Biståndshandläggare Verksamhetsstöd Omsorgskontoret

Verksamhetsstöd är en av tre enheter på Myndigheten för äldre och personer med funktionsnedsättning. På enheten Verksamhetsstöd arbetar flera olika funktioner vars arbetsuppgifter är stödfunktioner till enheterna Äldreomsorgen och Funktionsnedsättning. Funktionerna inom verksamhetsstöd är Administrationen med sex tjänster, två Avtalssamordnare, två Omsorgsnivåhandläggare, två Boendesamordnare, två Bostadsanpassningsbidragshandläggare, en Systemadministratör, och en Lifecare administratör. Enheten leds av en resultatenhetschef och administrationen har en gruppledare.

För att bemöta inskrivningar och utskrivningar från sluten hälso- och sjukvård, samt för att utveckla arbetet i Lifecare och att utveckla myndighetens flexibilitet i att skyndsamt utreda utskrivningar från sjukhuset och verkställa insatser, utökar verksamhetsstöd med en handläggartjänst.

Dina arbetsuppgifter
Dina arbetsuppgifter kommer att vara varierande och flexibla men framför allt kommer du att täcka upp där det är mest angeläget. Dina huvudsakliga arbetsuppgifter är att arbeta i verksamhetssystemet Lifecare och med flexibilitet hantera samt bedöma meddelanden om inskrivningar och utskrivningar från sluten hälso- och sjukvård. Vidare även avlasta Boendesamordnare och Avtalssamordnare samt vid yttersta behov avlasta biståndshandläggning inom hemplaneringsteamet. I dina arbetsuppgifter ingår det att vara flexibel och avlasta funktionerna vid perioder av hög arbetsbelastning. Dina arbetsuppgifter och prioriteringen av arbetsuppgifter kommer regelbundet att fördelas till dig i samråd med din närmaste chef.

Lifecare, Lifecare SP, är ett system där region och kommun kommunicerar med varandra för en god vårdkedja för medborgaren som behöver vara aktuell inom respektive enhet. I arbetsuppgifterna i Lifecare ingår att hantera meddelanden om inskrivningar och utskrivningar från sluten hälso- och sjukvård. Att svara på förfrågningar och information från sluten hälso- och sjukvård, att göra bedömningar, vidare att förmedla information till myndigheten. Det ingår i arbetsuppgiften att söka information i verksamhetssystemet Combine för att kunna bemöta och bedöma förfrågningar i Lifecare. I arbetsuppgiften ingår även att vara en kontaktperson till den slutna hälso- och sjukvården vid behov av muntlig kommunikation. För att bemöta den slutna hälso- och sjukvårdens utskrivningar, är arbetet som administratör i Life Care akutstyrt, och det är nödvändigt att ständigt behöva prioritera om i arbetsuppgifterna.

Biståndshandläggare utreder behovet av sökt insats. Myndigheten följer lagen om samverkan vid utskrivning från sluten hälso- och sjukvård (LUS). Inför utskrivning från sluten hälso- och sjukvård behöver sökt insats utredas skyndsamt. Myndigheten för äldre har ett team som enbart arbetar med hemplaneringar från sluten hälso- och sjukvård. För att utskrivningar från sluten hälso- och sjukvård ska handläggas skyndsamt kan det i perioder uppstå behov av avlastning i hemplaneringsteamet.

Lifecare administratör, Boendesamordnare och Avtalssamordnare har ett tätt samarbete med varandra och med myndigheterna Äldreomsorg samt Funktionsnedsättning. Utifrån vikten av samarbete med Äldreomsorgen och Funktionsnedsättning ingår samordnarna och Lifecare administratör även i ett mindre team tillsammans med resultatenhetschefen. I detta team träffas man regelbundet för att följa upp arbetets flöde och behovet av stöd samt beslut som rör placeringar internt och externt.

I din roll samarbetar du med biståndshandläggare, med regionen, med personal hos boenden, med sökande och med sökandes anhöriga. Du är spindeln i nätet mellan Myndigheten och regionen och behöver därmed besitta en god samarbetsförmåga, samt goda kunskaper om myndigheten Äldreomsorg och myndigheten Funktionsnedsättning.

Tjänsten är ny och kommer att formas successivt utifrån uppmärksammade behov och i samverkan med myndigheten samt regionen. Arbetet vi gör tillsammans har sin utgångspunkt i ett professionellt och respektfullt bemötande. Bilden av vår arbetsplats skapas i varje möte, och som medarbetare hos oss är du vårt ansikte utåt.

Vi har en hybridarbetsplats vilket innebär att du har möjlighet att arbeta på distans, detta gäller dock inte under introduktionstiden.

Vem är du?
Du är stresstålig, flexibel i tanke och handling, har god samarbetsförmåga samtidigt som du är självständig och initiativrik. Du är bra på struktur och planering och kan hantera krav från omgivningen samtidigt som du kan fullfölja uppdraget.

Personliga egenskaper:
- Du är trygg i dig själv, flexibel och ansvarsfull
- Du har lätt för att skapa kontakter, är noggrann och strukturerad
- Du gillar att arbeta i team men kan även arbeta självständigt
- Du är nytänkande och initiativrik


Krav:
- Högskole- eller universitetsexamen
- Handläggning inom Äldreomsorg
- Behärskar svenska väl i tal och skrift och har en god dokumentationsförmåga

Meriterande:
- Erfarenhet av myndighetsutövning och att ha arbetat i en politiskt styrd organisation 
- Verksamhetssystem Lifecare
- Verksamhetssystem Combine


Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

- Ett utvecklande och intressant uppdrag  
- Goda möjligheter till kompetensutveckling   
- Årsarbetstid som är en modell för flexibel arbetstid 
- Friskvårdsbidrag
- Möjlighet att byta semesterdagstillägg mot lediga dagar

Varje dag går ca 6 000 personer till sitt jobb i Södertälje kommun. Vi har många olika roller hos oss och vill erbjuda dig ett meningsfullt jobb där du får möjlighet att bidra till samhället och samtidigt känna glädje. Som medarbetare hos oss får du möjlighet att utvecklas och sätta avtryck på riktigt.
Som anställd i Södertälje kommun erbjuds du bl.a. trygga anställningsvillkor, ett generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet att byta semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. Inom vissa verksamheter finns även möjlighet till viss flexibilitet avseende arbetstid och arbetsformer. Vi har ett stort utbud av utbildningar och kompetenshöjande insatser för dig som medarbetare. För mer detaljerad information kring våra förmåner läs gärna mer på vår externa hemsida: https://www.sodertalje.se/formaner

Vi befinner oss på Storgatan 42 i Södertälje, och har goda kommunikationsförbindelser. Vi är placerad centralt i Södertälje med fin utsikt mot kanalen. Vi arbetar i ett öppet landskap och har en hybrid arbetsplats.

Välkommen till oss!

Övrigt
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Södertälje kommun arbetar med kompetensbaserad rekryteringmetodik i syfte om att motverka diskriminering och främja mångfald på arbetsplatsen.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Titel:
Biståndshandläggare Verksamhetsstöd Omsorgskontoret

Omfattning:
100

Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Sök tjänsten

Søknadsfrist: 2024-04-21


Spørsmål om stillingen
Karin Celik 
Resultatenhetschef
08-523 046 01
 
 
 
Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter
08-5230 1000

Følg oss

  Facebook
  Twitter
  LinkedIn
  Youtube
  Instagram

Del/Skriv ut


 

Välkommen till oss på Omsorgskontoret!

Som en av oss är du med och skapar förutsättningar för en god omsorg och vård till våra medborgare.

Vi ser olikheter som en styrka i vårt arbete. Det ger oss en bredd och kompetens att ge stöd till människor för att kunna leva ett så tryggt och självständigt liv som möjligt. Inom våra verksamheter är ambitionen att arbeta hållbart genom ett systematiskt kvalitetsarbete, digitalisering och kompetensutveckling.

Omsorgskontoret består av totalt ca 1700 medarbetare som nu hoppas på att du vill bli en av oss.

Vi erbjuder dig ett arbete som berör och har betydelse!