Cookie Warning Webbplatsen använder sig av cookies för att komma ihåg dina inställningar och autentiseringar. Denna information delas inte med någon tredje part. Läs mer… 
Kontaktsekreterare
Nyfiken, engagerad och ansvarstagande?  
Socialtjänstens övergripande mål är att insatser ska ge den enskilde bästa möjliga hjälp och stöd för att uppnå självständighet och trygghet.  
 
Vår organisation  
Individ-och familjeomsorgen (IFO) består av sex enheter. Enheten ekonomiskt bistånd, Utredningsenheten barn och ungdom, Placeringsenheten, Beroendeenheten, Vägval Vuxen samt Förebyggande och behandling. Vi är inom IFO drygt 100 medarbetare.  
Placeringsenheten ansvarar för mottagande av ensamkommande flyktingbarn/ungdomar och familjehemsgruppen. Här ligger även vår tjänst som kontaktsekreterare/Rekryterare.  
 
Arbetsuppgifter  
I tjänsten ingår rekrytering av kontaktpersoner och kontaktfamiljer, för såväl barn som ungdomar. Du bedömer uppdragstagarens förmåga och möjlighet att möta upp de behov som den enskilde har och medverkar vid uppföljning av biståndet tillsammans med utredande socialsekreterare. Du ansvarar för en god matchning samt ger stöd och hjälp till uppdragstagare.  
Som kontaktsekreterare håller Du i informationsmöten med blivande kontaktfamiljer/familjehem samt representerar Upplands Väsby kommun som uppdragsgivare i olika rekryteringssammanhang. Du ansvarar för beslut om arvodering och samarbetar med administratör för utbetalning.  
 
Kvalifikationer och krav för tjänsten  
Du har socionomexamen, gärna med erfarenhet av myndighetsarbete samt har goda kunskaper om lagstiftningen inom socialtjänstens område. Vi ser gärna att Du har erfarenhet av rekrytering av uppdragstagare.  
Som rekryterare behöver du ha en viss flexibilitet gällande dina arbetstider. Arbetsuppgifterna kräver stor förmåga till självständigt arbete. Du har god administrativ förmåga och uttrycker Dig väl i skrift.  
 
Egenskaper  
Du är empatisk och trygg med god personlig mognad. Du har lätt för att skapa goda relationer och är lyhörd och tydlig i Din kommunikation. Vi lägger därför stor vikt vid personlig lämplighet.  
 
Vi erbjuder: 
• Nätverksutbildning med systemteoretisk inriktning  
• Extern handledning  
• Lediga klämdagar, arbetsvecka om 38,75 h, halvdag före röd dag  
• Tillsvidareanställning med varierade och flexibla karriärvägar. Vi uppmuntrar och tar tillvara Din vilja att bredda Din kunskap om socialt arbete  
• Grundläggande kunskap i MI-Motiverande intervju, en metod för samtal  
• Utbildning i Signs of Safety samt tejping, ett verktyg för samtal med barn  
• Grundläggande kunskap i BBiC, en arbetsmetod för stöd i handläggning och dokumentation  
• Brukarperspektiv som genomsyrar våra diskussioner och metoder  
• Aktivt arbete med att förbättra rutiner och metoder för att säkra kvaliteten i det sociala arbetet  
 
Sista ansökningsdag: 2017-12-30 med löpande urval och intervjuer.  
 
För mer information om tjänsten kontakta:  
Johanna Kristjánsdóttir, biträdande enhetschef 08- 590 971 96  
Carina Olsson, enhetschef Placeringsenheten 08-590 976 41  

Ansökan
Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post och brev. Alla ansökningar hänvisas till angiven länk i annonsen.

Mångfald
Upplands Väsby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Finskt förvaltningsområde
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde.
Informera därför gärna om du är finskspråkig.

Annonssäljare m.fl.
Vi har gjort vårt val av annonseringskanaler för denna tjänst och undanber oss därför kontakt med annonssäljare, samt säljare av andra rekryteringsstjänster.Kommunen är en av de större arbetsgivarna i Upplands Väsby. Vi har cirka 1 300 tillsvidareanställda medarbetare inom olika verksamheter. Största arbetsplatserna finns inom social- och omvårdnad samt förskola och skola.

Upplands Väsby växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs.

Kommunen är en arbetsplats som attraherar nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.upplandsvasby.se

Kontakt

Biträdande enhetschef
Ann-Christine Ledin 
08-59097394
Enhetschef
Carina Olsson 
08-590 97641
Biträdande enhetschef
Jóhanna Kristjánsdottir 
08-590 97196
 

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Nås via kommunens växel, tfn 08-590 970 00
SYSSELSÄTTNINGSGRAD
Heltid

ANSTÄLLNINGSFORM
Tillsvidareanställning

TILLTRÄDESDATUM
Enligt överenskommelse

SISTA ANSÖKNINGSDAG
2017-12-30

Alla lediga jobb

Se alla lediga jobb

Dela


Följ oss

Twitter
Instagram
Facebook