Cookie Warning Webbplatsen använder sig av cookies för att komma ihåg dina inställningar och autentiseringar. Denna information delas inte med någon tredje part. Läs mer… 
Planarkitekt
Planarkitekt på enheten för stadsutveckling och hållbar planering  
Mitt emellan två universitetsstäder, Uppsala och Stockholm, ligger Upplands Väsby. Här bor drygt 41 000 invånare, som har tillgång till bra kommunal och kommersiell service. Närheten till naturen, var du än befinner dig i kommunen, ger utmärkta möjligheter till ett varierat friluftsliv. Kommunen har goda kommunikationer till Stockholm, Uppsala och Arlanda och är inne i ett utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs.  
 
Upplands Väsby kommun har ett strategiskt läge vid E4:an mellan Stockholm och Arlanda och genomgår sedan några år en omfattande utveckling med kraftfulla satsningar på nya bostäder, kommunalt finansierad service och på att skapa goda förutsättningar för näringslivet. Idag sker en stark inflyttning och Upplands Väsby växte 2011 mer än man gjort på 25 år.  
 
Kommunen agerar tongivande i samhällsbyggnadsdebatten genom flera insatser:  
• Väsby Stadsbyggnadsdag är väl etablerad, 10-års jubileum i år med temat Win-win  
• omfattande samarbete och forskningsprojekt med högskolor (KTH, SU, Konstfack, Handelshögskolan, SLU m fl)  
• dialogarbete och referensnätverk som engagerar flera internationellt erkända kompetenser inom stadsbyggnads- och miljöfrågor.  
• Kontoret engageras frekvent i stadsutvecklingsfrågor, som föreläsare och paneldeltagare.  
 
Kontoret driver också en egen stadsutvecklings- och hållbarhetsakademi för kommunintern kompetensutveckling där enheten är drivande. Kommunen har en politiskt uttalad ambition att vara ledande inom stadsbyggande och hållbar samhällsplanering. Kontoret för samhällsbyggnad med drygt 100 anställda är drivande i detta.  
 
Du kommer till en enhet som ansvarar för kommunens översiktliga och fysiska planering, inklusive miljö- och trafikplanering. Vi är idag en grupp på 15 medarbetare, i en bra mix. Det operativa arbetet sker i mycket stor utsträckning i samarbete med kompetenser från andra enheter, externa intressenter och myndigheter, samt i omfattande medborgardialog.  
Vår syn på arbetssätt bygger på stor frihet under ansvar, i syfte att skapa goda förutsättningar både för effektivare projektarbete och anpassning till privatlivets behov. Vi arbetar i en väl utvecklad IT-miljö, vilket ger goda förutsättningar att vid behov arbeta hemifrån.  
Du rapporterar till Stadsutvecklingschef (enhetschef) Fredrik Drotte.  
 
Arbetsuppgifter  
Upplands Väsby befinner sig i ett starkt expansivt skede med målet att förvandla förort till levande stad. Kontoret för samhällsbyggnad har en nyckelroll i detta arbete. En rad spännande projekt pågår med hög innovativ prägel.  Väsbys fortsatta ambition att ligga i framkant i utvecklingen ställer ökade krav på organisationen. Planeringen fortgår och vi närmar oss nu genomförande av flera stora planeringsinsatser.  
 
Du kommer att tillhöra ett samhällsbyggnadskontor som har ett samlat ansvar för hela samhällsplaneringsuppdraget - från strategisk översiktlig planering till genomförande.  Som planarkitekt på Enheten för Stadsutveckling och Hållbar planering kommer du att arbeta både som projektledare för och projektdeltagare inom planeringsuppdrag, utredningar och förstudier, i väl utvecklade samarbetsformer med övriga kompetenser inom kommunen.  
 
Som planarkitekt ansvarar du för upprättande av detaljplaner - normalt och enkelt förfarande - fördjupade översiktsplaner och områdesbestämmelser. Du ansvarar även för att driva stadsutvecklingsfrågor kopplade till fysisk planering.  
 
Kvalifikationer  
Vi söker dig som har lämplig högskoleexamen med inriktning mot samhällsbyggande och fysisk planering, och som har ett brinnande intresse för stadsbyggande- och hållbarhets- och medborgardialogfrågor. Minst fem års erfarenhet av arbete som planarkitekt är ett krav. Erfarenhet av arbete som landskapsarkitekt, liksom erfarenhet inom stadsutvecklings- och hållbarhetsfrågor, är särskilt meriterande.  
 
Du har lätt för att samarbeta och har mycket god förmåga att på ett pedagogiskt sätt uttrycka dig i tal, skrift och bild. Enhetens arbete sker inom en miljö med avancerat IT-stöd, varför god kunskap i AutoCad och Adobes layoutprogram är meriterande.  
 
Du är en omdömesgill person, som har lätt för att göra analyser. Du är skicklig när det gäller att bedöma frågor från ett helhetsperspektiv. Du har också en förmåga att hantera många komplexa frågor och många viljor.  
 
Du är en person som lätt smälter in i kontorets anda av engagemang, kreativitet, samarbete och gott kamratskap. Lyhördhet och förmåga att ge och ta konstruktiv kritik värdesätts. Du trivs i kontakten och servicen utåt gentemot kommunmedborgaren. Du har förmåga att arbeta resultatinriktat.
B-körkort underlättar i arbetet.  
I rekryteringen kommer vi att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper.
 
Intervjuer sker fortlöpande och tillsättning kan ske innan ansökningstidens utgång.   
 
Kontakt
I denna rekrytering samarbetar vi med Source. Du ansöker hos source-hr.se
För upplysningar: Ingela Papinski, Seniorkonsult, SOURCE, tel 070-576 18 76.
 
 

Mångfald
Upplands Väsby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Finskt förvaltningsområde
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde.
Informera därför gärna om du är finskspråkig.

Annonssäljare m.fl.
Vi har gjort vårt val av annonseringskanaler för denna tjänst och undanber oss därför kontakt med annonssäljare, samt säljare av andra rekryteringsstjänster.Kommunen är en av de större arbetsgivarna i Upplands Väsby. Vi har cirka 1 300 tillsvidareanställda medarbetare inom olika verksamheter. Största arbetsplatserna finns inom social- och omvårdnad samt förskola och skola.

Upplands Väsby växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs.

Kommunen är en arbetsplats som attraherar nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.upplandsvasby.se

Kontakt

 
 
 
 

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Nås via kommunens växel, tfn 08-590 970 00
SYSSELSÄTTNINGSGRAD
100%

ANSTÄLLNINGSFORM
Tillsvidareanställning

TILLTRÄDESDATUM
Enligt överenskommelse

SISTA ANSÖKNINGSDAG
2017-08-31

Alla lediga jobb

Se alla lediga jobb

Dela


Följ oss

Twitter
Instagram
Facebook