Pressekonsulent til KL (Barselsvikariat 2024/2025)

Vi søger en pressekonsulent til KL’s presseteam i 15 måneder, som har lyst til at være med til at løfte interessevaretagelsen for landets 98 kommuner.

Som pressekonsulent i KL har man noget at se til. Det ene øjeblik svarer man på spørgsmål fra journalister om alt fra folkeskoler, børnehaver og ældrepleje til klimatilpasning, botilbud og kommunernes økonomi. Det næste øjeblik liner man op til, at en af vores politikere skal live på News eller lave et længere interview til et fagblad. Samtidig skal man kunne skrive det skarpe beredskab og debatindlæg, og man skal være klar til at rådgive politikere og fagfolk og gå i dialog med medier om både offensive og reaktive historier – på tværs af platforme.

Tempoet er højt, vi har det sjovt – og så er vi med til at hjælpe kommunerne med at skabe rammerne om vores hverdag.

Lyder det som noget for dig, så kan du blive vores nye kollega. Vi søger nemlig en vikar til et barselsvikariat fra 1. september 2024 til 1. december 2025.

Du vil skulle indgå i som pressekonsulent i KL’s presseteam og vil også få opgaver i forbindelse med kommunalvalget og en kommunalvalgskampagne.

Din hverdag 

Som pressekonsulent, vil du blive del af et velfungerende kommunikationskontor, der er centralt placeret i organisationen og har tæt kontakt til KL’s politikere og administrative ledelse.

Vi har et godt arbejdsmiljø i vores kommunikationskontor med 10 dygtige kollegaer med forskellige kommunikationskompetencer, herunder et presseteam med en pressechef og tre pressekonsulenter.

En del af dine arbejdsopgaver vil omfatte:

  • Håndtere pressehenvendelser
  • Proaktivt og strategisk pressearbejde
  • Udarbejde pressemeddelelser, nyheder og debatindlæg
  • Kommunikationsopgaver i forbindelse med kommunalvalget 2025

Tænker du kreativt og strategisk?

Vi forventer, at du har en relevant uddannelsesmæssig baggrund – fx journalist, cand.scient., cand.mag.

Derudover er det en fordel, hvis du har erfaring med pressearbejde eller journalistik.

Vi ser gerne, at du:

  • Er en holdspiller, som formår at begå sig i en politisk ledet organisation og at samarbejde med mange forskellige fagligheder om vidt forskellige temaer
  • Har forståelse for at kommunikere på flere platforme, medier og til forskellige målgrupper
  • Er analytisk og strategisk og formår samtidig at tænke kreativt i forhold til vinkler, budskaber og platforme
  • Trives med en omskiftelig hverdag, hvor du med kort varsel skal sadle om eller kaste dig ud i nye opgaver.

Kommunikation og journalistik i højsædet

Som pressekonsulent i KL, får du et spændende og alsidigt job i en af Danmarks største interesseorganisationer, der spiller en vigtig rolle på en lang række politiske områder. Vi er en organisation, hvor kommunikation og journalistik er højt prioriteret.

I KL’s kommunikationskontor beskæftiger vi os med pressearbejde, analysemagasinet Momentum, nyhedsdækning, digital kommunikation og kommunikation til medlemskommunerne – herunder også konsulentydelser på kommunikationsområdet. Det går ofte stærkt, men vi værner om det gode arbejdsmiljø og lægger vægt på, at arbejdet foregår i en god stemning

Det praktiske

Send os din ansøgning senest fredag den 7. juni 2024. Vi håber på at byde velkommen til vores nye barselsvikar den 1. september.

Vi holder 1. samtaler den 17. og 18. juni og 2. samtaler onsdag den 26. juni.

Stillingen er tidsbegrænset som et barselsvikariat fra 1. september 2024 til 1. december 2025.

Du ansættes i henhold til gældende overenskomst med reference til pressechefen. Der vil være mulighed for at forhandle tillæg efter kvalifikationer.

Har du spørgsmål?

Hvis du ønsker yderligere oplysninger, kan du kontakte pressechef Line Oxholm, 27 29 42 88 / lnt@kl.dk

KL ser forskellighed i medarbejdersammensætningen og i ledelsen som en af vores styrker og opfordrer alle interesserede uanset personlig baggrund til at søge vores ledige stillinger.

Kig forbi vores KL Karriereunivers og lær mere om os som arbejdsplads og medarbejdere.

KL er interesse- og medlemsorganisation for de 98 kommunalbestyrelser i Danmark. KL bidrager til at udvikle og fastholde et stærkt lokalt demokrati. KL varetager kommunernes fælles interesser og er kommunernes samlede forhandlingsorganisation, videnscenter og forum for fælles initiativer og beslutninger.

 Apply for position

Application due
07-06-2024

Start date
01-09-2024

Work hours
37 timer om ugen

Category
Konsulent

Position type

Workplace
Contact