Behandlingsassistent Arthur Stödboende

En dag på jobbet

Nu söker vi en grym kollega att välkomna till vår medarbetargrupp. Vår målgrupp är vuxna personer med beroendeproblematik, klienterna befinner sig i allt från aktivt missbruk till stabil nykterhet/drogfrihet.
På Arthur ingår du i ett team som består av 9 kollegor som jobbar enligt schema där journätter ingår samt en gruppledare som leder det operativa arbetet. Du arbetar utifrån ett samordnarskap där du tillsammans med klienten planerar och följer upp dennes individuella genomförandeplan enligt uppdrag från placerande myndighet.


Dina arbetsuppgifter

Vi arbetar med skademinimering och ett hälsofrämjande arbetssätt vilket i sammanhanget innebär att du stödjer klienten att hitta strategier att hantera och lindra negativa konsekvenser av skadligt bruk och/eller beroende. Klienten ska med stöd av dig och resursteamet hitta verktyg att klara av ett självständigt liv där vi genom olika metoder kartlägger och arbetar med grundläggande ADL.  
​Vi arbetar med evidensbaserade metoder som MI, ESL, Återfallsprevention, CRA och ASI som en del i vårt arbete för att stödja klienten att nå kortsiktiga samt långsiktiga mål. 
Motiverande samtal, social träning genom aktiviteter tillsammans med klienter, urinscreening/utandningsprov, praktiskt arbete, städning, matinköp etc. ingår i dina arbetsuppgifter. Bilkörning förekommer ofta i tjänsten då många möten och aktiviteter sker både i Södertälje och i Stockholms län. Även längre resor kan förekomma vid transport eller besök vid exempelvis behandlingshem.
Du dokumenterar regelbundet våra insatser och arbetet i vårt verksamhetssystem Combine. Du deltar även på nätverksmöten och har såväl interna som externa samverkanspartners.

 

Vem är du?

Krav:  
- Socialpedagog/ behandlingsassistentsutbildning eller likvärdigt men minst två års heltidsstudier. 
- Du måste ha beroendekunskap samt erfarenhet av att arbeta med klienter i påverkat tillstånd.     
- B-körkort

Meriterande:
- Erfarenhet av personer med komplexa vårdbehov och samsjuklighet är meriterande. 
- Utbildning i behandlingsmetoder för beroendevård; MI, Återfallsprevention, CRA, ESL med flera.
- Erfarenhet av att arbeta med utifrån modellen smarta mål                                                                

- Praktisk och teoretisk kunskap i metoden lågaffektivt bemötande och skademinimering.

Personliga egenskaper:
Vi söker engagerande medarbetare som med ett nyfiket, kreativt och modigt sätt tar sig an och bidrar i de utmaningar och möjligheter som vi ställs inför.  Du har förmåga att ge omfattande stöd utan att ge avkall på personens rätt till självbestämmande eller ta ansvaret för personens liv. Du tror på att förändring är möjlig, och kan förmedla lugn och en positiv känsla till personer även under svåra omständigheter
Vi arbetar med klienten i fokus så alliansskapandet i relationen med klienten är en grundsten i arbetet. Med ett individuellt förhållningssätt så behöver du också vara flexibel, modig och prestigelös där arbetsgruppens olikheter är en styrka.  
Då vi samverkar med interna och externa samarbetspartners behöver du ha en god kommunikativ förmåga, vara ansvarsfull och strukturell i ditt arbetssätt. Intervjuer kan komma att påbörjas under ansökningstiden.

 

Vi erbjuder dig

- Gemensam utvecklingstid tillsammans med dina kollegor varje vecka
- Friskvårdsbidrag på 3000 kronor per år   
- En rökfri arbetsplats  
- Möjlighet till utbildningar för individuell utveckling  
- En arbetsplats där du har möjlighet att göra skillnad!  

Enheten Vista tillhör vuxen missbruk vuxenenheten. Enheten består utav en resultatenhetschef, en gruppledare samt 9 behandlingsassistenter.  Arthurs stödboende är beläget centralt i Södertälje. Vuxen missbruk består även utav andra utförarenheter med stödboenden samt en öppenvårdsenhet som erbjuder anpassad vård och behandling.

Varje dag går ca 6 000 personer till sitt jobb i Södertälje kommun. Vi har många olika roller hos oss och vill erbjuda dig ett meningsfullt jobb där du får möjlighet att bidra till samhället och samtidigt känna glädje. Som medarbetare hos oss får du möjlighet att utvecklas och sätta avtryck på riktigt.

Som anställd i Södertälje kommun erbjuds du bl.a. trygga anställningsvillkor, ett generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet att byta semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. Inom vissa verksamheter finns även möjlighet till viss flexibilitet avseende arbetstid och arbetsformer. Vi har ett stort utbud av utbildningar och kompetenshöjande insatser för dig som medarbetare. För mer detaljerad information kring våra förmåner läs gärna mer på vår externa hemsida:

https://www.sodertalje.se/formaner
 

Välkommen till oss!

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

 

Titel:
Behandlingsassistent Arthur Stödboende

Omfattning:
100%

Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Sök tjänsten

Søknadsfrist: 2024-04-19


Spørsmål om stillingen
Eva Ovesdotter 
Resultatenhetschef
08-5230 2663
Carina Hjort 
Gruppchef
08-52301312
 
 
Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter
08-5230 1000

Følg oss

  Facebook
  Twitter
  LinkedIn
  Youtube
  Instagram

Del/Skriv ut


Södertälje brukar beskrivas som en plats där idéer har fötts och människor mötts och handlat i över tusen år. Södertälje är fortfarande en smältdegel för kultur och traditioner. En stad med Tom Tits Experiment, gästhamn mitt i centrum, idrott i världsklass och ett spännande kulturutbud. Runt knuten öppnar sig det inbjudande sörmländska landskapet. Södertälje kommun har cirka 6000 medarbetare som arbetar för att ge Södertäljeborna bra service.

Välkommen till Socialkontoret!

Här erbjuds du ett meningsfullt arbete, där du kan göra skillnad. Hos oss är det på riktigt!

Vår värdegrund bygger på respekt för individen och medborgaren först. Vi ser olikheter som en styrka och arbetar hållbart med systematiskt kvalitetsarbete, metodutveckling och digitalisering för att stödja människors strävan till ett självständigt liv.

Socialkontoret består av många olika verksamheter och har ca 600 medarbetare där vi gärna ser att du blir en av oss.