Verkstadschef Ystad

Mekka Service är en verkstadsorganisation som finns på drygt 11 orter i Sverige. Varumärket ingår i Mekka Traffic Group och har som främsta uppdrag att serva och reparera bussar inom koncernens fordonsflotta som har drygt 1450 fordon. Mekka Service tar även in externa kunder och handhar också andra typer av fordon. Nu söker vi en verkstadschef till vår verkstad i Ystad som servar trafik i nordöstra Skåne, bland annat Simrishamn, Kristianstad, Broby och Sjöbo. Verkstaden i Ystad är bemannad kl.05:00-22:00.

 

Det pågår en förändring inom bussbranschen där allt fler fordon blir eldrivna. Vår ambition är att fortsätta ligga i framkant i utvecklingen av eldrivna fordon och vi har i dagsläget närmare 100 eldrivna bussar.

 

Din arbetsroll

I rollen som verkstadschef har du ansvar för verkstadens försäljning och resultat samt säkerställandet av kvalitetssäkra utleveranser till kund enligt uppsatta mål. Du har budget-, resultat-, personal- och arbetsmiljöansvar och samarbetar nära med regionverkstadschefen för att utveckla verksamheten.

I våra verkstäder är produktionsplaneringen ett stort arbete som är av största vikt för att uppnå en så effektiv verksamhet som möjligt. Som verkstadschef i Ystad är det ditt uppdrag att planera fordonen och mekanikerna på ett kostnadseffektivt sätt samt verka för en säker och hälsosam arbetsmiljö. I ditt dagliga arbete har du löpande kontakt med trafikledningen hos vår interna kund, Bergkvarabuss, för att ständigt säkerställa samarbetet mellan verkstad och trafik. Du förväntas samtidigt arbeta operativt i verkstaden tillsammans med övriga mekaniker.

 

Din profil

Vi söker dig som jobbat med fordonstekniskt arbete i minst ett par år och är en god kommunikatör, är serviceinriktad och trivs i ett högt tempo med många bollar i luften. Vi tror att du som söker motiveras av utmaningar, har en god strukturell förmåga och drivkraft. Du värdesätter samarbete med dina arbetskamrater och bidrar med gott humör och hög arbetsmoral. Du är van vid att arbeta operativt, har ett sinne för problemlösning och kan prioritera under tidspress. Dina ledaregenskaper kännetecknas av att du har förmågan att få andra att växa.

Vi söker dig som har:

  • Minst fordonsteknisk utbildning i gymnasienivå, eller motsvarande.
  • Flerårig erfarenhet av fordonstekniskt arbete, gärna inom buss eller andra tunga fordon.
  • Erfarenhet från planeringsarbete eller arbetsledning.
  • B-körkort.
  • Svenska flytande i tal och skrift samt engelska i tal och skrift.

 

Det är meriterande om du:

  • Erfarenhet av att utveckla en verksamhet med goda resultat
  • Erfarenhet av budgetarbete
  • C- och/eller D-körkort.
  • Kunskap och/eller erfarenhet av reservdels- och verkstadssystem.
  • Kunskap eller kännedom om diagnosverktyg eller annan spetskompetens.

 

Datorvana och systemförståelse är viktiga kvalifikationer då den digitala tekniken är en förutsättning för ett effektivt och lyckat arbete.
 

 

Klicka här för att se vår film med våra medarbetare i huvudrollerna!

 

Sista ansökningsdag

Låter detta intressant och som en rolig utmaning och därmed vill bli en del av vårt växande bolag, då är du hjärtligt välkommen att höra av dig till oss.  Ansökningar kan komma att behandlas innan sista ansökningsdag, så tveka inte att skicka in din ansökan.

 

Välkommen med din ansökan.

 Mekka Service ingår i koncernen Mekka Traffic Group som verkar inom den svenska kollektivtrafiken. Vi är en serviceorganisation för tunga fordon som servar och reparerar koncernens fordonsflotta och också tar emot externa kunder.

Vår verksamhet kännetecknas av entreprenörskap i kombination med personligt engagemang, proaktivitet och professionalism. Den svenska kollektivtrafiken utvecklas snabbt med ett stort fokus på hållbarhet och teknisk utveckling. Vi är med och driver den utvecklingen. Just nu är vi inne i en expansiv fas med uppstart av flera nya trafikavtal under de närmsta åren.

Läs mer på: mekkaservice.seAbout the position

Workplace
Ystad
Work hours

Spørsmål om stillingen

Daniel Frej 
Verkstadschef med områdesansvar
+46 76 76 29 995