Fysioterapeut/Sjukgymnast till LSS och Rehabenheten i Södertälje kommun

Hälso- och sjukvårdsorganisationen i Södertälje kommun är en gemensam organisation där vi samlar den legitimerade personalen som finns inom våra verksamheter äldreomsorg och LSS för att på så sätt stärka våra roller i syfte att göra ett ännu bättre arbete ute hos våra patienter.

Vill du bli en del i en driven, engagerad och utvecklingsinriktad grupp med höga ambitioner, så är det här en möjlighet för dig! Vi söker en fysioterapeut/sjukgymnast till hälso- och sjukvårdsenhetens LSS- och rehabgrupper. Tjänsten delas mellan LSS-enheten och Rehabenheten som bemannar Vård- och omsorgsboende. Tjänstens omfattning inom de olika enheterna kan variera utifrån behov.
 

En dag på jobbet.  

Som fysioterapeut/sjukgymnast kommer du att ha en viktig roll hos oss. Du är delaktig i att skapa förutsättningar för den enskilde att leva ett så självständigt liv som möjligt.  
Du kommer att arbeta i team kring patienterna i nära samarbete med övrig hälso- och sjukvårdspersonal och omsorgspersonal.  
Du gör bedömningar av den enskildes förmåga och deras behov av träning och hjälpmedel.  
I arbetet ingår även förskrivning och utprovning av hjälpmedel. Handledning och utbildning av omsorgspersonal inom det egna kompetensområdet. I uppdraget ingår det att hålla förflyttningsutbildning för omsorgspersonalen.
Vi arbetar med Senior Alert och BPSD, vi arbetar då i team där alla våra professioner är delaktiga. I arbetsuppgifterna ingår en ständig utveckling och förbättring av verksamheten i samverkan med omsorgs- och boendepersonalen, kollegor, chefer och övrig personal.  

Vi arbetar utifrån ett salutogent synsätt, vilket innebär att vi fokuserar på det som bevarar hälsa mer än vad som orsakar sjukdom. Trivs du med att ha en stödjande och uppmuntrande roll så kanske det här är något för dig?
 

Vem är du?

Krav:  
- Vi söker dig som är legitimerad fysioterapeut/sjukgymnast
- Du behärskar svenska i tal och i skrift  

- Körkort (B)  

Meriterande:  
- Erfarenhet och kunskap av att arbeta med äldre, personer med demenssjukdom och med personer som har funktionshinder.  
- Tidigare arbete med att utbilda personal i rehabiliterande och aktiverande förhållningssätt, lyft- och förflyttningsteknik   

Personliga egenskaper.  
- Du är trygg och självständig i din yrkesroll och bekväm att arbeta i team bestående av övrig hälso- och sjukvårdspersonal, omsorgs- och boendepersonal samt chefer.  
- Du är bra på att kommunicera och du kan självständigt och flexibelt planera ditt arbete.

- Du är pedagogisk .
- Du ser möjligheter och vill vara med och driva förbättringsarbeten tillsammans med teamen.
- Du är intresserad av ett utvecklande och stimulerande arbete där vi sätter patienterna i fokus.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.
 

Vi erbjuder dig

Vi arbetar aktivt för att skapa en arbetsplats som ger alla medarbetare rätt förutsättningar för att göra ett bra jobb. Vi erbjuder dig ett spännande och omväxlande arbete med bra arbetstider, engagerade kollegor, goda utvecklingsmöjligheter och förutsättningar att verkligen göra skillnad för våra patienter.

Varje dag går ca 6 000 personer till sitt jobb i Södertälje kommun. Vi har många olika roller hos oss och vill erbjuda dig ett meningsfullt jobb där du får möjlighet att bidra till samhället och samtidigt känna glädje. Som medarbetare hos oss får du möjlighet att utvecklas och sätta avtryck på riktigt.

Som anställd i Södertälje kommun erbjuds du bl.a. trygga anställningsvillkor, ett generöst friskvårdsbidrag, flexibilitet vad gäller arbetstid och arbetsformer samt möjlighet att byta semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. För mer detaljerad information kring våra förmåner läs gärna mer på vår externa hemsida: https://www.sodertalje.se/formaner
 

Välkommen till oss!

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Titel:
Fysioterapeut/Sjukgymnast till LSS och Rehabenheten i Södertälje kommun

Omfattning:
100%

Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Sök tjänsten

Søknadsfrist: 2024-04-19


Spørsmål om stillingen
Catrin Bredal-Hansen 
Resultatenhetschef
08-523 037 30
Anna Ritzman Kraft 
Tf resultatenhetschef
08-523 026 92
 
 
Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter
08-5230 1000

Følg oss

  Facebook
  Twitter
  LinkedIn
  Youtube
  Instagram

Del/Skriv ut


 

Välkommen till oss på Omsorgskontoret!

Som en av oss är du med och skapar förutsättningar för en god omsorg och vård till våra medborgare.

Vi ser olikheter som en styrka i vårt arbete. Det ger oss en bredd och kompetens att ge stöd till människor för att kunna leva ett så tryggt och självständigt liv som möjligt. Inom våra verksamheter är ambitionen att arbeta hållbart genom ett systematiskt kvalitetsarbete, digitalisering och kompetensutveckling.

Omsorgskontoret består av totalt ca 1700 medarbetare som nu hoppas på att du vill bli en av oss.

Vi erbjuder dig ett arbete som berör och har betydelse!