Cookie Warning Webbplatsen använder sig av cookies för att komma ihåg dina inställningar och autentiseringar. Denna information delas inte med någon tredje part. Läs mer… 
Redovisningschef med ansvar för finansfrågor
Är du redo för ett större uppdrag med möjlighet att verka än mer strategiskt och taktiskt? Brinner du dessutom för finansfrågor? Då har vi ett spännande uppdrag för dig – i en kommun som växer så det knakar, där vi vågar och gör! 
 
Välkommen till oss på Ekonomi & Kvalitet! 
Som redovisningschef hos oss får du en strategiskt viktig roll i ledningsgruppen för ekonomi & kvalitet.  
 
Redovisningsenheten är kommunens nav vad gäller redovisningsfrågor. Som chef över denna enhet ansvarar du för rapportering av kommunens års-/delårsbokslut. I rollen leder och utvecklar du vår kompetenta redovisningsgrupp som bl a ansvarar för bokslut, inkl. koncernredovisning, delårsbokslut, statistik, deklarationer, momsredovisning samt kommunens ekonomisystem. Ett fokus blir att driva utvecklingen inom redovisningsområdet i nära samarbete med kommunens verksamheter.  
 
Rollen innefattar även övergripande ansvar för koncernens finansfunktion vilket innebär att organisera samt tillse att finansfunktionen fungerar för Upplands Väsby Kommun och det helägda bolaget AB Väsbyhem. I detta ingår ansvar för den finansiella riskkontrollen samt skuld- och tillgångsförvaltning. Du levererar analyser och bedömningar av koncernens finanser. I rollen ingår även ansvar för inhämtande och samordning av koncernbolagens ekonomi. 
 
Kommunen har en tydlig strategi för digitalisering och som redovisningschef innebär detta delansvar för utveckling av de systemövergripande digitala processerna.  
 
Vi erbjuder dig;  
Möjlighet att på ett strategiskt plan vara med och påverka resan för vår kommun som satsar expansivt, tänker långt i framtiden och vill mycket.  
 
Vi erbjuder dig dessutom: 
 
• En arbetsplats strategiskt placerad mittemellan Arlanda och Stockholm med mycket goda kollektiva förbindelser. 
• En arbetsmiljö som visar att vi bryr oss om hur du mår. Det visar sig exempelvis genom friskvårdsbidrag samt trygghet i form av försäkringar och kostnadsfritt, professionellt personalstöd till alla medarbetare.  
• Vi eftersträvar och ger möjlighet att våra medarbetare kan uppnå balans mellan arbetsliv och privatliv. 
 
Vem är du?  
Vi söker dig som förmår agera bollplank i sakfrågor med bibehållen strategisk och taktisk höjd. Du balanserar ett stabilt, tryggt och coachande ledarskap med proaktivt utvecklingsfokus och bidrar positivt till relationer och samarbeten.  
 
Dina tidigare erfarenheter  
Du har en högskoleexamen med inriktning redovisning eller motsvarande. För att lyckas i uppdraget ser vi att du behöver ha gedigen erfarenhet av att ha jobbat med redovisningsfrågor samt att du är van vid att vara chef. För att trivas i rollen tror vi att du har ett brinnande intresse för finansfrågor och vi ser det som en fördel om du har jobbat i kommunal verksamhet. 
 
Väsby vågar och gör! – gör du? Då ser vi fram emot din ansökan! 
 
 

Mångfald
Upplands Väsby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Finskt förvaltningsområde
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde.
Informera därför gärna om du är finskspråkig.

Annonssäljare m.fl.
Vi har gjort vårt val av annonseringskanaler för denna tjänst och undanber oss därför kontakt med annonssäljare, samt säljare av andra rekryteringsstjänster.Kommunen är en av de större arbetsgivarna i Upplands Väsby. Vi har cirka 1 300 tillsvidareanställda medarbetare inom olika verksamheter. Största arbetsplatserna finns inom social- och omvårdnad samt förskola och skola.

Upplands Väsby växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs.

Kommunen är en arbetsplats som attraherar nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.upplandsvasby.se

Kontakt

Rekryteringskonsult
Marie Asph Hennerdal 
08-590 972 04
Ekonomidirektör
Derk de Beer 
08-590 97473
 
 

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Nås via kommunens växel, tfn 08-590 970 00
SYSSELSÄTTNINGSGRAD
Heltid

ANSTÄLLNINGSFORM
Tillsvidareanställning

TILLTRÄDESDATUM
Enligt överenskommelse

SISTA ANSÖKNINGSDAG
2017-12-10

Alla lediga jobb

Se alla lediga jobb

Dela


Följ oss

Twitter
Instagram
Facebook