Sommarvikariat som Behandlingsassistent sökes till Siri, Nova och Vigor stödboende.

En dag på jobbet

På boendet ingår du i ett team som ska bestå av nio behandlingsassistenter samt en gruppledare.

Målgruppen är hemlösa kvinnor och män med ett aktivt beroende och/eller missbruk, tillsammans med andra former av samsjuklighet. Vi har åtta till elva boendeplatser på Siri, Nova och Vigor stödboenden, vilket gör oss till mindre boenden.

Vi arbetar utifrån ett samordnarskap där vi tillsammans med klienten, planerar och följer upp hens individuella genomförandeplan. Planen är utifrån klientens behov med mål och delmål där placeringsppdraget från placerande myndighet ligger som grund. Arbetsuppgifterna, som hela teamet stöttar klienten i, är varierande med fokus på att stödja klienten att uppnå sina mål. Klienten ska med stöd av dig hitta verktyg att klara av ett självständigare liv där vi genom bl.a. ESL (ett självständigt liv) kartlägger och arbetar med grundläggande ADL. Vi arbetar med evidensbaserade metoder som MI, ESL, ÅP, SMARTA mål och miljöterapeutiskt arbete, som en del i vårt arbete för att stödja klienten.
Social träning genom aktiviteter tillsammans med klienter, urinscreening/utandningsprov, praktiskt arbete, bilkörning, städning, matinköp m.m. är andra exempel på arbetsuppgifter. Du dokumenterar regelbundet i verksamhetssystemet Combine och du deltar även på nätverksmöten och har såväl interna som externa samverkansuppgifter.

Vi arbetar dag, kväll, helg samt sovande jour i ett rullande 9 veckorsschema.


Vem är du?

Krav:
- B-körkort.

Meriterande: 
- Tvåårig utbildning på universitet/högskola/yrkeshögskola som socialpedagog eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer likvärdig.
- Erfarenhet av personer som har ett beroende eller missbruk. 
- Erfarenhet av personer med komplexa vårdbehov och samsjuklighet.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
- Vi söker en engagerande medarbetare som med ett nyfiket, kreativt och modigt sätt tar sig an och bidrar i de utmaningar och möjligheter som vi ställs inför.
- Då vi arbetar med klienten i fokus så är alliansskapandet i relationen med klienten en grundsten i arbetet. 
- I vårt individuella förhållningssätt så behöver du också vara flexibel och prestigelös där arbetsgruppens olikheter är en styrka i vår strävan att ge klienten det stöd som hen behöver för att uppnå ett självständigare och, förhoppningsvis i ett längre perspektiv, drogfritt liv.
- Då vi samverkar med interna och externa samarbetspartners behöver du ha en god kommunikativ förmåga, vara ansvarsfull och strukturell i ditt arbetssätt.

Södertälje kommuns värdegrund utgör grunden för verksamheten och är därför viktig att känna till och anamma.
- Respekt för individen
- Olikheter är en styrka
- Mer än förväntat
 

Vi erbjuder dig

Ett utvecklande och stimulerande sommarjobb.
- En rökfri arbetsplats.
- En arbetsplats där du har möjlighet att göra skillnad.


Välkommen till oss!

Enheten Siri, Nova och Vigor tillhör vuxen missbruk, den består utav en resultatenhetschef, tre gruppledare och 27 stycken behandlingsassistenter. Enheten är fördelad på tre boenden i Geneta och Ronna. Vuxen missbruk består även utav andra utförarenheter med stödboenden samt en öppenvårdsenhet som erbjuder anpassad vård och behandling.
Vår målgrupp är vuxna personer med beroendeproblematik. Målgruppen kan även ha kombinationen neuropsykiatriska funktionshinder och annan samsjuklighet. Vi arbetar aktivt för samverkan både internt och externt. Inom Vuxen missbruk arbetar vi utifrån en helhetssyn där varje individs olika behov tas i beaktande vilket innebär ett individuellt förhållningssätt.
Siri, Nova och Vigor stödboende är belägna i Ronna samt Genatas bostadsområden som har goda bussförbindelser.
Varje dag går ca 6 000 personer till sitt jobb i Södertälje kommun. Vi har många olika roller hos oss och vill erbjuda dig ett meningsfullt jobb där du får möjlighet att bidra till samhället och samtidigt känna glädje. Som medarbetare hos oss får du möjlighet att utvecklas och sätta avtryck på riktigt.

Som anställd i Södertälje kommun erbjuds du bl.a. trygga anställningsvillkor, ett generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet att byta semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. Inom vissa verksamheter finns även möjlighet till viss flexibilitet avseende arbetstid och arbetsformer. Vi har ett stort utbud av utbildningar och kompetenshöjande insatser för dig som medarbetare. För mer detaljerad information kring våra förmåner läs gärna mer på vår externa hemsida:
https://www.sodertalje.se/formaner
 

Välkommen till oss!

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.
En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Titel:
Sommarvikariat som Behandlingsassistent sökes till Siri, Nova och Vigor stödboende.

Omfattning:
100%

Anställningsform:
Vikariat 3-6 månader

Sök tjänsten

Søknadsfrist: 2024-04-30


Spørsmål om stillingen
Anna Wahlström 
Gruppledare
08-523 019 88
Maria Edenstig 
Gruppledare
08-523 012 92
Mathilda Slagbrand 
Gruppledare
08-523 047 62
076 648 02 09
 
Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter
08-5230 1000

Følg oss

  Facebook
  Twitter
  LinkedIn
  Youtube
  Instagram

Del/Skriv ut


Södertälje brukar beskrivas som en plats där idéer har fötts och människor mötts och handlat i över tusen år. Södertälje är fortfarande en smältdegel för kultur och traditioner. En stad med Tom Tits Experiment, gästhamn mitt i centrum, idrott i världsklass och ett spännande kulturutbud. Runt knuten öppnar sig det inbjudande sörmländska landskapet. Södertälje kommun har cirka 6000 medarbetare som arbetar för att ge Södertäljeborna bra service.

Välkommen till Socialkontoret!

Här erbjuds du ett meningsfullt arbete, där du kan göra skillnad. Hos oss är det på riktigt!

Vår värdegrund bygger på respekt för individen och medborgaren först. Vi ser olikheter som en styrka och arbetar hållbart med systematiskt kvalitetsarbete, metodutveckling och digitalisering för att stödja människors strävan till ett självständigt liv.

Socialkontoret består av många olika verksamheter och har ca 600 medarbetare där vi gärna ser att du blir en av oss.