Cookie Warning Webbplatsen använder sig av cookies för att komma ihåg dina inställningar och autentiseringar. Denna information delas inte med någon tredje part. Läs mer… 
1:e familjerättssekreterare
Välkommen till oss på familjerättsbyrån för Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby kommuner!  
 
Familjerättsbyrån för Sigtuna, Sollentuna och Upplands Väsby är en kommungemensam verksamhet med Upplands Väsby som värdkommun. Upptagningsområdet omfattar ca 150 000 personer bosatta i de tre kommunerna. Arbetet bedrivs i trevliga och ändamålsenliga lokaler centralt i Upplands Väsby. Kommunikationsmöjligheterna är goda. Vår arbetsgrupp består av 10 familjerättssekreterare, två assistenter och en chef. Då vår 1: familjerättssekreterare går vidare till annan tjänst, söker vi nu hennes efterträdare. 
 
Hur ser din arbetsdag ut? 
Som 1:e familjerättssekretare kommer du att handleda familjerättssekreterare i deras vardagliga arbete, vilket bland annat innebär ansvar för ärendefördelning, ärende- och metodhandledning såväl enskilt som i grupp. Tillsammans med enhetschef driver du enhetens utvecklingsarbete framåt och deltar aktivt i långsiktigt planerings- och förbättringsarbete. Omvärldsbevakning och att hålla dig uppdaterad på förändringar och utveckling som berör verksamheten och förmedla detta till medarbetarna är en viktig del av det löpande arbetet. Personlig medverkan i klientarbete kan förekomma. I arbetsuppgifterna ingår yttranden och utredningar till domstol gällande barns vårdnad, boende och umgänge, samarbetssamtal, utredningar och yttranden i adoptionsärenden samt faderskapsutredningar. Vi verkställer även domstolsbeslut gällande umgängesstöd samt bedriver samtalsgrupper för barn till särlevande föräldrar. Vi strävar ständigt efter att utveckla och förbättra verksamheten med barnperspektivet i fokus. Just nu pågår ett arbete med att implementera metoden konflikt och försoning samt inventera behovet av samtalsgrupper för särlevande föräldrar.  
 
Vem är du?  
Vi söker dig som är utbildad socionom eller har annan utbildning som bedöms likvärdig. Du har flerårig erfarenhet från socialt arbete med barn-och unga, familjerätt och myndighetsutövning, har goda kunskaper i svenska och uttrycker dig väl i tal och skrift. Att handlägga rättssäkert och upprätthålla en struktur är viktigt för dig, likväl som att kunna leda och ge stöd åt medarbetare på ett konstruktivt och engagerat sätt. Vi vill att du har ett tydligt barnperspektiv i ditt arbete och att du tycker det är viktigt att ha ett nära samarbete med berörda parter runt barnet. 
Som person är du positiv, engagerad och trygg i dig själv. Du tycker om att driva förbättringsarbete, har lätt för att samarbeta och bidrar till ett positivt arbetsklimat. Du kan självständigt prioritera det dagliga arbetet och har förmågan att snabbt ställa om utifrån nya behov och perspektiv. Du har en god förmåga och ett ödmjukt förhållningssätt i att möta olika medarbetares behov av arbetsledning och stöd. 
 
Om du är den vi söker, kan vi erbjuda dig ett utmanande, utvecklande och viktigt uppdrag där du har stora möjligheter att påverka och vara delaktig. Du kommer att få tillgång till kontinuerlig kompetensutveckling och processhandledning. 
Vad erbjuder vi? 
Vi kan erbjuda en erfaren och mogen arbetsgrupp som trivs ihop och hjälps åt. Arbetsbelastningen är rimlig och tillgången till arbetsledande stöd är god. Du kommer självklart att få en individuellt anpassad introduktion och kompetensutvecklingsplan. Kommunen tillämpar ett generöst flextidsavtal som ger möjlighet att anpassa dagarna så att både arbete och livets övriga delar får plats. Vi är måna om att du ska må bra och ger dig friskvårdsbidrag samt vid behov tillgång till professionellt personalstöd. För din trygghet omfattas du av försäkringar och företagshälsovård. Som nyanställd i kommunen erbjuds du deltagande i internt nätverk som en del i din introduktion och kompetensutveckling. En anställning i Upplands Väsby kommun innebär marknadsmässig lön, övertidsersättning, semester och tjänstepension enligt kollektivavtal. 
 
Sista ansökningsdag 
Varmt välkommen med din ansökan senast 25 september 2017

Mångfald
Upplands Väsby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Finskt förvaltningsområde
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde.
Informera därför gärna om du är finskspråkig.

Annonssäljare m.fl.
Vi har gjort vårt val av annonseringskanaler för denna tjänst och undanber oss därför kontakt med annonssäljare, samt säljare av andra rekryteringsstjänster.Kommunen är en av de större arbetsgivarna i Upplands Väsby. Vi har cirka 1 300 tillsvidareanställda medarbetare inom olika verksamheter. Största arbetsplatserna finns inom social- och omvårdnad samt förskola och skola.

Upplands Väsby växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs.

Kommunen är en arbetsplats som attraherar nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.upplandsvasby.se

Kontakt

tf. Chef Familjerätten
Agneta Eriksson 
08-59097778
 
 
 

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Nås via kommunens växel, tfn 08-590 970 00
SYSSELSÄTTNINGSGRAD
100%

ANSTÄLLNINGSFORM
Tillsvidareanställning

TILLTRÄDESDATUM
Enligt överenskommelse

SISTA ANSÖKNINGSDAG
2017-09-25

Alla lediga jobb

Se alla lediga jobb

Dela


Följ oss

Twitter
Instagram
Facebook