Cookie Warning Webbplatsen använder sig av cookies för att komma ihåg dina inställningar och autentiseringar. Denna information delas inte med någon tredje part. Läs mer… 

Specialist i barn- och ungdomspsykiatri till Stockholms Centrum för Ätstörningar (SCÄ)
Stockholms Centrum för Ätstörningar (SCÄ) är den största specialistkliniken i Sverige för patienter med ätstörningar.
Barn- och ungdomsmottagningen har fått i uppdrag att utveckla ett konsultationsteam som ska verka för att förkorta vårdtider för patienter med ätstörning inom somatisk och barn- och ungdomspsykiatrisk slutenvård. Teamet kommer att bestå av 3 personer varav en läkare. Vi söker nu en överläkare som vill vara med och bygga upp ett sådant team. 
 
Vi tar emot patienter i alla åldrar med remiss eller som söker själva. Verksamheten utmärks av en hög medicinsk och psykoterapeutisk kompetens. Vi är landstingsdrivna och finns på Södermalm i Stockholm med mottagningsverksamhet för barn, ungdomar och vuxna, flera dagvårdsenheter, två slutenvårdsenheter samt en FoU-enhet. 
 
Vad erbjuder vi dig? 
Vi erbjuder dig en spännande arbetsplats med trevliga kollegor där du har möjlighet att påverka både vården och din egen utveckling. Om du är intresserad av forskning är vi rätt klinik för dig eftersom vi bedriver flera forskningsprojekt på vår FoU-enhet, som sker i samarbete med den kliniska verksamheten på enheterna. 
Du får en iPhone och en iPad i tjänsten för att underlätta ditt arbete.
 
Arbetsuppgifter: 
Tjänsten delas mellan konsultationsteamet och barn- och ungdomsmottagningen. 
Du kommer att jobba konsultativt mot somatiska vårdavdelningar och barn- och ungdomspsykiatri samt även mot de andra ätstörningsklinikerna i Stockholm, Capio och Mando 
Dessutom kliniskt arbete i öppenvård med bedömningar, utredningar och behandling av patienter under 19 år med ätstörningssymtom. Somatiska kontroller är en viktig del i behandlingen och du arbetar i ett team runt familjen. 
 
Anställningsform: 
Tillsvidareanställning. Heltid. Vi tillämpar flextid. Tillträde snarast eller efter överenskommelse.
 
Kvalifikationer: 
Specialistkompetens i barn- och ungdomspsykiatri. Du ska ha god diagnostisk förmåga, gärna erfarenhet av att arbeta med barn och ungdomar med ätstörningsproblem. Förtrogenhet med olika psykoterapeutiska arbetsmetoder är meriterande. Intresse för undervisning samt handledning av yngre kollegor. Det är värdefullt med en bred barnpsykiatrisk kompetens eftersom våra patienter ofta har en psykiatrisk samsjuklighet. 
 
Personliga egenskaper: 
Du ska ha vana vid och ha god hand med barn och ungdomar. God samarbetsförmåga. 
 
Övrig information: 
Vi tillämpar SLL:s riktlinjer angående MRSA-undersökning och piercing. Vi gör registerkontroll i samband med anställning. 
 


Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare. SLSO är en del av Stockholms läns landsting och har verksamhet inom merparten av länets kommuner och stadsdelar. Vi bedriver vård inom områdena psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. Tillsammans är vi drygt 11 500 medarbetare. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver SLSO forskning och utbildning inom allmänmedicin, psykiatri, beroendevård, barn- och ungdomspsykiatri och folkhälsa. www.slso.sll.se

Ansök här

Sista ansökningsdag: 2017-10-20


Dela annons
Anställningsform
Specialistkompetenta läkare

Type of employment
Tillsvidareanställning

Work hours
Heltid
Kontakt
Ulla Brelin 
Chef
Anne-Charlotte Wiberg 
Bitr enhetschef
 
 

Fackliga representanter
Christina Gianelli, Läkarförbundet, 070-0011290
Christina Gianelli, Läkarförbundet, 070-0011290Referensnummer
147769