Cookie Warning Webbplatsen använder sig av cookies för att komma ihåg dina inställningar och autentiseringar. Denna information delas inte med någon tredje part. Läs mer… 
Socialsekreterare Ekonomiskt bistånd
Tycker du om att jobba självständigt men samtidigt känna att kollegor och arbetsledning finns där när du behöver/vill? Tycker du även om att arbeta med människor och stötta till självförsörjning?
 
Hos oss ligger fokus på det sociala arbetet och inte på att räkna kronor. Dagarna är omväxlande och inte alltid som man planerat, men inte på grund av arbetsbelastning utan för att vi gör våra dagar händelserika. Jämfört med andra kommuner har vi färre ärenden per tjänst och lyckas jobba så att färre behöver söka. Vi har goda resultat och fortsätter att överraska.  
 
Enheten för ekonomiskt bistånd är en av sex enheter inom individ- och familjeomsorgen, tillhörande Social och omsorgskontoret. På enheten arbetar vi med utrednings- och förändringsarbete. Vi har det meningsfulla uppdraget att stötta människor till ett självständigt liv och ett hållbart boende. Vi arbetar med ekonomiskt bistånd, boendefrågor, dödsbohandläggning och familjefridsarbete. Här arbetar 8 socialsekreterare, 3 flyktingsekreterare, 1 administrativ assistent, 2 boendekonsulenter, 1 boendevägledare, 1 koordinator -Bostad först, 1 koordinator -Min Framtid, 1 familjefridsutredare, 1 biträdande enhetschef och 1 enhetschef.  
  
Hur ser din arbetsdag ut?
I jobbet som socialsekreterare är ditt uppdrag att hjälpa människor att komma ut i egen försörjning. För att lyckas med detta är det viktigt att du är bra på att samverka med kollegor inom kommunen samt med arbetsförmedling, försäkringskassa, sjukvården m.fl. Du kommer att träffa personer som söker bistånd, utreda deras ansökan, fatta beslut och verkställa beslut. Du kommer också att fatta beslut om tillfälliga bostäder samt erbjuda råd- och stödinsatser till kommuninvånare.  
Jobbet som socialsekreterare förutsätter att du är bra på att bemöta människor i kris och att du har en humanistisk grundsyn med tro på människan. Inom ramen för tjänsterna är det möjligt att fördjupa arbetet med vissa målgrupper, exempelvis personer med beroendeproblematik, psykisk ohälsa eller ungdomar. Detta innebär att det finns utrymme att utveckla arbetssätt inom respektive område samt nära samarbete med andra aktörer inom respektive område.  
 
Vi söker Dig med;
• Socionomexamen eller annan relevant examen inom samhälls- eller beteendevetenskap   
• Mycket god förmåga att samarbeta både internt och externt   
• Goda datorkunskaper
• Meriterande om du tidigare har arbetat med beroendeproblematik och/eller biståndsbedömning inom äldreomsorg/LSS/socialpsykiatri.
 
Vi välkomnar flerspråkiga sökanden. Erfarenhet av att arbeta normkritiskt och genusmedvetet är meriterande, liksom om du har egna upplevelser av att stå utanför normen. Berätta gärna om detta i ditt personliga brev.   
Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet   
 
Vi erbjuder dig;   
• Ett meningsfullt och utvecklande arbete   
• Stora möjligheter att påverka Ditt arbete   
• Nära och coachande ledarskap   
• Nätverksutbildning med systemteoretisk inriktning   
• Lediga klämdagar, arbetsvecka om 38,75 h, halvdag före röd dag   
• Varierade och flexibla karriärvägar. Vi uppmuntrar och tar tillvara Din vilja att bredda Din kunskap om socialt arbete   
• Grundläggande kunskap i MI-Motiverande intervju, en metod för samtal   
  
Vi arbetar löpande med rekryteringen och kan komma att avsluta rekryteringen i förtid.  

Ansökan
Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post och brev. Alla ansökningar hänvisas till angiven länk i annonsen.

Mångfald
Upplands Väsby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Finskt förvaltningsområde
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde.
Informera därför gärna om du är finskspråkig.

Annonssäljare m.fl.
Vi har gjort vårt val av annonseringskanaler för denna tjänst och undanber oss därför kontakt med annonssäljare, samt säljare av andra rekryteringsstjänster.Kommunen är en av de större arbetsgivarna i Upplands Väsby. Vi har cirka 1 300 tillsvidareanställda medarbetare inom olika verksamheter. Största arbetsplatserna finns inom social- och omvårdnad samt förskola och skola.

Upplands Väsby växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs.

Kommunen är en arbetsplats som attraherar nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.upplandsvasby.se

Kontakt

Enhetschef
Niklas Utterström 
08-59097236
 
 
 

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Nås via kommunens växel, tfn 08-590 970 00
SYSSELSÄTTNINGSGRAD
100%

ANSTÄLLNINGSFORM
Tillsvidareanställning

TILLTRÄDESDATUM
omgående

SISTA ANSÖKNINGSDAG
2017-12-15

Alla lediga jobb

Se alla lediga jobb

Dela


Följ oss

Twitter
Instagram
Facebook