Södertälje söker lärare till lovskola under sommaren!

Södertälje kommun söker lärare till lovskola!

Vi söker lärare för att undervisa elever i årskurs 8 och 9 under lovskola 11-25/6.  Lovskola är den skolform som huvudmannen anordnar i juni månad för elever som efter årskurs 8 och 9 i grundskolan riskerar att inte bli behöriga till ett nationellt yrkesprogram i gymnasieskolan. Lovskolan för eleverna sker mellan 13-25/6 så det finns utrymme till för- och efterarbete.
Du ska vara legitimerad lärare eller i slutet av din lärarutbildning. Vi ser gärna att du är behörig att undervisa i matematik, svenska, SVA och engelska men även lärare med annan behörighet är välkomna att söka. Under sommarlovet är lovskolan förlagd till Mariekällskolan som ligger centralt i Södertälje. 

Hos oss får du möjlighet att verkligen göra skillnad - för många elevers framtid och på många olika sätt! 
För dig som är i slutet av din utbildning kan det här vara mycket meriterande när du är klar med din utbildning och söker en tillsvidareanställning. Mariekällskolan ligger centralt beläget i Södertälje, nära bussar och bara några minuter från pendeltågsstationen Södertälje Centrum.  

Visst låter detta intressant? Sök då och ta chansen att gör skillnad för elever som har behov av lovskola. Hör gärna av dig om du har frågor eller funderingar.  


Vem är du?

Krav:  
- Du är legitimerad lärare eller i slutet av din utbildning 
- Du har god förmåga att kommunicera och uttrycker dig tydligt på svenska i tal och skrift 
- Du har förmåga att översätta teoretisk kunskap till praktisk handling
 
Meriterande:  
- Du är lärare i matematik, engelska, svenska och/eller svenska som andra språk för årskurs 7-9
- Du har fördjupad kompetens att bemöta elever i behov av särskilt stöd och inom NPF
- Du är van att använda digitala verktyg i undervisningen  

Personliga egenskaper:  
- Du är trygg i din roll som lärare 
- Du har god förmåga till flexibilitet
- Du har god förmåga att skapa förtroendefulla relationer 
- Du har god förmåga att planera, strukturera och prioritera
- Du kan arbeta självständigt samt i grupp
- Du har god förmåga att följa upp och utvärdera ditt arbete

 

Vi erbjuder dig

Varje dag går ca 6 000 personer till sitt jobb i Södertälje kommun. Vi har många olika roller hos oss och vill erbjuda dig ett meningsfullt jobb där du får möjlighet att bidra till samhället och samtidigt känna glädje. Som medarbetare hos oss får du möjlighet att utvecklas och sätta avtryck på riktigt.

Som anställd i Södertälje kommun erbjuds du bl.a. trygga anställningsvillkor, ett generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet att byta semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. Inom vissa verksamheter finns även möjlighet till viss flexibilitet avseende arbetstid och arbetsformer. Vi har ett stort utbud av utbildningar och kompetenshöjande insatser för dig som medarbetare. För mer detaljerad information kring våra förmåner läs gärna mer på vår externa hemsida:
https://www.sodertalje.se/formaner
 

Välkommen till oss!

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.
En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Titel:
Södertälje söker lärare till lovskola under sommaren!

Omfattning:
100%

Anställningsform:
Timvikariat

Sök tjänsten

Søknadsfrist: 2024-04-19


Spørsmål om stillingen
Lena Youssef 
Rektor
08-52301475
 
 
 
Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter
08-5230 1000

Følg oss

  Facebook
  Twitter
  LinkedIn
  Youtube
  Instagram

Del/Skriv ut


Är du redo för Södertälje? Vill du arbeta i en av Sveriges mest intressanta skolkommuner? Kom till Södertälje, det är här det händer! 
Som ledare och lärare i Södertälje har vi ett uppdrag – att förbättra undervisningen i våra verksamheter så att eleverna utvecklas och lär sig. I Södertälje vill vi vara Sverigeledande när det gäller att utveckla undervisningen så att barn och elevers familjebakgrund får minskad betydelse. 

Att utveckla och förbättra förskolan och skolan måste göras systematiskt av skickliga ledare och lärare. Dessutom på ett strategiskt och långsiktigt sätt. Vår utveckling bygger på det skolforskningen visat är framgångsfaktorer för förbättringsarbete. I samtliga skolformer har vi en gemensam modell för det systematiska kvalitetsarbetet, där vi strävar efter att lära av varandra i syfte att utveckla undervisningen. Vårt fokus är hela tiden på vad som sker i undervisningen och hur det påverkar barnens och elevernas lärande och utveckling. 

Ingela Hamlin
Utbildningsdirektör