Lokal Vällingby
Kulturhuset Stadsteatern Vällingby Husby söker en Scenchef
Är du en erfaren ledare inom scenkonst som brinner för att skapa och utveckla dynamiska föreställningar? Kulturhuset Stadsteatern söker nu en engagerad och kunnig scenchef till våra satellitscener i Västerort, Stockholm. Med bas på våra scener i Vällingby och Husby kommer du att leda ett team av dedikerade medarbetare och säkerställa att våra teater-, dans- och musikföreställningar håller högsta kvalitet.

Kort om verksamheten
Kulturhuset Stadsteatern har två satellitscener i Västerort i Stockholm. I Vällingby finns vi i huset Trappan vid Vällingby torg. I Husby centrum har vi sedan mars 2020 en scen som delas med Kulturskolan. Idag är vi tio personer som arbetar i olika funktioner och tillsammans med tillfälligt anställda är vi periodvis runt 20 personer. Vi presenterar sammantagetaget 200 professionella teater-, dans- och musikföreställningar per år och har 320 medskapande aktiviteter. Vi arbetar med lokalförankring, täta samarbeten med organisationer och med en strävan att inkludera och engagera. Vi har ett särskilt fokus på unga vuxna (15-25 år) och en ambition att vara en angelägenhet för alla västerortsbor.

Arbetsuppgifter
Som scenchef i Vällingby och Husby kommer du att arbeta med tio kollegor varav fyra ingår i den tekniska avdelningen. Arbetet kommer att utgå ifrån scenen i Vällingby och scenen i Husby. Som scenchef ansvarar du för arbetstidsplanering, uppgiftsfördelning, medarbetarsamtal och arbetsmiljö. Arbetet sker i samverkan med konstnärlig ledare, verksamhetschef och producent. Du ansvarar för planering av personal och utrustning för produktion. Ditt primära uppdrag är arbetet med medarbetarna och att utöva ett stödjande och coachande ledarskap, att ta vara på och utveckla medarbetarnas kompetenser samt även att aktivt leda arbetet på scengolvet.

Kvalifikationer 

  • Du har gedigen erfarenhet från professionell scenkonstverksamhet
  • Du har en utbildning inom teknik för scenkonst eller dokumenterad erfarenhet som motsvarar detta
  • Du har god kännedom om ljus, scen- eller ljudtekniskt arbete och utrustning
  • Du har erfarenhet av att arbetsleda
  • Du är lösningsinriktad och van att arbeta självständigt och i grupp
  • Du har en god planeringsförmåga

Vi ser gärna att du dessutom att du...

  • Har lätt för att upprätthålla externa och interna kontakter med våra samarbetspartners
  • Trivs med att arbeta självständigt och i grupp
  • Har tidigare erfarenhet av arbete med budgetansvar  

 

Praktiskt om tjänsten
Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med tillsättning så snart som möjligt, med 6 månaders provanställning. Intervjuer görs löpande. Vår ambition är att vara klara med rekryteringen den 30 augusti och att besked om tjänsten kommer att ges senast den 6 september 2024. 

Arbetet är oregelbundet och kan förekomma på både kvällstid och helger.

Arbetet är främst förlagt i Vällingby där du kommer ha en fast arbetsplats men du kommer även att arbeta i Husby. 

 

För information om tjänsten kontakta:

jiasi.maciel@kulturhusetstadsteatern.se

 

Facklig företrädare

Scen & Film, Urban Riismark, urban.riismark@stadsteatern.stockholm.se

Akademikerförbunden, Alice Kassius Eggers alice.kassius@kulturhusetstadsteatern.se

Application due
2024-07-31

Contact
Jiasi Maciel