Lärare SVE och Eng år 7 - 9 på Hölöskolan

På Hölöskolan söker vi en lärare i svenska och engelska för årskurserna 7 – 9. Detta läsår kommer vi att undersöka om vi kan förbättra elevers resultat genom en smidigare övergång mellan stadierna. Detta innebär att du även kommer att ha några minuter av din tid i årskurs 6. Du kommer att tillhöra ett arbetslag (år 7 – 9) där du tillsammans med vår andra svensk- och engelsklärare tar ansvar för och utvecklar arbetet i klassrummet i syfte att maximera lärandet för våra elever. Du ansvarar för undervisning, utvärdering och utveckling av denna samt dokumentation. Mentorskap ingår också i dina uppgifter. I arbetslaget finns en speciallärare som arbetar tätt tillsammans med lärarna. På Hölöskolan är studiero och trygghet prioriterade utvecklingsområden och vi värnar varmt om Hölöskolans lektionsstruktur. Andra prioriterade områden är närvarouppföljning och språkutvecklande, ämnesövergripande, arbetssätt. Ett strukturerat kollegialt arbete i syfte att lyfta undervisningen drivs med framgång av våra förstelärare. 

Dina arbetsuppgifter

Du är en tydlig ledare i klassrummet samtidigt som du skapar en trygg lärandemiljö för eleverna. Du är lyhörd och möter eleverna utifrån deras förutsättningar samt skapar positiva relationer med elever, kollegor och vårdnadshavare. Du tar ansvar för och har insikt om elevernas resultat vilket innebär att du är lyhörd för varje elevs förutsättningar och behov. Du har lärande i fokus och ser ett samband mellan dina elevers resultat och din undervisning. Du bedömer elevernas kunskap utifrån kriterierna i Lgr 22 och har en öppen dialog med ledning och elevhälsa vad gäller elever i behov av extra stöd. Att nyfiket, positivt och engagerat bidra till ökat lärande generellt för våra elever genom aktivt deltagande på möten, konferenser och samlingar av olika slag ingår även i din roll.   

Personliga egenskaper:

- Du har en god relationell förmåga och kan samverka med elever, kollegor och vårdnadshavare. 

- Du kan motivera, inspirera och leda.

- Du tar ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

Kvalifikationer:

- Du har lärarlegitimation i svenska och engelska år 7 – 9.

- Du har erfarenhet av att undervisa i både svenska och engelska på högstadiet.

- Du ställer elevernas resultat i relation till din undervisning och tar ansvar för relevant kompetensutveckling för att utvecklas och växa i professionen.

- Du kan minimera individuella anpassningar då du arbetar aktivt med skapandet av en tillgänglig lärmiljö för samtliga elever.

Meriterande:

- Du har erfarenhet av att arbeta med SVA elever.

- Du är lösningsfokuserad, positiv, flexibel och vågar ta egna beslut.

- Du arbetar lösningsfokuserat och har god kompetens i att se möjligheter och undanröja hinder.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper. 

Vi erbjuder dig 
 
Varje dag går ca 6 000 personer till sitt jobb i Södertälje kommun. Vi har många olika roller hos oss och vill erbjuda dig ett meningsfullt jobb där du får möjlighet att bidra till samhället och samtidigt känna glädje. Som medarbetare hos oss får du möjlighet att utvecklas och sätta avtryck på riktigt. 
Som anställd i Södertälje kommun erbjuds du bl.a. trygga anställningsvillkor, ett generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet att byta semesterdagstillägg mot extra lediga dagar. Inom vissa verksamheter finns även möjlighet till viss flexibilitet avseende arbetstid och arbetsformer. Vi har ett stort utbud av utbildningar och kompetenshöjande insatser för dig som medarbetare. För mer detaljerad information kring våra förmåner läs gärna mer på vår externa hemsida: 

https://www.sodertalje.se/formaner 
 
På Hölöskolan bedriver vi ett systematiskt kvalitetsarbete med fokus på tillgänglig lärmiljö, närvaro samt verksamhetsnära elevhälsa. I syfte att utveckla undervisningen, och därmed lärande, på skolan bedriver våra förstelärare ett kollegialt arbete inom området. Tid ges därför till både inläsning av aktuell forskning såväl som reflektion och analys av den egna undervisningen då vi anser att detta är av stor vikt.  
Hölöskolan är en kommunal skola som ligger vackert med naturen runt knuten i ett mycket lugnt och lantligt område i Södertälje kommun. Vi är en tvåparallelig F - 9 skola och här arbetar cirka 55 personer med våra 420 elever. Det finns ett kommunalt bibliotek i skolan som precis renoverats och är fantastiskt. Biblioteket är öppet för eleverna på förmiddagarna och allmänheten på eftermiddagarna. Vi har även en bibliotekspedagog som under detta läsår bland annat skapat fantastiska poddar med våra elever. I anslutning till skolan finns även idrottsanläggningar, fotbollsplaner, utegym och motionsspår. Vi har ett tillagningskök som lagar god och näringsrik mat varje dag. Cirka 80% av maten är närodlad eller ekologisk. På Hölöskolan arbetar vi för att alla elever, oavsett bakgrund eller förutsättningar, ska nå målen i alla ämnen genom en tillgänglig lärmiljö som är präglad av ett salutogent förhållningssätt där tydligheten i det gemensamma arbetet skapar trygghet som i sin tur skapar trivsel. 
 
Tjänsten vi söker är en tjänst på 100%. 
 
Välkommen till oss! 
 
Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden. 

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. 
 
Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. 

Titel:
Lärare SVE och Eng år 7 - 9 på Hölöskolan

Omfattning:
100%

Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Sök tjänsten

Søknadsfrist: 2024-04-26


Spørsmål om stillingen
 
 
 
 
Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter
08-5230 1000

Følg oss

  Facebook
  Twitter
  LinkedIn
  Youtube
  Instagram

Del/Skriv ut


Är du redo för Södertälje? Vill du arbeta i en av Sveriges mest intressanta skolkommuner? Kom till Södertälje, det är här det händer! 
Som ledare och lärare i Södertälje har vi ett uppdrag – att förbättra undervisningen i våra verksamheter så att eleverna utvecklas och lär sig. I Södertälje vill vi vara Sverigeledande när det gäller att utveckla undervisningen så att barn och elevers familjebakgrund får minskad betydelse. 

Att utveckla och förbättra förskolan och skolan måste göras systematiskt av skickliga ledare och lärare. Dessutom på ett strategiskt och långsiktigt sätt. Vår utveckling bygger på det skolforskningen visat är framgångsfaktorer för förbättringsarbete. I samtliga skolformer har vi en gemensam modell för det systematiska kvalitetsarbetet, där vi strävar efter att lära av varandra i syfte att utveckla undervisningen. Vårt fokus är hela tiden på vad som sker i undervisningen och hur det påverkar barnens och elevernas lärande och utveckling. 

Ingela Hamlin
Utbildningsdirektör