Teamledare verkstad, kväll

Teamledare

Mekka Service är en verkstadsorganisation som finns på drygt 13 orter i Sverige. Varumärket ingår i Mekka Traffic Group och har som främsta uppdrag att serva och reparera bussar inom koncernens fordonsflotta som har drygt 1450 fordon. Mekka Service tar även in externa kunder och handhar också andra typer av fordon. Verkstaden i Malmö är koncernens största verkstad och servar 30–40 fordon/dag och är bemannad kl.05:00-00:30, vilket gör att vi nu söker en teamledare för att stärka kvällsskiftet.

 

Det pågår en förändring inom bussbranschen där allt fler fordon blir eldrivna. Vi har än så länge har vi 84st elbussar från BYD. Övriga fordonsflottan består främst av Mercedes, men även från MAN, Scania, Setra och Volvo. Extern trafik som hanteras av våra serviceverkstäder är 80% lastbilar som används inom distribution, övriga 20% är bussar. Lastbilarna som servas är främst från Mercedes men det är även här en variation. Vår ambition är att fortsätta ligga i framkant i utvecklingen av eldrivna fordon.

 

Din arbetsroll

I våra verkstäder är produktionsplaneringen ett stort arbete som är av största vikt för att uppnå en så effektiv verksamhet som möjligt. Som teamledare är det ditt uppdrag att planera fordonen och mekanikerna på ett kostnadseffektivt sätt samt verka för en säker och hälsosam arbetsmiljö. I ditt dagliga arbete har du löpande kontakt med trafikledningen hos vår interna kund, Bergkvarabuss, för att ständigt säkerställa samarbetet mellan verkstad och trafik. Du blir också en nyckelperson i kommunikationen mot våra externa kunder. Som teamledare är du verkstadschefens högra hand samtidigt som du förväntas arbeta operativt i verkstaden tillsammans med övriga mekaniker.

 

Din profil

Vi söker dig som jobbat med fordonstekniskt arbete i minst ett par år och är en god kommunikatör, är serviceinriktad och trivs i ett högt tempo med många bollar i luften. Du värdesätter samarbete med dina arbetskamrater och bidrar med gott humör och hög arbetsmoral. Du är van vid att arbeta operativt, har ett sinne för problemlösning och kan prioritera under tidspress. Dina ledaregenskaper kännetecknas av att du har förmågan att få andra att växa.

 

Vi söker dig som har:

  • Minst fordonsteknisk utbildning i gymnasienivå, eller motsvarande.
  • Flerårig erfarenhet av fordonstekniskt arbete, gärna inom buss eller andra tunga fordon.
  • Erfarenhet från planeringsarbete eller arbetsledning.
  • B-körkort.
  • Svenska flytande i tal och skrift samt engelska i tal och skrift.

 

Det är meriterande om du:

  • C- och/eller D-körkort.
  • Kunskap och/eller erfarenhet av reservdels- och verkstadssystem.
  • Kunskap eller kännedom om diagnosverktyg eller annan spetskompetens.

 

Datorvana och systemförståelse är viktiga kvalifikationer då den digitala tekniken är en förutsättning för ett effektivt och lyckat arbete.
 

 

Klicka här för att se vår film med våra medarbetare i huvudrollerna!

 

 

Sista ansökningsdag

Låter ovan intressant är du hjärtligt välkommen att höra av dig till oss.  Ansökningar kan komma att behandlas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att skicka in din ansökan.Mekka Service ingår i koncernen Mekka Traffic Group som verkar inom den svenska kollektivtrafiken. Vi är en serviceorganisation för tunga fordon som servar och reparerar koncernens fordonsflotta och också tar emot externa kunder.

Vår verksamhet kännetecknas av entreprenörskap i kombination med personligt engagemang, proaktivitet och professionalism. Den svenska kollektivtrafiken utvecklas snabbt med ett stort fokus på hållbarhet och teknisk utveckling. Vi är med och driver den utvecklingen. Just nu är vi inne i en expansiv fas med uppstart av flera nya trafikavtal under de närmsta åren.

Läs mer på: mekkaservice.seAbout the position

Workplace
Malmö
Work hours
Kväll sön-tors

Spørsmål om stillingen

Daniel Frej 
Verkstadschef med områdesansvar
+46 76 76 29 995