Ny logo fra 2023

Advokat / adv. fullmektig – Energi | ESG | Compliance

Energibransjen er i omstilling. Mens olje og gass-sektoren fortsatt vil være Norges viktigste eksportnæring, ser vi en utvikling hvor olje- og gasselskapene blir bredere energiselskap, og hvor industrielle så vel som finansielle investorer ønsker å satse på fornybar energiproduksjon. Det er også stort fokus på utslippsreduserende teknologier, som karbonfangst og -lagring (CCS) og produksjon av hydrogen/ammoniakk. I Schjødt har vi privilegiet av å bistå klienter innen alle disse områdene.

Vi ser samtidig et stadig økende fokus på ESG og Compliance, hvor vi med utgangspunkt i vår M&A-praksis de siste årene aktivt har videreutviklet tjenestespekteret innen ESG og Compliance i transaksjoner.

Vi søker en advokat eller advokatfullmektig til vårt kontor i Stavanger med erfaring innen energi, transaksjoner eller ESG og Compliance.

Vi søker deg som er faglig sterk, nøyaktig, og med en løsningsorientert tilnærming til komplekse saker og problemstillinger.

Hovedtilknytningen vil være til vår avdeling Energy & Infrastructure, men kandidaten skal også jobbe tett sammen med vår Compliance -avdeling.

Erfaring vi ser etter

 • Sterk interesse for energibransjen og for problemstillinger knyttet til compliance/ESG
 • Relevant erfaring innen energi, transaksjoner eller ESG og Compliance
 • Personlighet preget av nøyaktighet og evne til å håndtere flere oppgaver samtidig
 • Mastergrad eller tilsvarende i rettsvitenskap, med gode resultater

Hva Schjødt kan tilby deg?

Her i Schjødt vil du få jobbe med dedikerte og faglig dyktige kolleger på høyprofilerte og komplekse oppdrag for store norske og internasjonale klienter.

Vår energirettspraksis går langt tilbake, og er markedsledende. Firmaet er også ledende innen Corporate Compliance og ESG, og har som det eneste forretningsadvokatfirmaet i Norge også en sterk praksis innen strafferett og straffeprosess.

I Schjødt er vi sikre på at de beste resultatene for klientene skapes når vi spiller hverandre gode, så hos oss kan vi love et inkluderende, uhøytidelig og sosialt arbeidsmiljø, med høy grad av profesjonalitet

Gjennom firmaets egen utdanningsinstitusjon, Schjødt Excellence, vil du også få skreddersydde kursmuligheter for å utvikle deg og din karriere videre.

Stillingens ansvarsområder

 • Utrede regulatoriske problemstillinger knyttet til olje- og gass, fornybar energi og/eller lavutslippsteknologier
 • Delta i transaksjonsrelatert arbeid både innen energisektoren og andre sektorer,
 • Kontraktsarbeid og forhandlinger
 • ESG og Compliance -arbeid, eksempelvis
  • Gjennomføre integrity due diligence og håndtere compliance-risiko i forbindelse med transaksjoner og prosjekter, herunder utføre ESG- og compliance due diligence
  • Videreutvikle klienters compliance-program
  • Gjennomføre granskninger og bidra i krisehåndtering
  • Ivareta myndighetskontakt

Arbeidssted

Stavanger

Høres dette ut som noe for deg?

Send din søknad med CV og vitnemål ved å klikke på knappen under.  

Har du spørsmål knyttet til prosessen eller fagområdet og stillingen må du gjerne ta kontakt med Camilla Grytten, +47 970 55 562, eller Thomas Ramsnes, +47 473 68 986

Vi vurderer søknader og gjennomfører intervjuer med aktuelle kandidater fortløpende. Målet vårt er å avslutte prosessen i løpet av mai, med tiltredelse etter avtale.

Schjødt jobber for å skape et inkluderende og mangfoldig arbeidsmiljø der alle ansatte kan trives og utvikle seg, og vi oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke.

Om Advokatfirmaet Schjødt

Schjødt er et integrert, fullservice forretningsadvokatfirma med kontorer i Oslo, Stavanger, Bergen, Ålesund, Stockholm, København og London. Vi har ca. 400 medarbeidere som jobber i team på tvers av kontorene tilpasset den enkelte klient og sak. 

Gjennom 90 år har firmaet vært en tydelig bidragsyter til samfunnets utvikling, og er i dag internasjonalt anerkjent som et av Skandinavias ledende advokatfirmaer. Schjødt skal være førstevalget når viktige verdier står på spill.