Finsktalande aktivitetsamordnare

Du kommer att tillhöra enheten för utredning och hållbarhet som samordnar arbetet med finskt förvaltningsområde. Enheten arbetar även med att ta fram beslutsunderlag inför politiska beslut i kommunens hållbarhetsutskott, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige. Södertälje kommun har även ett Europa Direkt kontor och uppdraget att informera om EU och främja deltagande i en europeisk politik ingår på enheten.

Dina arbetsuppgifter

Ditt uppdrag är att vara aktivitetssamordnare för finskspråkig verksamhet vilket innebär varierande operativa uppgifter inom finskt förvaltningsområde. Det kan t ex vara att visa finska filmer på biblioteket, hålla ”Fika på finska”-träffar eller digihjälp på finska (vägledning och hjälp med enklare digitala frågor). Då det framkommit att sverigefinska seniorer särskilt önskar stöd för att förstå och fylla i kommunala blanketter kan en del av uppdraget också omfatta att vara seniorombud på finska. Vidare kan uppgifterna omfatta att delta i finskspråkiga kulturaktiviteter som planerats tillsammans med samordnaren. Det finns också möjlighet att engagera sig i kommunikationsfrågor, särskilt sociala medier. Uppdraget formas i nära samarbete med samordnaren för finskt förvaltningsområde men är mycket självständigt.

Vem är du?

För det här uppdraget är det viktigt med flexibilitet och att vara mycket ansvarsfull. Det är positivt om du tycker om en dynamisk miljö där du har ett lösningsorienterat förhållningssätt på olika frågor. Du har ett helhetsperspektiv och förmåga att få andra personer att känna sig delaktiga och involverade. Det är också viktigt att ha en stor känsla för service.

Krav:

- Vi söker dig som har för uppdraget relevant utbildning och erfarenhet

- Du har några års relevant arbetslivserfarenhet

- Du behärskar svenska och finska i tal och skrift

Meriterande:

- Du har kunskap om nationella minoriteter och minoritetslagstiftningen samt erfarenhet av att arbeta med minoriteters rättigheter i offentlig förvaltning

- Du har erfarenhet av att arbeta med samverkan med föreningslivet och offentlig förvaltning

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

Varje dag går ca 6 000 personer till sitt jobb i Södertälje kommun. Vi har många olika roller hos oss och vill erbjuda dig ett meningsfullt jobb där du får möjlighet att bidra till samhället och samtidigt känna glädje. Som medarbetare hos oss får du möjlighet att utvecklas och sätta avtryck på riktigt.

Som anställd i Södertälje kommun erbjuds du bland annat ett stort utbud av utbildningar och kompetenshöjande insatser. För mer detaljerad information kring våra förmåner läs gärna mer på vår externa hemsida:
https://www.sodertalje.se/formaner

Enheten för utredning och hållbarhet består av 15 medarbetare som stöttar varandra, präglas av hög professionalism och god stämning. Arbetsplatsen finns i Södertälje Stadshus men delar av uppdraget genomförs på stadsbiblioteket eller seniormötesplatserna.

Uppdraget är en timanställning på ca. 1 år och motsvarar ca. 15-20% av en heltid. Kvälls- och helgjobb förekommer.

Välkommen till oss!

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Södertälje kommun arbetar med kompetensbaserad rekryteringsmetodik i syfte om att motverka diskriminering och främja mångfald på arbetsplatsen.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Titel:
Finsktalande aktivitetsamordnare

Omfattning:
20

Anställningsform:
Särskild visstidsanställning 6-12 månader

Sök tjänsten

Søknadsfrist: 2024-04-16


Spørsmål om stillingen
Päivi Hellberg 
08 5230 6739
 
 
 
Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter
08-5230 1000

Følg oss

  Facebook
  Twitter
  LinkedIn
  Youtube
  Instagram

Del/Skriv ut


Södertälje brukar beskrivas som en plats där idéer har fötts och människor mötts och handlat i över tusen år. Södertälje är fortfarande en smältdegel för kultur och traditioner. En stad med Tom Tits Experiment, gästhamn mitt i centrum, idrott i världsklass och ett spännande kulturutbud. Runt knuten öppnar sig det inbjudande sörmländska landskapet. Södertälje kommun har cirka 6000 medarbetare som arbetar för att ge Södertäljeborna bra service.