Ærø Kommune søger SSH og SSA-elever med start i juni 2024.

Kunne du tænke dig at gøre en forskel for andre, og har du lyst til en hverdag med spændende pleje- og omsorgsopgaver og engagerede kollegaer? Ønsker du en meningsfuld uddannelse med gode jobmuligheder? Så er det da dig, vi skal ansætte!

Ærø Kommune søger social- og sundhedshjælperelever og social- og sundhedsassistentelever med uddannelsesstart på hovedforløbet til d. 17. juni 2024.

Din uddannelse

Uddannelsen vil være en veksling mellem skoleperioder og oplæringsperioder. Skoleperioderne foregår på social- og sundhedsskolen i Svendborg. Oplæringsperioderne vil kunne foregå på et plejecenter, hjemmeplejen, psykiatrien eller på en sygehus enhed under OUH.

Afhængigt om det er social- og sundhedsassistent eller social- og sundhedshjælper uddannelsen, du søger, så vil du i løbet af uddannelsen få kompetencer inden for bl.a; sygepleje, kommunikation, medicin, genoptræning, velfærdsteknologi og rehabilitering, hvilket gør dig i stand til at skabe en bedre hverdag for borgeren.

Forventninger til dig: 

 • Du skal være motiveret for at være elev og uddannelsesparat
 • Du har lyst til at arbejde med pleje og omsorg til andre mennesker
 • Du er fagligt nysgerrig og reflekterende.
 • Du skal være robust, og kunne indgå i relationer med syge og sårbare mennesker.
 • Du har gode samarbejdsevner og kan indgå i professionelle relationer.
 • Du kan arbejde selvstændigt og bevare overblik i kritiske situationer. 

Det kan vi tilbyde:

 • Garanteret praktikplads i hele dit uddannelsesforløb
 • Uddannet praktikvejleder, som følger dig i din praktik og støtter op og evaluere
 • Samtaler, evaluering og opfølgning under hele din uddannelse
 • Praktiske og sundhedsfaglige opgaver, der stiger i takt med din udvikling
 • Spændende uddannelsesforløb med gode karrieremuligheder efterfølgende

Når du bliver ansat som elev ved Ærø Kommune, kommer du til at indgå i et fagligt fællesskab sammen med kolleager i mindre teams. Her har du medindflydelse på tilrettelæggelsen af de daglige opgaver. Endvidere indgår du i et studiemiljø med andre elever i kommunen, så der er mulighed for fælles faglig refleksion.

Du kan ansættes på forskellige måder

 • Grundforløb 2
 • Hovedforløbet
 • Hovedforløb, hvor du tager studentereksamen samtidig med, at du uddanner dig som social -og sundhedsassistentelev (EUX)

Har du brug for vejledning i forhold til, hvilket ansættelsesforhold der er det rette for dig, kan du kontakte uddannelseskoordinator Nicoline Lyck Bech: nlb@aeroekommune.dk eller www.sosufyn.dk.
Du skal gå på www.optagelse.dk. for at blive optaget til GF2 eller hovedforløb, dog ikke hvis du allerede er uddannet social- og sundhedshjælper. Her får du udarbejdet en realkompetencevurdering (RKV). Hvis du er uddannet social- og sundhedshjælper i forvejen, eller allerede har en RKV skal du vedlægge dokumentation i din ansøgning.

Løn og ansættelsesvilkår

Løn- og ansættelsesvilkår er i henhold til gældende overenskomst mellem KL og den forhandlingsberettigede organisation. Straffeattest skal indhentes, før ansættelse kan finde sted. 

Arbejdstiden er 37 timer ugen og du får løn under hele din uddannelse – både i skole og i oplæring. Du skal påregne tid til forberedelse i både skole og oplæring.

Voksenelevløn:

Hvis du er over 25 år og har været i arbejde inden for området i mindst 1 år og med mindst 24 timer i gennemsnit pr. uge, inden for de sidste 4 år, er du berettiget til voksenelevløn og kan søge om dette. Derudover medregnes ansættelse med mellem 8 og 24 timer i gennemsnit pr. uge som 50%.

Voksenlærlingeløn:

Hvis du er over 25 år beder vi jobcenteret i din kommune om at undersøge, hvorvidt du er berettiget til voksenlærlingeløn.

Ansøgning

Vi ser frem til at modtage din ansøgning, hvor du fortæller om dig selv og årsagen til, at du søger stillingen i Ærø Kommune. Senest d. 2. april 2024. Samtaler vil blive afholdt hurtigst muligt derefter.

Du bedes vedlægge:

 • Motiveret ansøgning
 • CV med bilag for relevante uddannelser og arbejdserfaring
 • Evt. kompetencebevis/uddannelsesplan fra SOSU-Fyn 

Vil du vide mere

Har du spørgsmål er du velkommen til at kontakte uddannelseskoordinator Nicoline Lyck Bech, tlf: 23293998 eller mail: nlb@aeroekommune.dk. Du kan finde mere information om uddannelsen på www.sosufyn.dk

Får du et afslag på din ansøgning om elevstilling, er Ærø Kommune forpligtet til at registrere afslaget – herunder også dit cpr-nummer. Oplysningerne registreres på Praktikpladsen.dk og overføres til Datavarehuset i Styrelsen for It og Læring. Oplysningerne indsamles udelukkende til statistiske formål. De registrerede oplysninger er ikke synlige for dig eller offentligheden. Indsamlingen af disse data sker med hjemmel i §58 i Bekendtgørelse om Erhvervsuddannelser.


About the position

Position title

Elever

Position type

Fuldtid

Workplace

Midlertidig ansættelse

Work hours

Ældre- og sundhedsområdet

Søk på stillingen

Søknadsfrist: 02-04-2024


Spørsmål om stillingen

Nicoline Lyck Bech 
Uddannelseskoordinator
 
 
 

Del/Skriv ut