Cookie Warning Webbplatsen använder sig av cookies för att komma ihåg dina inställningar och autentiseringar. Denna information delas inte med någon tredje part. Läs mer… 
Biträdande förskolechef
UPPLANDS VÄSBY KOMMUN
Upplands Väsby växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs. Kommunen är en arbetsplats som attraherar nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden.  
 
Väsbys Kommunala Förskolor (VKF) består av sju förskolor och kommer i januari att ha totalt 43 avdelningar. I mars startar vi vår åttonde förskola med fem avdelningar. Ledningsgruppen består av en förskolechef och fyra biträdande förskolechefer. Planer finns på sikt för omvandling av biträdande förskolecheftjänster till förskolecheftjänster inom VKF utifrån att enheten växer. Till att börja med söker vi  kring ledarskap, en femte biträdande förskolechef med spetskompetens kring handledning/coachning och barn i behov av särskilt stöd. 
 
Att vara många minskar sårbarheten och underlättar kunskapsspridning. Gemensamma frågor är exempelvis personalens fortbildning genom kollegialt lärande, verksamhetsutveckling genom pedagogisk utvecklingsledare (handledning) samt digitala utvecklingsledare.   
 
KÄNNETECKANDE FÖR VERKSAMHETEN   
Det bedrivs ett aktivt pedagogiskt utvecklingsarbete inom våra förskolor. Det utgår från frågeställningen ”Hur arbetar vi för aktiva och utforskande barn i förskolans lärmiljö, där barnen har inflytande och är delaktiga?” Reflektion krig mål och pedagogiskt uppdrag är viktigt för verksamhetens utveckling. Inom organisationen arbetar vi aktivt för att skapa stimulerande lärmiljöer, både inne och ute. Barnens intressen, tankar och idéer tas på allvar och påverkar vår planering och innehållet i verksamheten.      
 
I vårt dagliga arbete med barnen integreras de digitala verktygen och dessa fungerar som komplement till andra pedagogiska metoder och annat material. Vi ser ett demokratiskt värde med att föra in teknik och IT i förskolan eftersom inte alla barn har tillgång till tekniken i hemmet. Teknikanvändningen bidrar till en mer jämställd förskolemiljö, där både flickor och pojkar kan och vågar använda dessa. Vi har två förskollärare inom VKF som arbetar som Digitalistor, som en del av sitt uppdrag. (Besök gärna deras blogg ”Digitalistorna” samt Väsby Lärlabb för att bekanta dig med det arbete vi bedriver.)     
 
DINA ARBETSUPPGIFTER   
Brinner du för att göra positiv skillnad? Vill du vara med och leda och utveckla de kommunala förskolorna i Väsby? Vi söker en dokumenterat skicklig, erfaren, drivande och engagerad chef som är van att arbeta organisatoriskt och med systematiskt kvalitetsarbete.   
Som biträdande förskolechef kommer du ha delegerat ansvar att leda och utveckla verksamheten mot högt uppsatta mål inom Väsby Kommunala Förskolor (VKF). Du kommer att ansvara för två förskolor som ligger i samma område, i samarbete med ytterligare biträdande förskolechef. Du kommer att ingå i ledningsgruppen för VKF och ha delat ansvar för att bedriva utvecklingsarbete, både ¨på de egna förskolorna och för enheten i stort.  
 
OM DIG
Vi söker dig som har en pedagogisk högskoleutbildning, specialpedagogiska kunskaper (från högskola) och dokumenterad erfarenhet av att leda och utveckla en förskola som förskolechef.  Datorkunskap samt goda kunskaper i svenska språket i tal och i skrift krävs.   
 
I din yrkesroll är du en engagerad och driven lagspelare som har lätt för att ta initiativ och får saker att hända. Du trivs med att vara chef, har en god förmåga att kommunicera på ett lyhört och tydligt sätt och är genuint intresserad av utvecklingsarbete. Som coach/handledare kan du stödja såväl lärare som arbetslag i frågor som handlar om ledarskap samt frågor inom det specialpedagogiska området. Du arbetar målinriktat och ser möjligheter till förändringar. Du är också ansvarstagande och strukturerad med god förmåga att planera och prioritera ditt arbete på ett effektivt sätt.  
 
DIN PROFIL  
- Lärarutbildning/Rektorsutbildning  
- Specialpedagogiska kunskaper inom språk - och språkutveckling, autismspektrumstörning och neuropsykiatriska funktionshinder   
- Coach/handledarutbildning  
- Önskvärt om du har erfarenhet av att starta upp förskola samt verksamhet som riktar sig mot barn med funktionshinder  
 
Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet för tjänsten och din förmåga att arbeta självständigt, långsiktigt, uthålligt och målstyrt.  

Mångfald
Upplands Väsby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Finskt förvaltningsområde
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde.
Informera därför gärna om du är finskspråkig.

Annonssäljare m.fl.
Vi har gjort vårt val av annonseringskanaler för denna tjänst och undanber oss därför kontakt med annonssäljare, samt säljare av andra rekryteringsstjänster.Kommunen är en av de större arbetsgivarna i Upplands Väsby. Vi har cirka 1 300 tillsvidareanställda medarbetare inom olika verksamheter. Största arbetsplatserna finns inom social- och omvårdnad samt förskola och skola.

Upplands Väsby växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs.

Kommunen är en arbetsplats som attraherar nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.upplandsvasby.se

Kontakt

Förskolechef
Birgitta Andren 
0859097849
 
 
 

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Nås via kommunens växel, tfn 08-590 970 00
SYSSELSÄTTNINGSGRAD
100%

ANSTÄLLNINGSFORM
Tillsvidareanställning

TILLTRÄDESDATUM
Enligt överenskommelse

SISTA ANSÖKNINGSDAG
2017-12-03

Alla lediga jobb

Se alla lediga jobb

Dela


Följ oss

Twitter
Instagram
Facebook