Cookie Warning Webbplatsen använder sig av cookies för att komma ihåg dina inställningar och autentiseringar. Denna information delas inte med någon tredje part. Läs mer… 
Familjefridsutredare
Familjefridsutredare
 
Tycker du om att jobba självständigt men samtidigt känna att kollegor och arbetsledning finns där när du behöver/vill? Tycker du om att arbeta med människor och stötta till ett självständigt liv? Dagarna är omväxlande och inte alltid som man planerat, men inte på grund av arbetsbelastning utan för att vi gör våra dagar händelserika. Vi vill nu stärka upp vårt familjefridsteam med en familjefridsutredare.  
 
Enheten för ekonomiskt bistånd är en av sex enheter inom individ- och familjeomsorgen, tillhörande Social och omsorgskontoret. På enheten arbetar vi med utrednings- och förändringsarbete. Vi har det meningsfulla uppdraget att stötta människor till ett självständigt liv och ett hållbart boende. Vi arbetar med ekonomiskt bistånd, boendefrågor, dödsbohandläggning och familjefridsarbete. Här arbetar 8 socialsekreterare, 1 1:e socialsekreterare, 1 administrativ assistent, 2 boendekonsulenter, 1 boendevägledare, 1 koordinator bostad först, 1 familjefridsutredare och 1 enhetschef.  
  
Vi välkomnar flerspråkiga sökanden. Erfarenhet av att arbeta normkritiskt och genusmedvetet är meriterande, liksom om du har egna upplevelser av att stå utanför normen. Berätta gärna om detta i ditt personliga brev.  
  
Hur ser din arbetsdag ut?
I jobbet som familjefridsutredare är ditt uppdrag att hjälpa våldsutsatta individer och våldsutövare att bryta ett destruktivt levnadsmönster. Du kommer att utreda den enskildes behov av insatser såsom skyddat boende och stödjande samtal samt följa upp dessa insatser. Jobbet som familjefridsutredare förutsätter att du är bra på att bemöta människor i kris och att du har en humanistisk grundsyn med tro på människan.
 
Vem är du?  
Du som söker skall vara socionom med examen och gärna erfarenhet av att arbeta med våld i nära relation.
Det är meriterande om du tidigare har arbetat med ekonomiskt bistånd, beroendeproblematik och/eller LSS/socialpsykiatri.  
Det är även meriterande om du har dokumenterad vidareutbildning inom våld i nära relation.
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.
 
Vi erbjuder dig;     
• Ett meningsfullt och utvecklande arbete     
• Stora möjligheter att påverka Ditt arbete     
• Nära och coachande ledarskap     
• Nätverksutbildning med systemteoretisk inriktning     
• Lediga klämdagar, arbetsvecka om 38,75 h, halvdag före röd dag     
• Grundläggande kunskap i MI-Motiverande intervju, en metod för samtal     
 
Välkommen med din ansökan!  
Vi arbetar löpande med rekryteringen och kan komma att avsluta rekryteringen i förtid.  

Mångfald
Upplands Väsby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Finskt förvaltningsområde
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde.
Informera därför gärna om du är finskspråkig.

Annonssäljare m.fl.
Vi har gjort vårt val av annonseringskanaler för denna tjänst och undanber oss därför kontakt med annonssäljare, samt säljare av andra rekryteringsstjänster.Kommunen är en av de större arbetsgivarna i Upplands Väsby. Vi har cirka 1 300 tillsvidareanställda medarbetare inom olika verksamheter. Största arbetsplatserna finns inom social- och omvårdnad samt förskola och skola.

Upplands Väsby växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs.

Kommunen är en arbetsplats som attraherar nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.upplandsvasby.se

Kontakt

Enhetschef
Niklas Utterström 
08-59097236
 
 
 

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Nås via kommunens växel, tfn 08-590 970 00
SYSSELSÄTTNINGSGRAD
100%

ANSTÄLLNINGSFORM
Tillsvidareanställning

TILLTRÄDESDATUM
omgående

Alla lediga jobb

Se alla lediga jobb

Dela


Följ oss

Twitter
Instagram
Facebook