Välfärdstekniker, tim- och sommarvikarier

Enheten för välfärdsteknik arbetar mot omsorgskontorets alla verksamhetsområden och arbetar gentemot både personal och brukare med befintliga och nya digitala lösningar. Gruppen Installation och Service ansvarar för driften av trygghetslarm och trygghetslås. För att kunna täcka sjukfrånvaro och sommarledigheter söker vi nu vikarier. Vi söker personer som kan arbeta med kort varsel vid sjukfrånvaro/ledighet och ibland planerade arbetstoppar. Under sommaren kommer möjlighet att arbeta upp till heltid under semesterperioden finnas. Anställningsformen är särskild visstidsanställning (timvikariat)
 

Dina arbetsuppgifter

I rollen som Välfärdstekniker kommer du ingå i en mindre arbetsgrupp som ansvarar för driften av trygghetslarm och trygghetslarm inom hemtjänsten. I arbetsuppgifterna ingår installation och avinstallation av trygghetslarm/trygghetslås, kontakt med brukare och anhöriga, administration av trygghetslarmet och dokumentation av utförda insatser. En stor del av arbetet utförs hemma hos brukarna runt om i kommunen. En vanlig dag börjar med en översyn av status för installerade trygghetslarm. Därefter har du vanligtvis ett antal hembesök hos brukare för att installera trygghetslarm. Under hembesöket ingår det att visa hur trygghetslarmet fungerar för både brukare och anhöriga. 
 

Vem är du?

Vi söker dig som brinner för att hjälpa våra medborgare till att fortsätta leva det liv de önskar och vill hänga med i den digitala utvecklingen.

Personliga egenskaper:
- Ansvarstagande
- Flexibel
- Noggrann
- Samarbetsförmåga

Krav:
- Dokumenterad arbetslivserfarenhet inom antingen äldreomsorg/omsorg, välfärdsteknik eller arbete med teknik riktat mot privatpersoner
- Gymnasieutbildning 
- Eftersom vi kör bil till alla brukare så är B-körkort ett krav (automat eller manuell)
- Du uttrycker dig välformulerat i det svenska språket, både i tal och skrift
- Dokumenterad datorvana

Meriterande:
- Erfarenhet från arbete med installation av trygghetslarm eller digitala lås inom hemtjänst
- Erfarenhet från administrativt arbete med trygghetslarm eller trygghetslås
- Utbildning inom kognitiva funktionsnedsättningar eller neuropsykiatriska diagnoser
- Ett stort intresse för den digitala utvecklingen

Vi lägger stor vikt vid personlighet och kompetens. 
 

Vi erbjuder dig

Varje dag går ca 6 000 personer till sitt jobb i Södertälje kommun. Vi har många olika roller hos oss och vill erbjuda dig ett meningsfullt jobb där du får möjlighet att bidra till samhället och samtidigt känna glädje. Som medarbetare hos oss får du möjlighet att utvecklas och sätta avtryck på riktigt.

Som anställd i Södertälje kommun erbjuds du bl.a. trygga anställningsvillkor, ett generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet att byta semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. Inom vissa verksamheter finns även möjlighet till viss flexibilitet avseende arbetstid och arbetsformer. Vi har ett stort utbud av utbildningar och kompetenshöjande insatser för dig som medarbetare. För mer detaljerad information kring våra förmåner läs gärna mer på vår externa hemsida:
https://www.sodertalje.se/formaner

Arbetsplatsen är förlagd i Grusåsen i centrala Södertälje (Björklundsgatan 4L). I gruppen arbetar idag 4 fast anställda personer. 
 

Välkommen till oss!

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.


Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Titel:
Välfärdstekniker, tim- och sommarvikarier

Omfattning:
0-100%

Anställningsform:
Timvikariat

Sök tjänsten

Søknadsfrist: 2024-03-08


Spørsmål om stillingen
Adrian Hardie 
Resultatenhetschef
08-523 066 71
 
 
 
Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter
08-5230 1000

Følg oss

  Facebook
  Twitter
  LinkedIn
  Youtube
  Instagram

Del/Skriv ut


 

Välkommen till oss på Omsorgskontoret!

Som en av oss är du med och skapar förutsättningar för en god omsorg och vård till våra medborgare.

Vi ser olikheter som en styrka i vårt arbete. Det ger oss en bredd och kompetens att ge stöd till människor för att kunna leva ett så tryggt och självständigt liv som möjligt. Inom våra verksamheter är ambitionen att arbeta hållbart genom ett systematiskt kvalitetsarbete, digitalisering och kompetensutveckling.

Omsorgskontoret består av totalt ca 1700 medarbetare som nu hoppas på att du vill bli en av oss.

Vi erbjuder dig ett arbete som berör och har betydelse!