Cookie Warning Webbplatsen använder sig av cookies för att komma ihåg dina inställningar och autentiseringar. Denna information delas inte med någon tredje part. Läs mer… 

Specialistläkare till Alvik/Ekerö beroendemottagning
Beroendecentrum Stockholm är Stockholms läns landstings organisation för specialiserad beroendevård. Årligen besöker cirka 22 000 personer vår verksamhet som innefattar akut- och heldygnsvård, lokal öppenvård och medicinsk högspecialiserad vård. Behandlingsarbetet innebär ofta en nära samverkan med socialtjänst och psykiatri.  
 
Alvik/Ekerö beroendemottagning är belägen på Gustavslundsvägen i Alvik och erbjuder ett brett behandlingsutbud för patienter med alla typer av substansberoende. Verksamheten är integrerad med klinisk forskning knuten till Centrum för psykiatriforskning och Karolinska Institutet.  
 
På mottagningen arbetar ett tvärprofessionellt team med läkare, sjuksköterskor, psykologer, arbetsterapeut samt case manager. Idag arbetar en överläkare på mottagningen, samt ST-läkare i perioder.  Vi arbetar processinriktat och erbjuder våra patienter avgiftning, abstinensbehandling, utredning, samt psykologisk och psykosocial behandling individuellt och i grupp. 
 
Vi strävar efter helhetssyn på individen och aktiv samverkan med våra vårdgrannar. Vi vill möta våra patienters behov och medverka till ökad livskvalitet för dem och deras närstående.   
 
Arbetsuppgifter 
Som läkare består ditt arbete i att utreda, diagnostisera och behandla människor med skadligt bruk eller beroende av alkohol, narkotika och läkemedel, ibland med psykiatrisk samsjuklighet. I uppdraget ingår ett medicinskt ansvar för mottagningen med implementering och utveckling av evidensbaserade behandlingsmetoder.  
 
Beroendecentrum Stockholm har en aktiv FoU-verksamhet och bedriver utvecklingsarbete när det gäller såväl farmakologiska som psykosociala behandlingsmetoder. Vi uppmuntrar till utveckling och forskning inom beroendemedicin och erbjuder regelbunden fortbildning för specialistläkare.  
 
Anställningsform 
Heltid, tillsvidareanställning
Tillträde enligt överenskommelse
 
Kvalifikationer 
Vi söker dig som är specialistläkare inom psykiatri. Erfarenhet av beroendevård är meriterande men inte ett krav.  
 Då Beroendecentrum Stockholm är en klinik som upplåtits för grundläggande utbildning av läkare (LUS) tillämpas sakkunnigprövning vid rekryteringen.  
 
Personliga egenskaper 
Vi söker dig som utför ditt arbete med god kvalitet, samarbetsförmåga och flexibilitet. Du brinner för vårdutveckling och kan möta våra patienter och motivera dem att ta del av sin behandling. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.  
 
Övrig information 
Beroendecentrum Stockholm tillämpar alkohol- och drogtest samt utdrag ur misstanke- och belastningsregistret inför nyanställning.  
 
LUS-information 
Ansök via rekryteringssystemet, fyll i dina kontaktuppgifter samt ladda upp CV och personligt brev.  
 
Skicka även in följande vidimerade handlingar per post: 
-Meritförteckning för läkare - originalet måste vara undertecknat och vidimerat 
-Bevis på specialistkompetens från Socialstyrelsen 
-Eventuella övriga intyg och utbildningsbevis 
 
Ansökningshandlingarna skickas till följande adress: 
Beroendecentrum Stockholm 
Linnea Lindström, HR 
Friskvårdsvägen 4 
112 35 Stockholm 
 
Observera att samtliga ansökningshandlingar måste vara oss tillhanda senast sista ansökningsdagen för att ansökan ska kunna beaktas vid sakkunnigprövningen. 

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

Stockholms läns sjukvårdsområde (SLSO) är en av Sveriges största vårdgivare. SLSO är en del av Stockholms läns landsting och har verksamhet inom merparten av länets kommuner och stadsdelar. Vi bedriver vård inom områdena psykiatri, primärvård, geriatrik, ASIH, somatisk specialistvård, habilitering och hjälpmedel. Tillsammans är vi drygt 11 500 medarbetare. I samverkan med Karolinska Institutet bedriver SLSO forskning och utbildning inom allmänmedicin, psykiatri, beroendevård, barn- och ungdomspsykiatri och folkhälsa. www.slso.sll.se

Ansök här

Sista ansökningsdag: 2017-12-04


Dela annons
Anställningsform
Specialistkompetenta läkare

Type of employment
Tillsvidareanställning

Work hours
Heltid
Kontakt
Carola Dunker 
Enhetschef
Maija Segle Konstenius 
Sektionschef
 
 

Fackliga representanter
Johan Königsson, Läkarförbundet, 070-200 17 37

Referensnummer
148879