Resultatenhetschef till Hälso- och sjukvårdsenhetens LSS-team i Södertälje kommun

Omsorgskontoret arbetar med att skapa goda förutsättningar för det hållbara ledarskapet och nu söker vi en ny Resultatenhetschef på till hälso-och sjukvårdsenhetens LSS-team. Rollen som resultatenhetschef kombineras med ett uppdrag som verksamhetsutvecklare för hela hälso- och sjukvårdsenheten. Arbetsfördelningen mellan dom två olika rollerna är ca. 60% verksamhetsledning och 40% verksamhetsutveckling.


Ledarskap i Södertälje

Som chef i Södertälje kommun skapar du motivation och engagemang för uppdraget hos dina medarbetare. I ditt ledarskap har du förmågan att omsätta den politiska inriktningen till högkvalitativ verksamhet med fokus på Södertäljeborna. Du kommunicerar mål och skapar delaktighet i arbetet genom att uppmuntra och tillvarata goda idéer. 

I ditt ledarskap ger du dina medarbetare ett professionellt stöd och möjligheter till utveckling. Du är en självklar förebild och en god ambassadör för kommunen. Ditt ledarskap utgår från vår värdegrund samt de krav och förväntningar vi ställer på dig som chef och ledare i Södertälje kommun


Uppdraget

Vi söker dig som har förmågan att utifrån hälso- och sjukvårdsenhetens målsättningar och krav skapa de förutsättningar som krävs för att driva LSS-teamets arbete framåt i syfte att förtydliga det kommunala hälso- och sjukvårdsuppdraget-med Södertäljes befolkning i centrum.

Det är ett komplext uppdrag som innefattar att bygga upp och bibehålla samverkan med andra aktörer både internt och externt där vi har gemensamt vårdansvar. T ex husläkarmottagningar, slutenvården (både somatisk och psykiatri), öppenvårdsmottagningar, specialistmottagningar och habilitering)

Du rapporterar till resultatområdeschef HS och ingår i HS ledningsgrupp tillsammans med ytterligare fyra enhetschefer. Tillsammans med dina chefskollegor och resultatområdeschef tar du ansvar för att driva och utveckla en kompetent och kostnadseffektiv verksamhet med god kvalitet och med en hög patientsäkerhet.

I ditt dagliga arbete som resultatenhetschef ansvarar du för LSS-teamets medarbetare.

Du företräder hälso- och sjukvårdsenheten både intern och externt och förväntas ha ett tätt samarbete med andra resultatområden inom Södertälje kommun för att arbeta gemensamt med patienten i centrum, samt upparbeta goda samarbetsytor med övriga regionala och privata aktörer.

Du förväntas även omvärldsbevaka och vara väl förtrogen med nya lagar och direktiv som ingår i den kommunala hälso-och sjukvården med inriktning mot LSS.

 

Vem är du?

Personliga egenskaper:

-Du är trygg i ditt ledarskap och kan genom god kommunikation skapa förtroende
-Du har en tillitsbaserad, salutogen ledarskapsstil och kan skapa struktur

-Du har stor samarbetsförmåga med dina chefskollegor och medarbetare och besitter en ödmjuk inställning till ditt ledarskap
-Du har analytisk förmåga och kan ta in flera olika perspektiv i beslutsunderlaget samt har förmåga att bryta ner och koppla de politiska kraven till den egna enheten


Krav:

-Du har relevant högskoleutbildning, gärna med vidareutbildning , så som leg sjuksköterska alternativt leg fysioterapeut/leg arbetsterapeut.

-Du har flerårig chefserfarenhet inom hälso- och sjukvård och med kunskap av att arbeta i en politiskt styrd organisation. Detta innefattar bl.a. systematiskt arbetsmiljöarbete, facklig samverkan, lönesättning och medarbetarsamtal likväl som att ha vana att jobba i Officepaketet, teams, olika ledningssystem och ha god kunskap kring de lagar som styr hälso och sjukvården.

-Körkort är ett krav då dina medarbetare i hela kommunen. 


Meriterande:

-Erfarenhet av kommunal hälso- och sjukvård inriktning LSS är mycket meriterande såväl som ledarskapsutbildning som arbetsgivaren bedömer som relevant för tjänsten.

-Kunskaper om processbaserad och systematisk kvalitetsutveckling enligt bl.a. SOSFS 2011:9 och vana av att arbeta systematiskt med avvikelser som en del av systematiskt kvalitetsarbete ses som en merit.

-Erfarenhet av verksamhetsutvecklingsarbete och kvalitetsutppföljning

-Engelska i tal och skrift och /eller annat språk är meriterande

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet. 


Vi erbjuder dig
Varje dag går ca 6 000 personer till sitt jobb i Södertälje kommun. Vi har många olika roller hos oss och vill erbjuda dig ett meningsfullt jobb där du får möjlighet att bidra till samhället och samtidigt känna glädje. Som medarbetare hos oss får du möjlighet att utvecklas och sätta avtryck på riktigt.
Som anställd i Södertälje kommun erbjuds du bl.a. trygga anställningsvillkor, ett generöst friskvårdsbidrag, flexibilitet vad gäller arbetstid och arbetsformer samt möjlighet att byta semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. Vi har även ett stort utbud av utbildningar och kompetenshöjande insatser för dig som ledare.
För mer detaljerad information kring våra förmåner läs gärna mer på vår externa hemsida: https://www.sodertalje.se/formaner

Som chef hos oss får du ta del av våra utvecklingsinsatser för chefer. Du kommer att utmanas i ditt ledarskap för att växa som ledare, stärka dina förmågor att engagera dina medarbetare, se utmaningar ur nya perspektiv och reflektera över ledarskapsfrågor kopplat till Södertälje kommuns värdegrund.

Tjänsten är på 100%, fördelat 60% resultatenhetschef och 40% verksamhetsutvecklare och den  inleds med 6 månaders provanställning som sedan övergår i en fast anställning.

Välkommen till oss! 


Övrigt
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Södertälje kommun arbetar med kompetensbaserad rekryteringmetodik i syfte om att motverka diskriminering och främja mångfald på arbetsplatsen.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Titel:
Resultatenhetschef till Hälso- och sjukvårdsenhetens LSS-team i Södertälje kommun

Omfattning:
60%/40%

Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Sök tjänsten

Søknadsfrist: 2024-04-21


Spørsmål om stillingen
Veronica Svanstrom 
 
 
 
Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter
08-5230 1000

Følg oss

  Facebook
  Twitter
  LinkedIn
  Youtube
  Instagram

Del/Skriv ut


 

Välkommen till oss på Omsorgskontoret!

Som en av oss är du med och skapar förutsättningar för en god omsorg och vård till våra medborgare.

Vi ser olikheter som en styrka i vårt arbete. Det ger oss en bredd och kompetens att ge stöd till människor för att kunna leva ett så tryggt och självständigt liv som möjligt. Inom våra verksamheter är ambitionen att arbeta hållbart genom ett systematiskt kvalitetsarbete, digitalisering och kompetensutveckling.

Omsorgskontoret består av totalt ca 1700 medarbetare som nu hoppas på att du vill bli en av oss.

Vi erbjuder dig ett arbete som berör och har betydelse!