Kombinerad roll som Verkstadskoordinator och bussförare/mekaniker

Mekka Service är en verkstadsorganisation som finns på drygt 13 orter i Sverige. Varumärket ingår i Mekka Traffic Group och har som främsta uppdrag att serva och reparera bussar inom koncernens fordonsflotta som har drygt 1450 fordon. Mekka Service tar även in externa kunder och handhar också andra typer av fordon. Verkstaden i Skene söker vi nu en Verkstadskoordinator som ska fungera som verkstadschefens förlängda arm. Tjänsten är en kombinerad tjänst där man uppskattningsvis arbetar 50% som Verkstadskoordinator och de övriga 50% som mekaniker alternativt bussförare.

 

Inom bussbranschen finns några av landets framtidsyrken. Samtidigt sker det en stor teknikutveckling inom branschen där allt fler fordon blir eldrivna eller går på andra mer miljövänliga bränslen. Vår ambition är att fortsätta ligga i framkant i utvecklingen av eldrivna fordon. Detta ger i sin tur nya utmaningar och möjligheter för verkstäderna. Har du ett fordons- och teknikintresse, vill du inte missa denna resa! Verkstaden i Skene är bemannad måndag-fredag kl.07:00-16:00.

 

Din arbetsroll

I våra verkstäder är produktionsplaneringen ett stort arbete som är av största vikt för att uppnå en så effektiv verksamhet som möjligt. Som verkstadskoordinator är det ditt uppdrag att planera fordonen, mekaniker och material på ett kostnadseffektivt sätt samt verka för en säker och hälsosam arbetsmiljö. Som verkstadskoordinator är du verkstadschefens högra hand och du förväntas att stötta verkstadschefen i dennes arbete. Rollen är operativ och förutom planeringsarbetet förväntas du bidra i mekanikernas arbete genom att ge dem instruktioner och coacha dem för att hitta egna lösningar. Målet är att varje arbete ska ske med rätt kvalitet, till rätt kostnad och i rätt tid. I ditt dagliga arbete har du löpande kontakt med trafikledningen hos vår interna kund, Bergkvarabuss, för att ständigt säkerställa samarbetet mellan verkstad och trafik.

 

För att mekanikernas kompetens ska användas på bästa sätt är det viktigt att de också får ägna sin tid till det som de gör bäst. Därför ska verkstadschef och verkstadskoordinator arbeta som ett team för att ta hand om allt runt omkring produktionen. Utöver tjänsten som verkstadskoordinator planerar vi, som ovan nämnt, att kombinera rollen med antingen en tjänst som mekaniker alternativt bussförare på 50%, för att tillsammans utgöra en heltidstjänst. 

 

Din profil

Vi söker dig som är en god kommunikatör, är serviceinriktad och trivs i ett högt tempo med många bollar i luften. Du värdesätter samarbete med dina arbetskamrater och bidrar med gott humör och hög arbetsmoral. Du är van vid att arbeta operativt, har ett sinne för problemlösning och kan prioritera under tidspress. Dina ledaregenskaper kännetecknas av att du har förmågan att få andra att växa. Vi lägger stort vikt vid de personliga egenskaperna.

 

Vi söker dig som har:

- Minst gymnasieutbildning, gärna med fordonsteknisk inriktning eller motsvarande

- Ett tekniskt intresse

- Datavana och systemförståelse

- Svenska flytande i tal och skrift

- B-körkort

 

Det är meriterande om du:

- D-körkort

- YKB

- Fordonsteknisk utbildning i gymnasienivå eller erfarenhet av fordonstekniskt arbete, gärna inom buss eller andra tunga fordon.

- Erfarenhet från servicebransch

- Erfarenhet av systemen Navision och/eller Cabas.

- Erfarenhet från fordon- eller verkstadsbranschen

- Engelska i tal och skrift

 

Sista ansökningsdag

Låter ovan intressant är du hjärtligt välkommen att höra av dig till oss.  Ansökningar kan komma att behandlas innan sista ansökningsdag så tveka inte att skicka in din ansökan redan idag.

 

Mekka Service är på väg in i en helt ny tid - Välkommen att kliva ombord!

Klicka här för att se vår film med våra medarbetare i huvudrollerna!

 Mekka Service ingår i koncernen Mekka Traffic Group som verkar inom den svenska kollektivtrafiken. Vi är en serviceorganisation för tunga fordon som servar och reparerar koncernens fordonsflotta och också tar emot externa kunder.

Vår verksamhet kännetecknas av entreprenörskap i kombination med personligt engagemang, proaktivitet och professionalism. Den svenska kollektivtrafiken utvecklas snabbt med ett stort fokus på hållbarhet och teknisk utveckling. Vi är med och driver den utvecklingen. Just nu är vi inne i en expansiv fas med uppstart av flera nya trafikavtal under de närmsta åren.

Läs mer på: mekkaservice.seAbout the position

Workplace
Skene
Work hours
Heltid

Spørsmål om stillingen

Zara Luhr 
Driftchef Sjuhärad
076-762 99 66