Cookie Warning Webbplatsen använder sig av cookies för att komma ihåg dina inställningar och autentiseringar. Denna information delas inte med någon tredje part. Läs mer… 
Projektledare/lokalstrateger
Mitt emellan två universitetsstäder, Uppsala och Stockholm, ligger Upplands Väsby. Här bor drygt 42 000 invånare, som har tillgång till bra kommunal och kommersiell service. Närheten till naturen, var du än befinner dig i kommunen, ger utmärkta möjligheter till ett varierat friluftsliv.  
Nya byggprojekt pågår på flera håll i kommunen och nya områden planeras. Genom en hållbar tillväxt ska Upplands Väsby visa vägen till ett hållbart samhälle.  
Kommunen har visionen ”Väsby vågar och gör”. Upplands Väsby deltar, och har deltagit, i många forsknings- och utvecklingsarbeten och blir med detta som bakgrund ofta inbjudna i utvecklingssammanhang. Kommunen samarbetar med KTH, SU, SLU och Konstfack i en rad projekt och deltar också i samarbetsprojekt i olika kommunala nätverk inom hela samhällsbyggnadsområdet. Dessutom finns en rad samverkansprojekt med närliggande kommuner (ABC-samarbetet, Arlandaregionen m.fl.).  
Stadsbyggnadsdagen arrangerades 2016 för nionde året i rad av Upplands Väsby. Dagen är en av de viktigaste arenorna för stadsbyggande i Sverige. Upplands Väsby fick 2016 ta emot Dagens Samhälles pris som ”Årets samhällsbyggare”. Kommunen fick priset för planeringen av byggprojektet Fyrklövern som ska ge 1 700 nya bostäder intill Väsby Centrum med ett väl genomtänkt system för samverkan mellan byggherrar och kommun för att nå långsiktig gemensam kvalitet.  
 
För att komplettera vårt team söker vi söker två projektledare/lokalstrateger, dels en person med dokumenterad erfarenhet dels en junior med viljan att utvecklas.  
 
Vem är du?  
Vi söker dig som har vilja och engagemang att hantera långsiktiga projekt i varierande storlek och med ett driv att vara med och utveckla och utvecklas tillsammans med oss!  
 
Dina uppgifter:  
Ansvar för framtagande av programhandlingar i byggprojekt och överlämnande av dessa i senare skede till byggprojektledare.  
Analytisk projektledare av utredningsuppdrag och förstudier av lokalbeställning och inför byggprojekt.  
Ansvar för lokalplanering vid mindre omfattande arbeten och utredningsuppdrag.  
Leda och aktivt utveckla lokalplaneringsprocessen.
 
Hur ser din arbetsdag ut?  
I din roll som projektledare/lokalstrateg kommer du ha en ledande roll att samordna kommunens långsiktiga lokalbehov hos kommunens verksamheter.  
Vår uppdragsportfölj innehåller allt från stora samhällsbyggnadsprojekt med nya skolor och vårdboenden till löpande underhållsprojekt och hyresgästanpassningar. Vi har stort fokus på utveckling och planerar omfattande byggprojekt; framförallt nya grundskolor och förskolor fram till år 2023. Många byggprojekt avser även social- och omsorgsverksamheter, t.ex. gruppbostäder enligt LSS och övriga omsorgsboenden. Givetvis förekommer även andra kortsiktiga behov för lokalplanering.  
Du kommer att arbeta i tidigt skede av nyproduktion. Inom ramen för projektledare i tidigt skede ingår utredningar av olika slag och delaktighet i kommunens detaljplanearbeten.  
I ditt uppdrag som projektledare fungerar du som internkonsult åt lokalbeställare och verksamhetsutövare vid lokalplanering. Att hjälpa verksamheterna planera lokalerna på ändamålsenligt och effektivt sätt är ditt primära mål. Du bör därmed vara intresserad av kommunal verksamhet och värdesätta god kommunikation och gott bemötande gentemot våra beställare. Samtidigt är det viktigt att ha en bred förståelse för hur olika verksamheters behov kan se ut och vilka krav som bör ställas därefter.  
Din förmåga att kunna översätta verksamhetens behov i tidigt skede är betydelsefullt för att kunna bevaka beställarens intressen i olika forum. Därigenom kan du även skapa goda förutsättningar inför fortsättningen av byggprojektet.  
 
Din bakgrund  
Vi söker dig med minst 5-10 års erfarenhet av projektledning inom bygg- eller fastighetsområdet och som vill fortsätta utvecklas i flera spännande projekt. Du har erfarenhet från branschen antingen som beställare, konsult eller i utförandeledet från produktionen. Hos oss får du möjlighet att växa med komplexa och utmanande projekt!  
 
Eftergymnasial utbildning som exempelvis civilingenjör, högskoleingenjör eller fastighetsförvaltare.  
 
Vi ser gärna att du har erfarenhet av liknande arbete och intresse, kunskap och förståelse för verksamheter inom offentlig förvaltning. God kommunikation ska genomsyra ditt arbete i både tal, skrift och bemötande.  
 
Vi söker även dig med praktisk erfarenhet i mindre omfattning men med en utbildning som kompletterar vårt team. Du har viljan att bygga på din resa i arbetslivet hos oss och fylla din erfarenhetsbank genom att bistå projekten med stort engagemang. Med goda möjligheter till kompetensförsörjning ser vi på sikt dig som en erfaren projektledare och strateg hos oss.  
 
Vårt erbjudande
Vi söker dig som vill vara en del av Upplands Väsbys framgång och framtid. Brinner du för teknisk utveckling och samhällsbyggnad? Är du lösningsorienterad och har hög samarbetsmoral? Då kan vi erbjuda dig detta på en arbetsplats med utvecklande arbetsuppgifter och spännande projekt.  
Idag är vi ca 25 medarbetare på fastighetsenheten och din närmsta chef är kommunens fastighetschef på kontoret för samhällsbyggnad. Fastighetsenheten är idag en av fem enheter på kontoret för samhällsbyggnad. Dina närmsta kollegor består av en rad olika funktioner, bland annat fastighetsstrateg, byggprojektledare, affärsområdesansvariga, hyreskoordinatorer/administratörer, projektledare, drifttekniker m.fl.  
 
Övrigt  
Intervjuer kan ske löpande under ansökningstiden. Arbetsprov och andra färdighetstester kan förekomma i rekryteringsprocessen.  
 
Intresseanmälan  
Vi samarbetar med SOURCE i detta rekryteringsärende. Lämna din intresseanmälan via Source hemsida snarast möjligt men senast den 31 augusti. Eller skicka ett sms eller mail så hör vi av oss till dig senare! Vi kommer att genomföra intervjuer löpande. Kontakta rekryteringskonsult Ingela Papinski på Source, tel. 0705 – 76 18 76, ingela.papinski@source-executive.se  
Välkommen!  
 

Mångfald
Upplands Väsby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Finskt förvaltningsområde
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde.
Informera därför gärna om du är finskspråkig.

Annonssäljare m.fl.
Vi har gjort vårt val av annonseringskanaler för denna tjänst och undanber oss därför kontakt med annonssäljare, samt säljare av andra rekryteringsstjänster.Kommunen är en av de större arbetsgivarna i Upplands Väsby. Vi har cirka 1 300 tillsvidareanställda medarbetare inom olika verksamheter. Största arbetsplatserna finns inom social- och omvårdnad samt förskola och skola.

Upplands Väsby växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs.

Kommunen är en arbetsplats som attraherar nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.upplandsvasby.se

Kontakt

 
 
 
 

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Nås via kommunens växel, tfn 08-590 970 00
SYSSELSÄTTNINGSGRAD
Heltid

ANSTÄLLNINGSFORM
Tillsvidareanställning

TILLTRÄDESDATUM
Enligt överenskommelse

SISTA ANSÖKNINGSDAG
2017-08-31

Alla lediga jobb

Se alla lediga jobb

Dela


Följ oss

Twitter
Instagram
Facebook