Cookie Warning Webbplatsen använder sig av cookies för att komma ihåg dina inställningar och autentiseringar. Denna information delas inte med någon tredje part. Läs mer… 

Specialistläkare till Sigtuna beroendemottagning
Beroendecentrum Stockholm är Sveriges ledande beroendeklinik och är en del av Stockholms läns landsting. Årligen besöker cirka 22 000 personer vår verksamhet som innefattar akut- och heldygnsvård, lokal öppenvård och medicinsk högspecialiserad vård. Vi strävar efter helhetssyn på individen och aktiv samverkan med våra vårdgrannar. Vi vill möta våra patienters behov och medverka till ökad livskvalitet för dem och deras närstående. 
 
Norra länets öppenvård består av nio mottagningar från Sigtuna till Lidingö. Vi tar emot patienter med skadligt bruk och/eller beroende av alkohol, narkotika, läkemedel och spel. Nu söker vi en specialistläkare till Sigtuna beroendemottagning. Mottagningen samverkar med socialtjänsten, psykiatrin och primärvården och andra vårdgrannar samt ingår i vårdkedja med beroendecentrums heldygnsvård och Maria Ungdom. Arbetet sker i nära samarbete med Beroendecentrums övriga verksamheter. 
 
Vi erbjuder dig ett stimulerande och omväxlande arbete med eget ansvar där kollegialt samarbete är en central del av arbetet. Inom Beroendecentrum Stockholm finns goda möjligheter för utveckling och utbildning. Vi erbjuder olika förmåner som handledning,  flextid och friskvård. 
 
Arbetsuppgifter: 
Arbetet består av mottagningsarbete med bedömningar, utredningar och behandling av patienternas beroenderelaterade problem. Uppdraget som specialistläkare innebär ett medicinskt ansvar för mottagningen med implementering och utveckling av evidensbaserade metoder. 
 
Vi ser positivt på och stimulerar till forskningsarbete inom beroendeområdet. 
 
Anställningsform 
Tillsvidareanställning. Heltid 40 tim/vecka, dagtid måndag-fredag.   
Tillträde enligt överenskommelse. 
 
Kvalifikationer
Legitimerad läkare med specialistkompetens i allmänpsykiatri. Erfarenhet av beroendevård är önskvärd.
LUS tillämpas vid anställning.  
 
Personliga egenskaper 
Tjänsten förutsätter såväl förmåga att ta egna initiativ som att arbeta självständigt. Likaså gott omdöme samt samarbetsförmåga och intresse att utveckla gemensamma vård-/ och behandlingsstrategier i patientgruppen. 
Stor vikt fästs vid personlig lämplighet. 
 
Övrig information
Beroendecentrum Stockholm tillämpar alkohol- och drogtest samt utdrag ur misstanke- och belastningsregistret vid nyanställning.
 
LUS-information  
Ansök via rekryteringssystemet, fyll i dina kontaktuppgifter samt ladda upp CV och personligt brev.   
 
Skicka även in följande vidimerade handlingar per post:  
-Meritförteckning för läkare - originalet måste vara undertecknat och vidimerat  
-Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen  
-Eventuella övriga intyg och utbildningsbevis  
 
Ansökningshandlingarna skickas till följande adress:  
Beroendecentrum Stockholm  
Linnea Lindström, HR  
Friskvårdsvägen 4  
112 35 Stockholm  
 
Observera att samtliga ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdagen för att ansökan ska kunna beaktas vid sakkunnigprövningen.  

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare. SLSO är en del av Stockholms läns landsting och har verksamhet inom merparten av länets kommuner och stadsdelar. Vi bedriver vård inom områdena psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. Tillsammans är vi drygt 11 500 medarbetare. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver SLSO forskning och utbildning inom allmänmedicin, psykiatri, beroendevård, barn- och ungdomspsykiatri och folkhälsa. www.slso.sll.se

Ansök här

Sista ansökningsdag: 2017-11-28


Dela annons
Anställningsform
Specialistkompetenta läkare

Type of employment
Tillsvidareanställning

Work hours
Heltid
Kontakt
Lillemor Gerdin 
Biträdande sektionschef
Liselotte Sten 
Sektionschef
 
 

Fackliga representanter
Läkarförbundet, Johan Königsson 08-123 474 92

Referensnummer
148788