Cookie Warning Webbplatsen använder sig av cookies för att komma ihåg dina inställningar och autentiseringar. Denna information delas inte med någon tredje part. Läs mer… 
Nämndsekreterare Upplands Väsby kommun
Nämndsekreterare till kanslienheten, Upplands Väsby kommun  
Har du ett starkt samhällsengagemang och intresse av att jobba i offentlig förvaltning? Vill du arbeta i en politiskt styrd organisation nära de förtroendevalda och kommunledningen? Vårt uppdrag är roligt och intressant där du kommer att bli en viktig länk i beslutsprocessen.  
 
Kanslienheten svarar för det kommuninterna administrativa stödet. Vi är en enhet med specialistkompetens inom nämnd- och ärendehantering. Kommunens samtliga nämndsekreterare, dokumentcontrollers och arkivarier sitter samlade i kanslienheten, vilket gör att du har ett tätt och nära samarbete med dina kollegor.  
 
Vi jobbar digitalt och enhetligt med samma rutiner och arbetssätt och vi har kommit långt vad gäller en kommunövergripande standard av protokoll och tjänsteutlåtanden vilket höjt dess kvalitet. Ett viktigt inslag i vår vardag är administrativ utveckling. Kommunen har nyligen tagit ett krafttag för ett lyfta kunskapen om informationshantering och du kommer att spela en viktig roll i detta utvecklingsarbete liksom i det fortsatta arbetet mot en allt högre digitaliseringsgrad.  
 
Tjänsten är en tidsbegränsad anställning där du som nämndsekreterare arbetar främst mot två huvudsakliga nämnder – kommunstyrelsens allmänna utskott och kultur- och fritidsnämnden. Vi söker någon som kan påbörja sin anställning i mitten av augusti och sedan arbeta till slutet av januari. Eventuellt kan det då bli aktuellt med en förlängning.  
 
Om man inte har erfarenhet av nämndsekreteraruppgifter sedan innan kommer vi att lägga särskild vikt vid en god introduktion i arbetsuppgifterna. Nämndsekreterarna har ett nära samarbete och du kommer ha en viktig del i gruppens arbete. Styrelser och nämnder har sina sammanträden på kvällstid.
 
Arbetsuppgifter:  
• Ansvarig för ärendeprocessen i form av kallelser, protokoll och justeringar till en nämnd eller kommunstyrelsen, kommunfullmäktige.  
• Nära samarbete med ledande tjänstemän och ordförandena i aktuella politiska organ. Du är en viktig länk mellan kontor och förtroendevalda.  
• Stöd för handläggare som har ärenden till nämnderna.  
• Stöd till ordförande i nämnden.  
 
Kvalifikationer:
• Högskoleutbildning inriktad mot statsvetenskap, juridik, samhällsvetenskap eller liknande.  
• Goda IT-kunskaper.  
• God kommunikativ förmåga eftersom arbetet innebär många kontakter med förtroendevalda, tjänstemän och ibland medborgare.  
 
Det är meriterande med:  
• Kunskap om ärende- och dokumenthanteringssystem, kommunen använder LEX som system.  
• Att ha erfarenhet som nämndsekreterare eller annat arbete inom kommunal förvaltning.  
• Kunskap av att jobba med allmänna val.  
 
Tjänsten ställer stora krav på god samarbetsförmåga, hög servicekänsla och väl utvecklat ordningssinne. Vi söker dig som har ett konsultativt förhållningssätt och som sätter kundens behov i centrum, samt ett intresse av att jobba med administrativ utveckling. Du måste tycka om och ha fallenhet för struktur och vara noggrann. Du uttrycker dig väl i tal och skrift.  
 
Upplands Väsby kommun har höga ambitioner vad gäller att vara en bra arbetsgivare och är måna om att upprätthålla en arbetsplats där alla trivs. Varmt välkommen med din ansökan!  
 
 

Mångfald
Upplands Väsby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Finskt förvaltningsområde
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde.
Informera därför gärna om du är finskspråkig.

Annonssäljare m.fl.
Vi har gjort vårt val av annonseringskanaler för denna tjänst och undanber oss därför kontakt med annonssäljare, samt säljare av andra rekryteringsstjänster.Kommunen är en av de större arbetsgivarna i Upplands Väsby. Vi har cirka 1 300 tillsvidareanställda medarbetare inom olika verksamheter. Största arbetsplatserna finns inom social- och omvårdnad samt förskola och skola.

Upplands Väsby växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs.

Kommunen är en arbetsplats som attraherar nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.upplandsvasby.se

Kontakt

Kanslichef
Filip olma 
08-590 97 365
 
 
 

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Nås via kommunens växel, tfn 08-590 970 00
SYSSELSÄTTNINGSGRAD
Heltid

ANSTÄLLNINGSFORM
Allmän visstidsanställning

TILLTRÄDESDATUM
Mitt av augusti, enl ök

Alla lediga jobb

Se alla lediga jobb

Dela


Följ oss

Twitter
Instagram
Facebook