Enhetschef vård- och omsorgsboende

Vill du vara med i omställningen för att möta framtidens äldreomsorg? Med ett samledarskap får du goda förutsättningar för nära ledarskap som bidrar till ett gott arbetsklimat. På de boenden som har många medarbetare har vi två till tre enhetschefer. Målet är max 30 anställda per chef. Du får god kompetensutveckling samtidigt som vi tillsammans skapar förutsättningar för att leda utifrån det nära ledarskapet. Detta innebär:

  • Transformerande ledarskap där alla chefer erbjuds utbildning, ett utvecklingsprogram, coachning, kollegial chefshandledning och mentorstöd
  • Styrning och ledning som genomsyras av ett salutogent förhållningssätt där vi bedriver ett intensivt arbete för att skapa en kultur med större engagemang och stolthet

Det här är en unik möjlighet att, tillsammans med din nya enhetschefskollega, vara med att forma och utveckla verksamheten. Nu söker vi enhetschefer till Oxbackshemmet, Glasberga och Måsnaren inom vård- och omsorgsboenden. Här kan du läsa mer om respektive boende:

Våra äldreboenden - Södertälje kommun (sodertalje.se)

Ledarskap i Södertälje  

Som chef i Södertälje kommun skapar du motivation och engagemang för uppdraget hos dina medarbetare. I ditt ledarskap har du förmågan att omsätta den politiska inriktningen till bra verksamhet med fokus på Södertäljeborna. Du kommunicerar mål och skapar delaktighet i arbetet genom att uppmuntra och tillvarata goda idéer.  

I ditt ledarskap ger du dina medarbetare ett professionellt stöd och möjligheter till utveckling. Du är en självklar förebild och en god ambassadör för kommunen. Ditt ledarskap utgår från vår värdegrund samt de krav och förväntningar vi ställer på dig som chef och ledare i Södertälje kommun.

Uppdraget

I rollen som enhetschef är det viktigt att se till att de boendes delaktighet och självständighet värnas liksom att dina medarbetare har en god arbetsmiljö. För att lyckas med det behöver du fokusera på kvalitet, medarbetares arbetsmiljö och ekonomi. Självklart ser du också till att Södertälje kommuns värderingar och riktlinjer efterlevs och att omsätta den politiska inriktningen till bra verksamhet.

För att trivas och lyckas hos oss så tror vi att du trivs med att jobba med ett mångsidigt och ett utvecklingsinriktat uppdrag. Som enhetschef har du tillsammans med din enhetschefskollega ett helhetsansvar för att leda, utveckla och följa upp resultatenhetens verksamhet.

Tillsammans med dina enhetschefskollegor och utifrån vårt omställningsprogram är du med och får möjlighet att påverka utvecklingen inom äldreomsorgen och dess kompetensförsörjning. Vi jobbar mycket med kompetensutveckling av befintlig personal och har ett utvecklande samarbete med exempelvis Telge Tillväxt och arbetsförmedlingen.  

Vem är du?

För att lyckas som enhetschef vill vi att du är van vid att driva och följa upp verksamhet. Du får möjlighet att jobba tätt med en erfaren kollega för att utvecklas i uppdraget. Genom din personlighet och ledarskap är du bra på att se sammanhang. Du är bra på att ta ansvar för helheten. Du är uppmuntrande och positiv till nya förslag och idéer där du får andra att må bra och möjlighet till utveckling. 

Krav

  • Förmåga och kompetens att utmana och frigöra kraften hos dina medarbetare samtidigt som du är tydlig, strukturerad och kommunikativ 
  • Högskole- eller universitetsexamen som till exempel socionom, sjuksköterska eller beteendevetare
  • Vi ser att du har goda kunskaper i svenska i tal och skrift

Meriterande

  • Chefserfarenhet inom vård- och omsorg eller för området funktionsnedsatta
  • Erfarenhet av digitalisering och välfärdsteknik inom omsorgen
  • Erfarenhet av att arbeta i en miljö där olika kulturer och förhållningssätt möts och/eller erfarenhet av arbete i politiskt styrd verksamhet
  • Utbildningar inom arbetsmiljö, arbetsrätt och ledarskap
  • Erfarenhet av att jobba i systemen Timecare, Combine och Självservice

Vi erbjuder dig

Som en av oss är du med och skapar förutsättningar för en god omsorg och vård till våra medborgare.

Vi ser olikheter som en styrka i vårt arbete. Det ger oss en bredd och kompetens att ge stöd till människor för att kunna leva ett så tryggt och självständigt liv som möjligt. Inom våra verksamheter är ambitionen att arbeta hållbart genom ett systematiskt kvalitetsarbete, digitalisering och kompetensutveckling. Omsorgskontoret består av totalt ca. 1700 medarbetare som nu hoppas på att du vill bli en av oss. Vi erbjuder dig ett arbete som berör och har betydelse!

Som anställd i Södertälje kommun erbjuds du bl.a. trygga anställningsvillkor, ett generöst friskvårdsbidrag, flexibilitet vad gäller arbetstid och arbetsformer samt möjlighet att byta semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. Vi har även ett stort utbud av utbildningar och kompetenshöjande insatser för dig som ledare. För mer detaljerad information kring våra förmåner läs gärna mer på vår externa hemsida: https://www.sodertalje.se/formaner

Tjänsterna är tillsvidareanställningar på heltid.

Välkommen till oss!

Övrigt

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

Södertälje kommun arbetar med kompetensbaserad rekryteringmetodik i syfte om att motverka diskriminering och främja mångfald på arbetsplatsen.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Titel:
Enhetschef vård- och omsorgsboende

Omfattning:
100

Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Sök tjänsten

Søknadsfrist: 2024-04-30


Spørsmål om stillingen
Maria Vikström 
Resultatområdeschef
08 5230 8838
 
 
 
Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter
08-5230 1000

Følg oss

  Facebook
  Twitter
  LinkedIn
  Youtube
  Instagram

Del/Skriv ut


 

Välkommen till oss på Omsorgskontoret!

Som en av oss är du med och skapar förutsättningar för en god omsorg och vård till våra medborgare.

Vi ser olikheter som en styrka i vårt arbete. Det ger oss en bredd och kompetens att ge stöd till människor för att kunna leva ett så tryggt och självständigt liv som möjligt. Inom våra verksamheter är ambitionen att arbeta hållbart genom ett systematiskt kvalitetsarbete, digitalisering och kompetensutveckling.

Omsorgskontoret består av totalt ca 1700 medarbetare som nu hoppas på att du vill bli en av oss.

Vi erbjuder dig ett arbete som berör och har betydelse!