IT
Ansvarlig driftsprosesser | Har du lyst til å være med å sette retning for hvordan vi skal jobbe med ITSM for våre driftsprosesser?

Har du lyst til å være med å sette retning for hvordan vi skal jobbe med ITSM for våre driftsprosesser? Du vil kunne påvirke din egen rolle og være i sentrum av prosessutvikling i selskapet. På taktisk nivå vil du sikre at service management prosessene i hele organisasjonen leverer verdi til både virksomheter og kunder. 

I SpareBank 1 Utvikling er vi stolte av vårt sterke fagmiljø som kontinuerlig utvikler seg i tråd med nye behov. Vi søker nå en dedikert prosesseier for driftsprosesser med sterk fagkunnskap, robust beslutningstaking og eierskap til området. 

SpareBank 1 Utvikling er navet i SpareBank 1-alliansen. Vi er bankenes og de andre selskapene i alliansens forlengende leveransearm innen utvikling, spisskompetanse på teknologi og det å levere godt i fellesskap. Det er over 60 selskaper i SpareBank 1 –alliansen og SB1U jobber på tvers av tjenester som leveres til bankene og produktselskapene. Det er store forventninger til oss som tjenesteleverandørselskap fremover, og vi har derfor behov for å styrke vår Service Management som en sterk prosessdriver. 

Vi er selvsagt konkurransedyktige på lønn og har gode pensjons- og forsikringsordninger. Du får jobbe i fine lokaler i sentrum av Oslo eller Trondheim, med innendørs sykkelparkering og nytt treningsrom med gruppetimer og garderober. Vi har også sommertid og flere fine firmahytter.  

Når det er sagt – vi hverken tror eller håper du velger oss kun på grunn av dette. Vi håper du vil jobbe hos oss fordi du verdsetter en arbeidsplass hvor samarbeid, kompetanse, deling og tillit danner grunnmuren i arbeidshverdagen. Slik blir vi bedre sammen!  

 

Om teamet 

Du vil bli en del av vår nyopprettede avdeling for tjenesteintegrasjon. I avdelingen vil du blant annet bli kjent med en ITSM systemansvarlig, en ansvarlig for design og leveranseprosesser og en endringsleder. Stillingen er nyopprettet så du vil ha mulighet til å forme din egen stilling i samarbeid med din leder, Leder for Service Management. 

 

Hva du vil gjøre 

Du vil ha et ansvar for design, implementering, forvaltning og kontinuerlig forbedring av prosessene incident, problem, knowledge, service request og service configuration (CMDB). 

Dine hovedoppgaver vil bestå av:

  • Definere og opprette prosesser og prosessmål som sikrer at vi leverer verdi som er i samsvar med våre korte og langsiktige mål 

  • Jobbe for et godt samarbeid med våre interessenter: bl.a. analysere behov, planlegge, forankre og implementere prosesser, overvåke og rapporterer ytelse og minimere risiko 

  • Fremme en integrert tilnærming til service management for å sikre en sømløs integrasjon mellom prosesser 

  • Sørge for god dokumentasjon av prosesser og identifisere muligheter for forbedring 

  • Sikre at vi har en grundig forståelse av krav, sikkerhet og etterlevelse 

 

Hvem er du?  

Vi ser etter deg som har solid og lang erfaring med prosesseierskap og ledelse. Da må du kunne noe om budsjettering, regulatoriske krav, sikkerhet og etterlevelse. Du har selvsagt en skikkelig god forståelse for ITSM og kan ITIL til fingerspissene. 

Vi tror også at du har jobbet med prosessdesign, smidig-metodikk og kontinuerlig forbedring. Du er en systematiker med god driv, som liker å jobbe med kollegaer og partnere for å nå våre mål. Som vår nye kollega, søker du kontinuerlig å lære og deler gjerne din kompetanse. Relevant bransje- og domenekunnskap hjelper alltid, men er ikke et krav.  

I SpareBank 1 Utvikling har vi norsk som arbeidsspråk – gode norskkunnskaper er derfor en forutsetning for å kunne jobbe hos oss. 

 

Nysgjerrig på oss eller stillingen? 

Dersom du ønsker å bli litt mer kjent med oss eller stillingen før du søker, eller hvis har noen spørsmål, er du hjertelig velkommen til å ta kontakt med Hella Marie Schrøder, leder service management, på 908 43 933. Du kan også lære mer om hvem vi er og hvordan vi jobber på karrieresiden vår eller på LinkedIn, Instagram eller Medium! 

Hos oss er det enkelt å søke - du trenger bare å laste opp en CV og skrive noen ord om hvorfor du ønsker å jobbe hos oss. Vi ønsker å fortsette å representere mangfoldet i den norske befolkningen, og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke på stillingen.  

I forkant av ansettelse gjennomføres en bakgrunnssjekk for å blant annet verifisere opplysninger som kommer frem av CV og tilgjengelig dokumentasjon. Bakgrunnssjekk gjennomføres av Semac AS etter at kandidat er orientert om og har godkjent det. 

 

Job title


Application due
07.08.2024

Start date


Workplace
Oslo

Questions regarding the position

Hella Marie Schrøder 
Leder Service management
908 43 933
 
 
 


Follow us