurist eller beteendevetare. Erfarenhet av arbete med personer med funktionsnedsättning och äldre samt myndighetsutövning är meriterande. Du ska ha god förmåga att uttrycka dig i tal och skrift. Körkort är även önskvärt.   
 
Vi söker dig som kan ta egna initiativ och arbeta självständigt. Som person är du strukturerad och flexibel samt har en god samarbetsförmåga. Arbetet kräver även att du har ett professionellt förhållningssätt och alltid ger ett gott bemötande. Arbetsdagarna läggs till stor del upp av dig som biståndshandläggare vilket ställer krav på att du är en ansvarsfull person.  
 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.   


Mångfald
Upplands Väsby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Finskt förvaltningsområde
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde.
Informera därför gärna om du är finskspråkig.

Annonssäljare m.fl.
Vi har gjort vårt val av annonseringskanaler för denna tjänst och undanber oss därför kontakt med annonssäljare, samt säljare av andra rekryteringsstjänster.Kommunen är en av de större arbetsgivarna i Upplands Väsby. Vi har cirka 1 300 tillsvidareanställda medarbetare inom olika verksamheter. Största arbetsplatserna finns inom social- och omvårdnad samt förskola och skola.

Upplands Väsby växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs.

Kommunen är en arbetsplats som attraherar nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.upplandsvasby.se

Kontakt

Enhetschef
Helena Löfquist 
08-590 971 53
 
 
 

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Nås via kommunens växel, tfn 08-590 970 00
SYSSELSÄTTNINGSGRAD
100

ANSTÄLLNINGSFORM
Tillsvidareanställning

TILLTRÄDESDATUM
Snarast

Alla lediga jobb

Se alla lediga jobb

Dela


Följ oss

Twitter
Instagram
Facebook