Arbetskonsulent till Lumena Alis

Projektet Lumena

Sex samordningsförbund i Stockholms län har tilldelats medel för att driva projektet Lumena som finansieras av Europeiska socialfonden (ESF). Projektet kommer att drivas i tre år med start våren 2023. Projektet syftar till att stödja minst 1600 personer ut till arbete, studier och egen försörjning. Ambitionen är att arbeta metodtroget och möjliggöra ett evidensbaserat stöd. Med projekten vill vi tillgodose behoven hos de målgrupper som är i behov av störst stöd och de som vi i offentlig sektor traditionellt har haft svårast att nå ut till. Målet är också ökad egenmakt och delaktighet i samhällslivet. Det individinriktade stödet i projektet sker i lokala delprojekt där Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, kommuner och Region Stockholm ingår i samverkan.

Inom Södertäljes lokala Lumena-projekt är vi 13 medarbetare. Åtta medarbetare som arbetar med målgruppen 18-29 år (Alis-projektet) och en nystartad del som arbetar med målgruppen över 30 år med fyra medarbetare. Gemensamt är att det är deltagarna själva som söker sig till projektet och det är öppet för alla Södertäljebor. Inom projektet har vi också en arbetsgivarkoordinator för att underlätta samverkan med olika arbetsgivare/företagare, något vi just nu utvecklar tillsammans med Arbetsförmedlingen, Näringslivskontoret och Södertälje Kommun.
 

En dag på jobbet

Du stödjer deltagare, utifrån deras egna önskemål att välja, skaffa och behålla arbete eller studier. Stödet utformas individuellt. Du använder din tid för att knyta kontakter med arbetsgivare och utveckla din egen matchningskompetens. Metoden vi jobbar utifrån heter IPS (läs gärna mer på socialstyrelsens hemsida). Metoden hjälper oss i det dagliga arbetet både med principer för vårt arbete och en tydlig struktur. En viktig del av arbetet handlar också om att utveckla samarbete med olika arbetsgivare. Tjänsten är riktad mot målgruppen 18-29 år som söker sig till Lumena Alis på egen hand och önskar stöd till arbete eller studier.
 

Vem är du?

Krav:
- Du har högskoleutbilding inom området.
- Du har gedigen erfarenhet av att arbeta med människor med olika förutsättningar
- Du tycker om att arbeta ute på företag med deltagare och kan bygga upp stöd i arbetssituationen tillsammans med arbetsgivare och deltagare.

Meriterande:
- Du har arbetat i Södertälje tidigare och känner till de stödsystem som finns lokalt.
- Du har praktisk erfarenhet och utbildning i IPS-modellen.

Personliga egenskaper:
- Egenskaper vi eftersöker är nyfikenhet, öppenhet och en positiv tilltro till deltagarnas möjligheter att arbeta eller studera.
 

Vi erbjuder dig 

- Ett kreativt arbete med stora möjlighet att göra skillnad!
- Metodhandledning individuellt och i grupp.
- Positiva och engagerade kollegor!

Varje dag går ca 6 000 personer till sitt jobb i Södertälje kommun. Vi har många olika roller hos oss och vill erbjuda dig ett meningsfullt jobb där du får möjlighet att bidra till samhället och samtidigt känna glädje. Som medarbetare hos oss får du möjlighet att utvecklas och sätta avtryck på riktigt.

Som anställd i Södertälje kommun erbjuds du bl.a. trygga anställningsvillkor, ett generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet att byta semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. Inom vissa verksamheter finns även möjlighet till viss flexibilitet avseende arbetstid och arbetsformer. Vi har ett stort utbud av utbildningar och kompetenshöjande insatser för dig som medarbetare. För mer detaljerad information kring våra förmåner läs gärna mer på vår externa hemsida: https://www.sodertalje.se/formaner
 

Övrigt

Sökande som kallas på intervju ska vid intervjutillfället uppvisa examensbevis. Sökande som erbjuds anställning är skyldig att lämna utdrag ur belastningsregister och uppvisa id-handling.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Södertälje kommun arbetar med kompetensbaserad rekrytering som syftar till att se till varje persons kompetens och därmed motverka diskriminering.

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Vid frågor, kontakta gärna projektledare Karin Karlberg, 08-52304401


Välkommen till oss!

Titel:
Arbetskonsulent till Lumena Alis

Omfattning:
100%

Anställningsform:
Särskild visstidsanställning 6-12 månader

Sök tjänsten

Søknadsfrist: 2024-03-03


Spørsmål om stillingen
Susanne Johansson 
Resultatenhetschef arbetsrehabilitering
08-5230 4783
 
 
 
Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter
08-5230 1000

Følg oss

  Facebook
  Twitter
  LinkedIn
  Youtube
  Instagram

Del/Skriv ut


Södertälje brukar beskrivas som en plats där idéer har fötts och människor mötts och handlat i över tusen år. Södertälje är fortfarande en smältdegel för kultur och traditioner. En stad med Tom Tits Experiment, gästhamn mitt i centrum, idrott i världsklass och ett spännande kulturutbud. Runt knuten öppnar sig det inbjudande sörmländska landskapet. Södertälje kommun har cirka 6000 medarbetare som arbetar för att ge Södertäljeborna bra service.

Välkommen till Socialkontoret!

Här erbjuds du ett meningsfullt arbete, där du kan göra skillnad. Hos oss är det på riktigt!

Vår värdegrund bygger på respekt för individen och medborgaren först. Vi ser olikheter som en styrka och arbetar hållbart med systematiskt kvalitetsarbete, metodutveckling och digitalisering för att stödja människors strävan till ett självständigt liv.

Socialkontoret består av många olika verksamheter och har ca 600 medarbetare där vi gärna ser att du blir en av oss.