Förvaltare med inriktning mot otillåten markanvändning

Enheten Mark och Fastighet förvaltar kommunens markreserv och kommunalägda fastigheter; mark och byggnader. Vi driver olika typer av underhållsprojekt och handlägger väldigt många olika avtal, arrenden och tomträtter. Dessutom samverkar vi löpande med andra enheter både inom Samhällsbyggnadskontoret och med andra kontor och företag inom Telgekoncernen, i olika mark- och fastighetsrelaterade frågor, samt servar medborgare med svar på olika frågor.

Hos oss startade, för ca två år sedan, gruppen för Otillåten markanvändning. Vi utvecklade själva en arbetsmetodik som flera andra av Sveriges kommuner nu tar efter. Gruppen utövar tillsyn på fastigheter/områden där anmälan gjorts eller misstanke finns att kommunens mark används på ett otillåtet sätt. Det kan handla om allt från att en tomt utökas med gräs- och buskplantering på allmän platsmark, och på så sätt "privatiseras", otillåtna pool och terassbyggen utanför en villatomts fastighetsgräns eller företag som nyttjar kommunal mark utan att detta reglerats korrekt. Förutom att otillåten markanvändning är just otillåten, är den ofta grogrund för onödiga konflikter, osämja och upplevd orättvisa mellan grannar och fastighetsägare.

Enheten består idag av åtta medarbetare samt enhetschef, och två medarbetare ingår idag i gruppen Otillåten markanvändning. Vi behöver bli fler och söker förstärkning specifikt till den gruppen genom denna tjänst. Sedan januari i år har enheten för första gången på flera år en ordinarie chef, och vi befinner oss på en konstruktiv resa där vi både bygger kultur, struktur och tydliggör vårt uppdrag - tillsammans.

Dina arbetsuppgifter

Gruppen för otillåten markanvändning handlägger ärenden. Vi gör platsbesök (utövar tillsyn), kommunicerar med fastighetsägare både muntligt och skriftligt samt ålägger återställande åtgärder. Ibland begär vi handräckning av Polisen eller Kronofogden. Planering av såväl platsbesök som återkopplingar till fastighetsägare, systemematisk dokumentation och ärendeuppföljning, är vanligt förekommande arbetsuppgifter. Vi åker aldrig ensamma på platsbesök, utan är alltid minst två kollegor. Att återkoppla till de som anmäler ärenden är också viktigt, och vi har en egen funktionsbrevlåda för dessa ärenden, som du kommer få hantera. Du kommer också hämta information från vårt kartsystem och andra stödsystem, som underlag för ditt arbete. Andra förvaltningsrelaterade arbetsuppgifter kommer att förekomma.

Vem är du?

Vi tror att du har 3-5 års yrkeserfarenhet, gärna av fastighetsförvaltning, är nyfiken på att lära dig mer och bidra till ordning och reda och likabehandling i vår kommun. Du gillar att samarbeta med dina kollegor och är bekväm med att möta och kommunicera med medborgarna, både vid platsbesök och via telefonsamtal. Du är trygg i dig själv och har förmåga att anpassa din kommunikationsstil efter olika personer och situationer.

Personliga egenskaper:
- Du behöver vara organiserad och ha hög förmåga att arbeta strukturerat, och orka ända in i mål/avslut
- Hög samarbetsförmåga, sätter laget före jaget, är prestigelös och ha lätt att både lära själv och dela med sig av dina erfarenheter/frågor
- Du gillar att "grotta ner dig", att utreda och analysera ibland lite komplicerade frågor, skapa tydlighet och tillsammans med kollegorna hitta lösningar och vägar framåt
- Har förmåga att anpassa kommunikationsstil efter olika personligheter och situationer du möter

Krav:
- Du har en eftergymnasial utbildning inom Fastighetsförvaltning (högskola eller yrkeshögskola), alternativt en utbildning och erfarenhet som arbetsgivaren bedömer är motsvarande
- Minst 3-5 års dokumenterad yrkeslivserfarenhet inom relevant område; fastighetsförvaltning, projektledning eller närliggande myndighetsutövning
- Behärskar svenska språket obehindrat i tal och skrift, då det krävs i det dagliga arbetet
- Datorvana, kunskap inom MS Officepaketet och stor vana att hantera digital information
- B-körkort

Meriterande:
- Erfarenhet av fastighetsförvaltning
- Erfarenhet av projektledning
- Kunskap inom PBL
- Språkkunskap utöver svenska (och engelska)
- Erfarenhet av myndighetsutövning
- Erfarenhet av ärendehanteringssystem/systematik

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

Varje dag går ca 6 000 personer till sitt jobb i Södertälje kommun. Vi har många olika roller hos oss och vill erbjuda dig ett meningsfullt jobb där du får möjlighet att bidra till samhället och samtidigt känna glädje. Som medarbetare hos oss får du möjlighet att utvecklas och sätta avtryck på riktigt.
Som anställd i Södertälje kommun erbjuds du bl.a. trygga anställningsvillkor, ett generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet att byta semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. Inom vissa verksamheter finns även möjlighet till viss flexibilitet avseende arbetstid och arbetsformer.
Vi har ett stort utbud av utbildningar och kompetenshöjande insatser för dig som medarbetare. För mer detaljerad information kring våra förmåner läs gärna mer på vår externa hemsida: https://www.sodertalje.se/formaner
Vår arbetsplats är i stadshuset precis intill pendeltågsstationen. Här har du nära till Södertälje centrum, pendeltåg och bussar. Kontoret är aktivitetsbaserat och du hittar olika miljöer att använda beroende på dina arbetsuppgifter och samarbetsformer med kollegor. Vi har även möjlighet till distansarbete, del av arbetstiden, i samråd med din chef. 

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden, så ansök gärna redan idag.

Välkommen till oss!

Södertälje kommun arbetar med kompetensbaserad rekryteringmetodik i syfte om att motverka diskriminering och främja mångfald på arbetsplatsen.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Titel:
Förvaltare med inriktning mot otillåten markanvändning

Omfattning:
100%

Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Sök tjänsten

Søknadsfrist: 2024-04-19


Spørsmål om stillingen
Åsa Demander 
Enhetschef
0852303857
 
 
 
Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter
08-5230 1000

Følg oss

  Facebook
  Twitter
  LinkedIn
  Youtube
  Instagram

Del/Skriv ut


På samhällsbyggnadskontoret i Södertälje gör vi skillnad! Vi skapar förutsättningar för och leder genomförandet av en socialt, ekonomiskt och ekologiskt hållbar utveckling av vår kommun.

Södertälje har ett strategiskt läge i den starkt växande Stockholmsregionen och är en riktig stad med en historisk stadskärna, väl utbyggd infrastruktur och närhet till både Saltsjön och Mälaren. Vi är en viktig port för sjöfarten. Till detta kan läggas vårt starka näringsliv med bland annat två världsledande företag, Scania och AstraZeneca samt omkring 7 500 andra företag. I Södertälje bor drygt 100 000 invånare och våra ambitioner är höga när det gäller att vara en attraktiv kommun för såväl boende som för verksamma och besökare. Södertälje siktar mot att utses till Årets stadskärna, vi utvecklar våra ytterområden och vi arbetar aktivt och strategiskt för att vår planering ska stödja det stora intresse som bland annat bostadsmarknadens aktörer visar för att genomföra projekt i kommunen.

 

På samhällsbyggnadskontoret arbetar omkring 270 medarbetare. Vi arbetar med hela samhällsbyggnadsprocessen – från idé till genomförande och drift – på uppdrag från stadsbyggnadsnämnden, tekniska nämnden och fyra kommundelsnämnder samt i nära samarbete med kommunstyrelsen. Kontoret ansvarar exempelvis för kommunens strategiska planering och genomförande av de frågor som är avgörande för Södertäljes utformning i dag och i framtiden; boendemiljö, stadsmiljö, trafik, förhållandet stad/landsbygd. Kontoret arbetar både i linjeorganisationens olika processer samt i projekt över enhetsgränser.