Lärare i musik och hemkunskap åk 4-9 till Mariekällskolan

”Vi lär oss för livet, tillsammans lyckas vi!”

Oxbacksenheten består av två kommunala skolor, Oxbacksskolan (F-3) och Mariekällskolan (4-9). Båda skolorna ligger centralt i Södertälje kommun och har högt söktryck. Idag har vi ca 750 elever och 80 anställda. Vi är en mångkulturell skola och arbetar ständigt med hur vi kan utveckla och förbättra våra arbetssätt för att möta alla elevers behov.
Lärande och trygghet står i fokus och vi på skolan arbetar regelbundet med resultat- och närvarouppföljning av alla elever där du som lärare har en central roll. Vi har ett aktivt elevhälsoteam på skolan som stöttar såväl elever som personal i det dagliga arbetet. Skolans värdegrund vilar på en ansvarskultur där det är viktigt att alla är med och definierar behoven och tillsammans prioriterar efter de resurser som finns.

Dina arbetsuppgifter
Du kommer att tillhöra arbetslag 4-6 på Mariekällskolan där du undervisar i ämnet musik och hem- och konsumentkunskap samt har mentorskap för en klass. På skolan arbetar vi med att tillgängliggöra undervisningen för alla elever där vi utgår från en gemensam lektionsstruktur samt med språk- och kunskapsutvecklade arbetssätt (SOKA). Tillsammans med skolledningen och engagerade pedagoger i såväl arbetslaget som EHT och Trygghetsteam samarbetar vi för alla elevers rätt till lärande, trygghet och utveckling. Som lärare hos oss är du beredd att pröva och ompröva din undervisning, individuellt och tillsammans med arbetslaget för att nå alla elever. Du deltar aktivt i våra kollegiala lärandemöten (KLM) som utgår ifrån verksamhetens behov.

Vem är du?

Krav:
- Du är behörig lärare med lärarlegitimation.

-  Du är väl förtrogen med styrdokumenten och skolan som organisation.

- Du är tydlig och trygg i ditt ledarskap och upprätthåller goda relationer med såväl elever som vårdnadshavare och personal.

- Du utgår från elevernas styrkor i undervisningen och har en övertygelse om att alla kan lyckas med rätt stöd.

- Du planerar din undervisning utifrån alla elevers olika behov och förutsättningar.


Personliga egenskaper:
- Du är strukturerad och ansvarstagande.

- Du är prestigelös och ser på arbetet med eleverna som ett lagarbete där var och en har en viktig roll.

- Vi ser gärna att du har några års erfarenhet av arbete inom skolan men även nyexaminerade är välkomna att söka.

Meriterande:
- Du har god kännedom om NPF samt språk- och kunskapsutvecklande arbetssätt.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.

Vi erbjuder dig

- En utvecklande roll som lärare i ljusa, fräscha lokaler centralt i Södertälje.

- En verksamhetsnära skolledning och EHT.

- Kollegiala lärandemöten (KLM).

- Pedagogisk lunch.

- Medarbetarförmåner i Södertälje kommun, t.ex. friskvårdsbidrag (3000 kr/år)

Varje dag går ca 6 000 personer till sitt jobb i Södertälje kommun. Vi har många olika roller hos oss och vill erbjuda dig ett meningsfullt jobb där du får möjlighet att bidra till samhället och samtidigt känna glädje. Som medarbetare hos oss får du möjlighet att utvecklas och sätta avtryck på riktigt.

Som anställd i Södertälje kommun erbjuds du bl.a. trygga anställningsvillkor, ett generöst friskvårdsbidrag samt möjlighet att byta semesterdagstillägget mot extra lediga dagar. Inom vissa verksamheter finns även möjlighet till viss flexibilitet avseende arbetstid och arbetsformer. Vi har ett stort utbud av utbildningar och kompetenshöjande insatser för dig som medarbetare. För mer detaljerad information kring våra förmåner läs gärna mer på vår externa hemsida:
https://www.sodertalje.se/formaner

Tjänsten avser en tillsvidareanställning på 100 %.

Välkommen till oss!

Urval och intervjuer kan komma att ske löpande under ansökningstiden.

En anställning hos oss kan innebära placering i säkerhetsklass. En säkerhetsprövning med registerkontroll enligt Säkerhetsskyddslagen (2018:585) kan därför komma att genomföras före beslut om anställning. För en del av våra arbetsuppgifter i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap.

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av jobbet men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster.

Titel:
Lärare i musik och hemkunskap åk 4-9 till Mariekällskolan

Omfattning:
100

Anställningsform:
Tillsvidareanställning

Sök tjänsten

Søknadsfrist: 2024-04-22


Spørsmål om stillingen
Daniella Lööf 
Biträdande rektor
08-523 049 65
 
 
 
Fackliga företrädare nås via Kontaktcenter
08-5230 1000

Følg oss

  Facebook
  Twitter
  LinkedIn
  Youtube
  Instagram

Del/Skriv ut


Är du redo för Södertälje? Vill du arbeta i en av Sveriges mest intressanta skolkommuner? Kom till Södertälje, det är här det händer! 
Som ledare och lärare i Södertälje har vi ett uppdrag – att förbättra undervisningen i våra verksamheter så att eleverna utvecklas och lär sig. I Södertälje vill vi vara Sverigeledande när det gäller att utveckla undervisningen så att barn och elevers familjebakgrund får minskad betydelse. 

Att utveckla och förbättra förskolan och skolan måste göras systematiskt av skickliga ledare och lärare. Dessutom på ett strategiskt och långsiktigt sätt. Vår utveckling bygger på det skolforskningen visat är framgångsfaktorer för förbättringsarbete. I samtliga skolformer har vi en gemensam modell för det systematiska kvalitetsarbetet, där vi strävar efter att lära av varandra i syfte att utveckla undervisningen. Vårt fokus är hela tiden på vad som sker i undervisningen och hur det påverkar barnens och elevernas lärande och utveckling. 

Ingela Hamlin
Utbildningsdirektör