Beredskapssamordnare till Södertälje kommun

Säkerhetsavdelningen är organisatoriskt en del av Kommunstyrelsekontoret och är en gemensam säkerhetsavdelning för hela kommunkoncernen, dvs förvaltningen och vår bolagskoncern Telge AB. Förvaltningen består av sju kontor. Telge AB är moderbolag för bolagskoncernen som i sin tur består av åtta bolag.  Avdelningen ansvarar för att driva, samordna och följa upp kommunkoncernens strategiska arbete inom brottsförebyggande, civil beredskap, säkerhetsskydd, verksamhetsskydd informationssäkerhet samt dataskydd.

Dina arbetsuppgifter

I din roll som Beredskapssamordnare kommer du arbeta strategiskt mot kommunförvaltningen samt vår bolagskoncern. Du ingår i ett team av medarbetare som fokuserar på civilt försvar, krisberedskap, säkerhetsskydd och krisledning.

Ditt uppdrag innebär uppbyggnaden av Civilt försvar och Krisberedskap där du ansvarar för kommunkoncernens strategiska arbete med att inventera, projektera och säkerställa genomförandet av beredskapsåtgärder i syfte att minimera risker och öka kommunens samlade förmåga att hantera samhällsstörningar.

Uppdraget innebär framtagande av skriftliga beslutsunderlag och handlingsplaner. Arbetet med inventering och projektering av åtgärder förutsätter god förmåga till att strukturera ett komplext arbete och presentera underlaget på ett pedagogiskt sätt.  

Som person är du driven och analytisk med god förmåga att på ett strukturerat sätt planera, genomföra samt följa upp strategiskt arbete utifrån uppsatta mål. Du ska ha en god förmåga att jobba självständigt. En stor det av arbetet sker i samverkan både inom kommunkoncernen, med andra myndigheter och organisationer, vilket ställer höga krav på din förmåga att vara kommunikativ och lyhörd mot din omgivning.

Tjänsten förutsätter erfarenhet av praktiskt arbete med riskanalys samt planering och genomförande av riskreducerande åtgärder. Du kommer att spela en nyckelroll i att:

- Planera, projektera och implementera kommunens civilförsvars och krisberedskapsplaner i syfte att skapa en beredskap och resilliens vid störningar
- Ta fram och presentera beslutsunderlag inför projektering och finansiering av arbetet med det civila försvaret och krisberedskapsarbetet
- Delta vid och genomföra regelbundna Risk och Sårbarhetsanalyser för att identifiera potentiella hot och sårbarheter
- Stödja verksamheter i framtagandet av kontinuitetsplaner i syfte att säkerställa organisationens operationella förmåga vid olika störningar
- Tillsammans med teamet ta fram utbildningsmaterial för att bygga och bibehålla kunskap inom området civil beredskap
 

Vem är du?

Krav:
- Minst 5 års arbetslivserfarenhet inom relevant ämnesområde
- Universitets- eller Högskoleutbildning med relevant inriktning, t ex ingenjör inom risk, säkerhet och kris, alternativt annan utbildning och förvärvad erfarenhet inom området som arbetsgivaren bedömer som relevant för uppdraget
- Erfarenhet av Projektledning
- Kunskap och kompetens inom Sveriges totalförsvar med inriktning på civilt försvar och krisberedskap
- God kunskap om gällande lagstiftning som reglerar Civilt försvar samt Krisberedskap, exempelvis
- Mycket god förmåga att behärska svenska till tal och skrift
- God förmåga i engelska till tal och skrift

Meriterande:
- Erfarenhet av projektledning av tekniska projekt inom området, exempelvis ingenjör
- Erfarenhet av arbete med civil beredskap från MSB, Försvarsmakten eller annan myndighet
- Tidigare erfarenhet av liknande uppdrag i en kommunal organisation
- Erfarenhet av arbete med ISO22301, ISO 31000

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
 

Vi erbjuder dig

Varje dag går ca 6 000 personer till sitt jobb i Södertälje kommun. Vi har många olika roller hos oss och vill erbjuda dig ett meningsfullt jobb där du får möjlighet att bidra till samhället och samtidigt känna glädje. Som medarbetare hos oss får du möjlighet att utvecklas och sätta avtryck på riktigt.

Som anställd i Södertälje kommun erbjuds du bl.a. trygga anställningsvillkor, ett generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet att byta semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. Inom vissa verksamheter finns även möjlighet till viss flexibilitet avseende arbetstid och arbetsformer. Vi har ett stort utbud av utbildningar och kompetenshöjande insatser för dig som medarbetare. För mer detaljerad information kring våra förmåner läs gärna mer på vår externa hemsida:
https://www.sodertalje.se/formaner

Stadshuset är centralt beläget med goda kommunikationsmöjligheter och enbart 150 meter till pendeltågsstationen Södertälje Centrum.  

Välkommen till oss!

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

 

Titel:
Beredskapssamordnare till Södertälje kommun

Omfattning:
100%

Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Sök tjänsten

Søknadsfrist: 2024-03-10


Spørsmål om stillingen
Emir Gazibegovic 
Säkerhetschef
 
 
 
Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter
08-5230 1000

Følg oss

  Facebook
  Twitter
  LinkedIn
  Youtube
  Instagram

Del/Skriv ut


Södertälje brukar beskrivas som en plats där idéer har fötts och människor mötts och handlat i över tusen år. Södertälje är fortfarande en smältdegel för kultur och traditioner. En stad med Tom Tits Experiment, gästhamn mitt i centrum, idrott i världsklass och ett spännande kulturutbud. Runt knuten öppnar sig det inbjudande sörmländska landskapet. Södertälje kommun har cirka 6000 medarbetare som arbetar för att ge Södertäljeborna bra service.