Byggprojektledare mark- och anläggning

Enheten för byggprojektledning behöver bli fler!
Är du en av dem som vill vara med att utveckla ett växande Södertälje?

Vi erbjuder dig ett spännande uppdrag där du får vara delaktig i att utveckla framtida Södertälje. Vår stad står inför stora utmaningar och är inne i en expansiv fas med många olika typer av projekt.  Utveckling av kommunens mark och investeringar i infrastrukturen innebär behov av byggprojektledning i många projekt i varierande storlek på Samhällsbyggnadskontoret.
 

Dina arbetsuppgifter

Rollen som byggprojektledare är bred och du kommer att arbeta i samhällsbyggandets alla skeden med detaljplaner, förprojekteringar, detaljprojekteringar, upphandlingar, produktion och överlämning till drift. Du är även stöd i genomförandefrågor till planarkitekter och exploateringsingenjörer, gatu- och trafikingenjörer, landskapsarkitekter men även i samarbete med ledningsägare.
Du samordnar och leder genomförandeprojekten inom kontoret, ansvarar för upphandlingar av projektörer och entreprenörer, sköter ekonomiska regleringar och kvalitetssäkrar projektörer och entreprenörers arbeten för att säkerställa projektens kvalitet, tid och kostnad.
Du har även kontakt med intressenter, myndigheter, allmänhet och exploatörer under projektens gång.

 

Vem är du?

Som person är du flexibel, trygg, kommunikativ och bra på att etablera och utveckla relationer. Du trivs med ett varierande arbete och har lätt för att prioritera och få projektgrupper att samverka, även när du driver flera projekt parallellt. Dina tidigare roller kan ha varit till exempel byggledare, platschef/produktionschef, projekteringsledare eller projektledare inom mark- och anläggning.
Vi söker dig som med nyfikenhet och engagemang vill vara med och utveckla vår verksamhet och som drivs av att se helheten. För att lyckas som byggprojektledare är det viktigt att du är lyhörd, självgående och strukturerad, att du är inriktad på att söka lösningar och resultat tillsammans med andra samt gillar att arbeta i projekt med många kontaktytor

Krav:
-Du har minst 5 års dokumenterad erfarenhet i rollen som
byggprojektledare, platschef/produktionschef, projekteringsledare och/eller byggledare i  mark-, anläggnings- och/eller infrastrukturprojekt där du har drivit projekt från start till mål och har;
-Högskoleutbildning med inriktning mot mark- och anläggning eller förvärvat dig motsvarande kompetens genom arbetslivserfarenhet.
-Erfarenhet från arbete med upphandling och entreprenadjuridik
-Du behärskar och kan tillämpa AMA Anläggning, MER Anläggning, AF AMA, AB04/ABT06, ABK09.
-Körkort B och uttrycker dig väl på svenska i tal och skrift då det krävs i det dagliga arbetet.

Meriterande:
-Erfarenhet från arbete med byggprojektledning, projekteringsledning och/eller byggledning av kommunala komplexa anläggnings- och/eller stadsmiljöprojekt
-Erfarenhet av arbete med kravställningar av utredningar och systemhandlingar i detaljplaneprocessen för olika typer av exploaterings- och anläggningsprojekt.
-Erfarenhet av kalkylarbete
-Erfarenhet av mängdreglering
-Erfarenhet från LOU-upphandlingar
-Erfarenhet från en politiskt styrd organisation
-Kompetens inom dagvattenhantering, VA, anläggningskonstruktioner och/eller miljösanering.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
 

Vi erbjuder dig  

Varje dag går ca 6 000 personer till sitt jobb i Södertälje kommun. Vi har många olika roller hos oss och vill erbjuda dig ett meningsfullt jobb där du får möjlighet att bidra till samhället och samtidigt känna glädje. Som medarbetare hos oss får du möjlighet att utvecklas och sätta avtryck på riktigt.
Som anställd i Södertälje kommun erbjuds du bl.a. trygga anställningsvillkor, ett generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet att byta semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. Inom vissa verksamheter finns även möjlighet till viss flexibilitet avseende arbetstid och arbetsformer.

Vi har ett stort utbud av utbildningar och kompetenshöjande insatser för dig som medarbetare. För mer detaljerad information kring våra förmåner läs gärna mer på vår externa hemsida:
https://www.sodertalje.se/formaner

Vår arbetsplats är i stadshuset precis intill pendeltågsstationen. Här har du nära till Södertälje centrum, pendeltåg och bussar. Vi har även möjlighet till distansarbete, del av arbetstiden, i samråd med sin chef.
Som byggprojektledare kommer du att tillhöra enheten Byggprojektledning, idag 8 st medarbetare och lika många konsulter. Vår enhet har en god stämning och vår kompetensbredd med olika bakgrunder och erfarenheter gör att vi dagligen stöttar och diskuterar lösningar/idéer prestigelöst med varandra.

Kontakt och ansökan

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta enhetschef Petra Hellsing på petra.hellsing@sodertalje.se eller 08-5230 68 49. Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden så ansök gärna redan idag.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

 

Varmt välkommen med din ansökan!

Titel:
Byggprojektledare mark- och anläggning

Omfattning:
100%

Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Sök tjänsten

Søknadsfrist: 2024-04-19


Spørsmål om stillingen
Petra Hellsing 
Enhetschef Byggprojektledning
08-52306849
 
 
 
Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter
08-5230 1000

Følg oss

  Facebook
  Twitter
  LinkedIn
  Youtube
  Instagram

Del/Skriv ut


På samhällsbyggnadskontoret i Södertälje gör vi skillnad! Vi skapar förutsättningar för och leder genomförandet av en socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbar utveckling av vår kommun.

Södertälje har ett strategiskt läge i den starkt växande Stockholmsregionen och är en riktig stad med en historisk stadskärna, väl utbyggd infrastruktur och närhet till både Saltsjön och Mälaren. Vi är en viktig port för sjöfarten. Till detta kan läggas vårt starka näringsliv med bland annat två världsledande företag, Scania och AstraZeneca samt omkring 7 500 andra företag. I Södertälje bor drygt 100 000 invånare och våra ambitioner är höga när det gäller att vara en attraktiv kommun för såväl boende som för verksamma och besökare. Södertälje siktar mot att utses till Årets stadskärna, vi utvecklar våra ytterområden och vi arbetar aktivt och strategiskt för att vår planering ska stödja det stora intresse som bland annat bostadsmarknadens aktörer visar för att genomföra projekt i kommunen.

 

På samhällsbyggnadskontoret arbetar omkring 270 medarbetare. Vi arbetar med hela samhällsbyggnadsprocessen – från idé till genomförande och drift – på uppdrag från stadsbyggnadsnämnden, tekniska nämnden och fyra kommundelsnämnder samt i nära samarbete med kommunstyrelsen. Kontoret ansvarar exempelvis för kommunens strategiska planering och genomförande av de frågor som är avgörande för Södertäljes utformning i dag och i framtiden; boendemiljö, stadsmiljö, trafik, förhållandet stad/landsbygd. Kontoret arbetar både i linjeorganisationens olika processer samt i projekt över enhetsgränser.