Cookie Warning Webbplatsen använder sig av cookies för att komma ihåg dina inställningar och autentiseringar. Denna information delas inte med någon tredje part. Läs mer… 
Ungdomscoach Vägval Unga
Välkommen till oss på Vägval Vuxen!  
Vägval Vuxen erbjuder arbetsmarknadsinsatser, studie- och yrkesvägledning, introduktion till det svenska samhället och budget – och skuldrådgivning. Detta skapar möjligheter till etablering på arbetsmarknaden via exempelvis studier och/eller arbete samt möjliggör större delaktighet i samhället. Vägval Unga är en verksamhet där fyra medarbetare arbetar. Vägval ungas uppgift är att unga 16 -24 år utan sysselsättning ska få vägledning och stöd att komma närmare egenförsörjning och självständighet tillexempel genom arbete eller studier. I verksamheten finns samordningen för kommunens feriejobb för gymnasieungdomar, kommunala aktivitetsansvaret (KAA) samt praktik för unga.  
 
Arbetsuppgifter  
Du kommer som ungdomscoach ansvara för samordningen av feriejobb för ungdomar i Upplands Väsby, där målsättningen för 2018 är ca 350 feriejobbsplatser. I ditt uppdrag ingår bland annat att knyta nya kontakter som vill ta emot feriejobbare för att uppnå det uppsatta målet. Arbetsgivarna finns inom kommunala verksamheter, ideella föreningar samt privata företag. Andra arbetsuppgifter är till exempel kontakt med ungdomar, föräldrar och arbetsgivare, att hålla i och ansvara för informationsmöten, administrativa arbetsuppgifter samt uppföljning och rapportering. I arbetsuppgifterna ingår även att vara ungdomscoach i den ordinarie verksamheten hos Vägval unga.  
 
Vi erbjuder dig  
• Nätverksutbildning med systemteoretisk inriktning  
• Extern handledning  
• Lediga klämdagar, arbetsvecka om 38,75 h, halvdag före röd dag.  
• Tillsvidareanställning med varierade och flexibla karriärvägar och möjligheten till att påverka och utveckla verksamheten. Vi uppmuntrar din vilja att bredda din kunskap om socialt arbete.  
• Grundläggande kunskap i MI-Motiverande intervju, en metod för samtal.  
• Brukarperspektiv som genomsyrar våra diskussioner och metoder.  
• Aktivt arbete med att förbättra rutiner och metoder för att säkra kvaliteten i det sociala arbetet.  
 
Kvalifikationer  
Vi söker dig som har relevant högskole- eller universitetsutbildning och som är van att arbeta med unga i behov av stöd. Erfarenhet av att jobba med arbetsmarknadsfrågor, särskilt feriejobb är meriterande. Det är också meriterande om du har vana av nära samverkan med näringslivet och kommunala arbetsplatser.  
 
Yrkesrollen förutsätter att du är självgående, flexibel, kreativ och initiativrik och har en god förmåga att samarbeta med andra. Du behöver kunna uttrycka dig väl i tal och skrift och vara bra på att strukturera ditt arbete.  
 
Du måste ha förmågan att knyta kontakter med personer från olika sektorer i samhället och samverkan är en viktig del av arbetet. Utbildning i arbetsmarknadscoachning/samtalsmetodik och/eller motiverande samtal är av stort intresse. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.  
 
Kontakt  
Enhetschef Hanna Bäck nås via kommunens växel, tfn 08-590 970 00  
Projektledare Vägval unga Azarina Bäckström tfn 08- 590 971 19  
 
Övrigt
Vi arbetar löpande med rekryteringen och kan komma att avsluta rekryteringen i förtid.  
Vi tar inte emot ansökningar/intresseanmälningar via e-post eller post. 

Ansökan
Vi har tyvärr inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post och brev. Alla ansökningar hänvisas till angiven länk i annonsen.

Mångfald
Upplands Väsby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund, funktionalitet och livserfarenhet.

Finskt förvaltningsområde
Upplands Väsby kommun är ett finskt förvaltningsområde.
Informera därför gärna om du är finskspråkig.

Annonssäljare m.fl.
Vi har gjort vårt val av annonseringskanaler för denna tjänst och undanber oss därför kontakt med annonssäljare, samt säljare av andra rekryteringsstjänster.Kommunen är en av de större arbetsgivarna i Upplands Väsby. Vi har cirka 1 300 tillsvidareanställda medarbetare inom olika verksamheter. Största arbetsplatserna finns inom social- och omvårdnad samt förskola och skola.

Upplands Väsby växer och är mitt i ett spännande utvecklingsskede där den moderna småstaden byggs.

Kommunen är en arbetsplats som attraherar nytänkande, ansvarstagande och motiverade medarbetare. Att arbeta i Upplands Väsby är en merit och investering för framtiden.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.upplandsvasby.se

Kontakt

Enhetschef
Hanna Bäck 
08 590 973 39
Projektledare
Azarina Bäckström 
08-59097119
 
 

FACKLIGA FÖRETRÄDARE

Nås via kommunens växel, tfn 08-590 970 00
SYSSELSÄTTNINGSGRAD
100

ANSTÄLLNINGSFORM
Tillsvidareanställning

TILLTRÄDESDATUM
Omgående

SISTA ANSÖKNINGSDAG
2017-12-18

Alla lediga jobb

Se alla lediga jobb

Dela


Följ oss

Twitter
Instagram
Facebook