Cookie Warning Webbplatsen använder sig av cookies för att komma ihåg dina inställningar och autentiseringar. Denna information delas inte med någon tredje part. Läs mer… 

Överläkare till Södersjukhusets förlossningsavdelning
Överläkare till Södersjukhusets förlossningsavdelning 
 
Vill du vara med och leda och utveckla verksamheten på BB SÖS:s förlossningsavdelning?  
 
SÖS är hela livets sjukhus. För oss är det viktigt att det stora sjukhusets möjligheter kombineras med det nära personliga mötet. På BB SÖS förds närmare 8000 barn per år och vi erbjuder bas- och högspecialiserad vård för blivande och nyblivna föräldrar i Stockholm.  
 
Vi söker nu en medicinskt ledningsansvarig överläkare med stor erfarenhet inom obstetrik som vill vara med och driva utvecklingen av vår förlossning. Vi erbjuder ett spännande jobb i stimulerande miljö. 
 
Arbetsuppgifter: 
Med vårt stora underlag blir patientpanoramat brett, varierande och spännande. Sedan januari 2017 har Södersjukhuset en ny förlossningsavdelning där vi arbetar i team. Vi har tre medicinska BB-avdelningar, varav den ena är kombinerad antenatal- och eftervård, samt ett BB-hotell. Vi har också en stor öppenvårdsmottagning för planerade och akuta obstetriska patienter där också ultraljud och fosterdiagnostik utförs. Inom verksamhetsområde Kvinnosjukvård/Förlossning finns även en omfattande gynekologisk verksamhet innefattande både sluten och öppen vård. 
 
Arbetet innebär att tillsammans med vårdenhetscheferna fortsätta utveckla vårt teamarbete för god och säker vård. I rollen ingår även att leda och driva kvalitetsarbete, internutbildning och att ansvara för PM/riktlinjer inom området. Vi har en hög ambitionsnivå för fortlöpande kompetensutveckling och det bedrivs såväl obstetrisk som gynekologisk forskning på kliniken.  
 
På jourtid har vi en god bemanning med minst tre sjukhusbundna linjer och en bakjour i hemmet. Som överläkare på förlossningen ingår jourarbete på lämplig nivå. 
 
I tjänsten ingår tid för administrativt arbete. 
 
Anställningsform: 
Tillsvidareanställning. 
 
Kvalifikationer: 
Specialistkompetens i obstetrik och gynekologi. 
Erfarenhet av forskning och undervisning är meriterande. 
 
Information om tjänsten lämnas av: 
Sektionschef, Eva Östlund 
tel: 08-616 26 49 
 
Fackliga företrädare: 
Läkarförbundet, Åsa Krensler 
tel: 08-616 50 89 
 
Övrigt: 
Välkommen med din ansökan senast den 3 december 2017. 
 
Södersjukhuset följer LUS-förfarande i ansökningsprocessen. För att ansöka om tjänsten behöver du bifoga nedanstående dokument/bilagor med din elektroniska ansökan. Bifogade handlingar ska vara bestyrkta. 
 
-Södersjukhusets meritförteckning för läkare. Du hittar mall för meritförteckningen i höger kolumn på vår hemsida www.sodersjukhuset.se/jobb under ”ansökan läkartjänster”. 
 
-Bevis om specialistkompetens från Socialstyrelsen 
 
-Bevis på medicine licentiat/doktorsexamen (i förekommande fall) 
 
-Publikationsförteckning. 
 

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Med en av Nordens största akutmottagningar är akutsjukvård i centrum för vår verksamhet och utgör tillsammans med de stora folksjukdomarna Södersjukhusets specialitet. Södersjukhuset har även Sveriges största förlossningsklinik med omkring 7 500 förlossningar per år. Södersjukhuset har cirka 4 700 medarbetare och till sjukhuset söker ungefär 150 000 patienter för akuta besök varje år för att få hjälp med alltifrån benbrott till hjärtinfarkter.  På Södersjukhuset bedrivs även en omfattande klinisk forskning och utbildning. För oss är det viktigt att kombinera det stora sjukhusets möjligheter med den nära, personliga patientkontakten . Vår vision är att vara hela livets sjukhus där vi arbetar ”för patienten - med patienten”.

Ansök här

Sista ansökningsdag: 2017-12-03


Dela annons
Anställningsform
Specialistkompetenta läkare

Type of employment
Tillsvidareanställning

Work hours
Heltid
Kontakt
Eva Östlund 
Sektionschef
 
 
 

Fackliga representanter
Läkarförbundet, Åsa Krensler, 08-616 50 89

Referensnummer
148671