Samordnare till mottagandeteamet för de anpassade skolformerna

Resurscentrum i Södertälje ligger centralt nära Södertälje station, dit du kan ta dig med både buss och tåg. Det går till exempel en direktbuss från Liljeholmen i Stockholm till Södertälje centrum. Resurscentrum består av tre enheter och den här tjänsten ligger under enheten för Lärande och hälsa. Vi arbetar med olika stöd- och utvecklingsfrågor i samarbete med övriga på utbildningskontoret. Samordnaren arbetar i Team myndighetsutövning som ansvarar för mottagande i de anpassade skolformerna, särskilda skolplaceringar och tilläggsbelopp. Vi har en god gemenskap på arbetsplatsen och medarbetarna ser fram emot att gå till arbetet enligt våra medarbetarundersökningar. Enheten har tillgång till fyra kommunbilar som kan bokas när du planerar besök på andra enheter. 

En dag på jobbet 

Du kommer att tillhöra Team myndighetsutövning som består av medarbetare med olika kompetenser. Din närmsta kollega är en kunnig och erfaren specialpedagog som också arbetar med mottagande i anpassade grundskolan/anpassade gymnasieskolan. Du kommer att ha ett mycket stimulerande och varierande arbete med olika utmaningar. I det här arbetet kommer du att känna att du verkligen gör skillnad genom dina insatser. Din främsta uppgift kommer vara att handlägga mottagandet i den anpassade grundskolan och den anpassade gymnasieskolan samt handlägga ansökningar om tilläggsbelopp för dessa skolformer. Dina arbetsuppgifter kommer att variera från handläggning av ärenden, möten med vårdnadshavare och förskolor/skolor till att hålla i samtal gällande övergången från en skolform till en annan. På enheten finns även våra skolpsykologer som främst jobbar med de förebyggande och främjande insatserna inom elevhälsan. Tillsammans med dem finns det möjlighet till kollegialt utbyte och professionsutveckling. På enheten bedrivs även ett systematiskt kvalitetsarbete som innefattar alla professioner och det finns regelbundna kompetensutvecklingsträffar där alla möts och utvecklas tillsammans. På Lärande och hälsa har vi en god gemenskap och vi erbjuder möjligheten att ingå i ett stort positivt gäng som tycker om våra dagliga gemensamma fikapauser och den gemensamma frukosten innan APT brukar också vara en uppskattad stund. 
 

Vem är du?

Vi söker dig som är legitimerad psykolog och har erfarenhet av de anpassade skolformerna. Vi ser gärna att du har erfarenhet av att ha arbetat med mottagande och att du har hög kunskap om intellektuell funktionsnedsättning. För att lyckas i arbetet behöver du ha goda kommunikativa förmågor och även samarbetsförmågan behöver vara hög då du i ditt arbete samarbetar med kollegor, skolor, elever och vårdnadshavare. Du är van att ta till dig större mängder text i form av utredningar och du tycker om att hålla dig uppdaterad om det senaste från skolmyndigheterna eller andra instanser. Du tycker om ordning och reda och du behöver också ha en god förmåga till att självständigt planera ditt arbete och genomföra dina arbetsuppgifter på ett rättsäkert och likvärdigt sätt. Vår nuvarande samordnare går i pension och vi planerar att du kan börja efter sommarsemestern så ni kan gå parallellt en tid. 

Personliga egenskaper:
- God kommunikativ förmåga 
- God samarbetsförmåga
- Hög grad av självständighet och eget driv i arbetet
- God förmåga att föra samtal och förklara och fördjupa kring komplexa frågor

Krav:
- Legitimerad psykolog 
- Stor kunskap om intellektuell funktionsnedsättning

Meriterande:
- Erfarenhet från arbete med mottagande i de anpassade skolformerna eller annan liknande myndighetsutövning
- Erarenhet av handläggning av tilläggsbelopp eller liknande
- God kunskap om de anpassade skolformerna
- God kunskap om elever med intellektuell funktionsnedsättning som läser integrerat i grundskolan eller genomför sin gymnasieutbildning inom introduktionsprogrammen

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
 

Vi erbjuder dig

Varje dag går ca 6 000 personer till sitt jobb i Södertälje kommun. Vi har många olika roller hos oss och vill erbjuda dig ett meningsfullt jobb där du får möjlighet att bidra till samhället och samtidigt känna glädje. Som medarbetare hos oss får du möjlighet att utvecklas och sätta avtryck på riktigt.

Som anställd i Södertälje kommun erbjuds du bl.a. trygga anställningsvillkor, ett generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet att byta semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. Inom vissa verksamheter finns även möjlighet till viss flexibilitet avseende arbetstid och arbetsformer. Vi har ett stort utbud av utbildningar och kompetenshöjande insatser för dig som medarbetare. För mer detaljerad information kring våra förmåner läs gärna mer på vår externa hemsida:
https://www.sodertalje.se/formaner


Välkommen till oss!

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Titel:
Samordnare till mottagandeteamet för de anpassade skolformerna

Omfattning:
100%

Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Sök tjänsten

Søknadsfrist: 2024-03-03


Spørsmål om stillingen
Emma Rosengren 
Verksamhetschef
08-5230 4509
 
 
 
Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter
08-5230 1000

Følg oss

  Facebook
  Twitter
  LinkedIn
  Youtube
  Instagram

Del/Skriv ut


Är du redo för Södertälje? Vill du arbeta i en av Sveriges mest intressanta skolkommuner? Kom till Södertälje, det är här det händer! 
Som ledare och lärare i Södertälje har vi ett uppdrag – att förbättra undervisningen i våra verksamheter så att eleverna utvecklas och lär sig. I Södertälje vill vi vara Sverigeledande när det gäller att utveckla undervisningen så att barn och elevers familjebakgrund får minskad betydelse. 

Att utveckla och förbättra förskolan och skolan måste göras systematiskt av skickliga ledare och lärare. Dessutom på ett strategiskt och långsiktigt sätt. Vår utveckling bygger på det skolforskningen visat är framgångsfaktorer för förbättringsarbete. I samtliga skolformer har vi en gemensam modell för det systematiska kvalitetsarbetet, där vi strävar efter att lära av varandra i syfte att utveckla undervisningen. Vårt fokus är hela tiden på vad som sker i undervisningen och hur det påverkar barnens och elevernas lärande och utveckling. 

Ingela Hamlin
Utbildningsdirektör