Cookie Warning Webbplatsen använder sig av cookies för att komma ihåg dina inställningar och autentiseringar. Denna information delas inte med någon tredje part. Läs mer… 

Ambulanspersonal till intensivvårdsambulansen
Vi söker specialistsjuksköterskor och ambulanssjukvårdare till tre av landets få enheter som är specialutrustade för att transportera patienter med särskilda vårdbehov. Intensivvårdsambulansen är utrustad för att kunna ge samma intensivvård som en intensivvårdsavdelning på sjukhus.  
 
”Att behandla patienter och arbeta för den bästa lösning och ge den bästa 
vården är en utmaning varje dag. Ibland kan en transport med intensivvårdsambulansen vara livsavgörande för en patient. Då känns det än viktigare att vi finns. Mina arbetsdagar är intressanta och givande! Med intensivvårdsambulansen möter vi människor, med andra sjukdomar och andra behov än i det ”vanliga” ambulansarbetet, något som berikar vårt arbete.”  
                                                              - Milo, ambulanssjuksköterska, AISAB Solna 
 
 
I och med den specialisering av hälso- och sjukvården som sker i Stockholms läns landsting har även behovet av fler transporter med högspecialiserad sjukvård mellan vårdenheter ökat. AISAB har därför fått uppdraget att från och med mars utöka antalet intensivvårdambulanser i länet, från två till tre enheter på ambulansstationen Solna. Utöver intensivvårdambulansen kommer du även att bemanna akutenheter och sjuktransportenheter.
 
Det finns möjlighet att få betald utbildning för körkort med behörighet D samt internutbildning på intensivvårdambulansen. 
 
Vem är du?  
 
Arbetet i intensivvårdsambulansen är både krävande och utmanade vilket förutsätter att du är uthållig och trygg i din yrkesroll. Det är inte ovanligt att de som arbetar på enheten ställs inför olika problem som snabbt måste lösas för patienternas bästa. Därför bör du vara förtroendeingivande, ansvarsfull och flexibel som person. Arbetet kan vara fysiskt tungt vilket kräver att du har god hälsa. Som ambulanspersonal är du även trygg med att arbeta under flexibla arbetsförhållanden.  
 
Specialistsjuksköterska  
  • Utbildning som specialistsjuksköterska
  • Minst sex månaders yrkeserfarenhet av heltidstjänstgöring från akutsjukvård eller sluten vård 
  • B-körkort 
Ambulanssjukvårdare  
  • Undersköterskekompetens och påbyggnadsutbildning i ambulanssjukvård  
  • Minst två års erfarenhet från akutsjukvård eller sluten vård   
Alternativt 
 
Sjuksköterskeexamen  
  • Minst sex månaders yrkeserfarenhet av heltidstjänstgöring från akutsjukvård eller sluten vård  
  • B-körkort  
 
Meriterande är körkort med behörighet D, specialistutbildning i intensivvård och erfarenhet från intensivvårdsklinik.  
 
 
Varför AISAB? 
 
AISABs vision är att vara ledande inom prehospital akutsjukvård. Visionen utgår från vårt verksamhetsuppdrag och Stockholms läns landstings värdegrund. 
 
Vi förenar vård, kvalitet, forskning och utveckling i ett ständigt förbättringsarbete. 
Vår strävan är att alltid göra vårt bästa för att leva upp till våra patienters och deras anhörigas förväntningar och att de ska känna sig trygga i våra händer. Vid varje enskilt möte ska patientnyttan vara vägledande för all vår personal. AISAB erbjuder en spännande arbetsplats med stor delaktighet och möjligheter att vara med att utveckla framtidens ambulanssjukvård. 
 
Vi arbetar för att engagera och motivera våra medarbetare, och tror på att skapa arbetsförhållanden där frihet under ansvar, delaktighet och personligt engagemang är viktiga delar.  
 
Vi tillämpar individuell schemaplanering med tjänstgöring dag, kväll och natt. 
 
I rekryteringsprocessen ingår ett körtest och ett fystest.  
 
AISAB erbjuder dig en individuellt anpassad introduktionsutbildning på sex till tio veckor.  
 
Anställningsform  
Tillsvidareanställning 
Heltidstjänstgöring 
 
Placering 
Solna ambulansstation 
 
I rekryteringen eftersträvar vi mångfald ur alla aspekter.  

Stockholms läns landsting är en av landets största arbetsgivare med ett livsviktigt uppdrag. Vi ger två miljoner invånare en effektiv kollektivtrafik och en god hälso- och sjukvård i landets snabbast växande region. Varje dag, dygnet runt.
http://www.sll.se/

AISAB- Ambulanssjukvården i Storstockholm AB bedriver ambulanssjukvård och ägs av Stockholms läns landsting. Från våra sju ambulansstationer bemannar ca 320 medarbetare 31 akutambulanser, varav en utomlänsambulans och två intensivvårdsambulanser. AISAB bedriver även transport av avlidna på uppdrag av Stockholms Läns Landsting. AISAB utför ca 86 000 ambulansuppdrag per år. Läs mer: http://www.aisab.nu/

Ansök här

Sista ansökningsdag: 2018-01-31


Dela annons
Anställningsform
Sjuksköterskor IVA
Specialistsjuksköterskor
Ambulanssjuksköterskor

Type of employment
Tillsvidareanställning

Work hours
Heltid
Kontakt
Birgitta Johansson 
Stationschef Solna
Petter Henriksson 
Biträdande stationschef
 
 

Fackliga representanter
Kommunal: Tomas Buxbaum tomas.buxbaum@sll.se
Vårdförbundet: Emma Segernäs emma.segernas@sll.se

Referensnummer
149508